העליות בגיימסטופ גרמו לרובינהוד לגייס מיליארד דולר

הכסף הגיע ממשקיעיה הקיימים של החברה, לאחר שנאלצה לשלם לסוחרים בפלטפורמה. "זו הבעת אמון מצד המשקיעים שלנו", אמר מנכ"ל החברה שצפויה להנפיק השנה
 | 
telegram
(3)
וול סטריט בטס, צילום מסך, רדיט

פרשת גיימסטופ (GME) לא רק שהחזירה לאור הזרקורים את אפליקציית רובינהוד, היא הכניסה אותה לבעיית מזומנים. הסיבה: המסחר המוגבר במניות של החברה אילצה את רובינהוד לשלם לא מעט כסף לסוחרים בפלטפורמה, שהכניס את החברה למחנק של אשראי ומזומנים.

כדי להתמודד עם זה, החברה נאלצה לקבל חמצן אשראי בהיקף של קרוב ל-600 מיליון דולר מבנקים בארה"ב. אבל זה לא הספיק. אז מנכ"ל החברה, ג'וש דרובניק, פנה למשקיעיה הגדולים, בהם קרנות הון הסיכון סקויה קפיטל וריביט קפיטל כדי לקבל מימון. והוא קיבל לאחר שבשנה עברה גייסה החברה 1.3 מיליארד דולר ממשקיעים פרטיים לפי שווי של 12 מיליארד דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מיליארד הדולר האלה לא הגיעו בחינם. סקויה וריביט יקבלו עוד אחוזים בחברה במחיר דיסקאונט למחיר ההנפקה, ברגע שהחברה תהפוך לציבורית – מה שצפוי לקרות בהמשך השנה. רובינהוד היא הפלטפורמה הראשונה והמובילה בתחום מסחר במניות ב-0% עמלה. בעקבות הפרשה, האפליקציה של החברה נמצאת במקום הראשון ב-APP סטור של אפל (AAPL).

בשבוע שעבר רובינהוד הגבילה את המסחר בפלטפורמה במניות של גיימסטופ, בעוד שסוחרים בוול סטריט יכלו להמשיך לסחור בה. זה העלה טענות נגד החברה כי עשתה יד אחת עם ענקי וול סטריט נגד המשתמשים ו-2 תביעות ייצוגיות הוגשו נגד החברה בשל כך.

כאמור, בשבוע שעבר מאות אלפי חברים בקבוצת המשקיעים "וול סטריט בטס" ברשת החברתית רדיט, החליטו לקנות מספר מניות שעליהם היו שורטים גדולים, בהן GME, רשת בתי הקולנוע AMC ובלאקברי. מה שקרה הוא שורט סקוויז שהביא להפסדים של 20 מיליארד דולר בשבוע שעבר לבד לקרנות הגידור שהימרו נגד מחיר המניה.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    למי שבאמת רוצה להבין - מדוע נזקקו למיליארד דולר
    למה לא להסביר בפשטות 31/01/2021 23:45
    הגב לתגובה זו
    3 0
    So what are those regulations? Without going into too much detail, brokerages like Robinhood typically route trades through a clearing house, which helps streamline the trading process until customer trades, like buying GameStop shares, settle. Usually, that process takes a couple of business days to settle and the clearing house taking on that trade is required to put up collateral on behalf of the broker to help facilitate a trade forward as an intermediary. But when volatility strikes and shares move up and down over those two settling days, that process can become prohibitively expensive.
    סגור
  • קודם כול תודה על הלינק ב.משמעות הדבר שרובין הוד
    דני 01/02/2021 07:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מקדימה את העברת את התשלוםללקוחות שלוקח יומיים במסלקה ובעצם לא מפסידה מלבד אולי ריבית של יומיים על סכום עצום.
    סגור
  • עלות הביטחונות עולה מאוד
    collateral 01/02/2021 13:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    collateral זה בטחונות. כשהמניה זזה מעלה ומטה בעשרות אחוזים האותם יומיים - עלות הביטחונות מטפסת
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות