אוטונומו תכנס לוול סטריט דרך ספאק לפי שווי של 1.4 מיליארד ד'

עוד יוניקורן מתחום הרכב בדרך לנאסד"ק: החברה הישראלית שפיתחה זירת מסחר לדאטה שנאספת ע"י רכבים מקושרים תגייס כ-280 מיליון דולר באמצעות השלד Software Acquisition Group  INC II. עד כה גייסה אוטונומו 82 מיליון דולר מאז הקמתה ב-2015
 | 
telegram
בן וולקוב, מייסד ומנכ"ל אוטונומו, צילום: אוטונומו

מצטרפת נוספת לגל הנפקות הספאק בוול סטריט: אוטונומו טכנולוגיות הישראלית, שפיתחה זירת מסחר לדאטה שנאסף מרכבים מקושרים (Connected vehicles), תכנס לנאסד"ק באמצעות מיזוג עם השלד Software Acquisition Group  INC II (סימולים: SAIIU / SAII / SAIIW) ותחל להיסחר תחת הסימול OTMO לפי שווי צפוי של כ-1.4 מיליארד דולר.

העסקה צפויה להזרים לאוטונומו לפחות 280 מיליון דולר, וזאת בהנחה שבעלי המניות הקיימים בשלד לתוכו תמוזג לא יבצעו פדיונות. בחברה ​מתכוונים להשתמש בכסף כדי להאיץ את החדירה לשווקים חדשים וכן להרחיב את סל המוצרים. הנהלת אוטונומו תישאר בתפקידה גם לאחר ההנפקה.

אוטונומו, שהוקמה ב-2015 ע"י המייסד והמנכ"ל בן וולקוב, שואפת לתרגם לכסף את הנתונים הנאספים ע"י רכבים מקושרים, כשתמכור את המידע לארגונים מתעשיות שונות. לפי החברה, ישנם מאות מיליונים של רכבים מקושרים והמידע שמופק מהם רלוונטי לאלפי לקוחות פוטנציאליים. אותם נתונים משמשים למתן שירותי חירום, מיפוי דרכים, ניהול תשתיות של רכבים חשמליים, שירותים מבוססי רישום, חנייה, תחזוקה, ביטוח, וכן לשיפור חווית הנהיגה ולפתרונות בעולמות העיר החכמה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

זירת המסחר שפיתחה החברה משרתת יצרניות רכב, ציי רכב ולדבריה אוטונומו יותר מ-100 נותני שירותים בתעשיית התחבורה. לזירת המסחר הזו מוזרמים נתונים מכ-40 מיליון רכבים מקושרים בעולם. לחברה מרכז פיתוח בישראל ומשרדיםבארה"ב ואירופה.

עד כה גייסה אוטונומו 82 מיליון דולר. עם המשקיעים הבולטים בחברה נמנים הקרנות בסמר ו-StageOne שנכנסו להשקעה בה עוד בשלב הסיד, Dell ו-Hearst Ventures. עם הכניסה לנאסד"ק, בעלי מניות קיימים באוטונומו ימכרו בעסקת סקנדרי מניות בשווי של כ-30 מיליון דולר. לאחר ההנפקה אלה צפויים להחזיק ב-72% מסך הון המניות של אוטונומו. העסקה תלויה באישור של בעלי המניות של אוטונומו וחברת השלד, לאחר שבדירקטוריונים של שתיהן עברה ההצעה.

חברת השלד, מאחוריה עומד המשקיע ג'ונתן הוברמן, גייסה 172.5 מיליון דולר עם הנפקתה בספטמבר האחרון, בה השקיעו בחברה משקיעים מוסדיים לרבות BNP Paribas, Fidelity, Senvest Management ו-Hearst Ventures, והן משקיעים אסטרטגיים כמו Dell.

ספאקים (SPAC - Special Purpose Aquisation Company) הם למעשה מעין שלדים בורסאיים ללא פעילות קיימת, שנשענים על המוניטין של היזמים מאחוריהם, שמתחייבים בפני המשקיעים בהם לאתר תוך שנתיים חברה אותה ירכשו. 2020 נחשבת לשנת שיא במספר ההנפקות באמצעות ספאק, כשגם ישראליות דוגמת אינוויז, REE, טאבולה, וטוקספייס (כל מה שצריך לדעת על מבנה ה-SPAC בטור של הלל בש).

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות