
חברות השבבים שייהנו ממהפכת הרכב האוטונומי
למי שעדיין לא השתכנע מהשפעת מהפכת הטכנולוגיה על הנעשה בוול סטריט ומחוצה לה נביא היום הזדמנות נוספת למעקב, תהליך השיבוש הגדול של תעשיית הרכב לכיוון הרכב האוטונומי, תהליך שהתחיל בסוף המאה שעברה ויימשך לפחות עד אמצע המאה הנוכחית. תהליך זה, לצד תהליכים כמו המעבר של הטלפוניה מהחוט לאלחוט ולאחר מכן מהאלחוט לטלפוניה החכמה או המעבר מהמסחר הקמעוני לכיוון המקוון או המעבר הגדול מכולם, מהרפואה הקונבנציונלית לרפואה מונעת, הוא הסיבה האמיתית לגאות בשוק המניות, להמשך הגאות ולהערכות החלל בוול סטריט.
הניסיון של מומחים שונים להשוות בין מה שקרה וקורה בוול סטריט מאז היציאה ממשבר 2008 לאירועים בעבר מטעה. טעות היא לומר שמתקרבים למשבר נוסח "בועת 2000" או "משבר נוסח 2008" כי המקרים כלל אינם דומים. אם מישהו רוצה להשוות את התקופה הנוכחית, מבחינה כלכלית וחברתית, על התנהגות משקיעים הוא צריך לחזור למהפכה התעשייתית השנייה בין 1870 ל-1925 (מה שגם מכונה המהפכה הטכנית - Technical revolution) כי מה שקרה אז כמו מה שקורה היום משנה את העולם כולו, כלכלית וחברתית וכדי להבין תופעות כמו "הערכות חלל", "סחרני יום", "פייק ניוז" ואפילו "חזרה לשבטיות" צריך, כדוגמה, לעקוב אחרי השינויים הכלכליים והחברתיים שכול תהליך שמובילה המהפכה מייצר.
בקיץ 2011 הנפיק הבנק השווייצרי היוקרתי פיקטט (Pictet Group) שעוסק רק בניהול נכסים ושהשנה ימלאו לו 206 שנים, קרן גלובלית שנקראת Pictet-Global Megatrend Selection שמנהלת קרוב ל-10 מיליארד אירו ונסחרת בדולרים, אירו או בפרנק שווייצרי.
הקרן משקיעה בחברות ש"נהנות וייהנו ממגה-מגמות חדשות שהן התוצאה של שינויים כלכליים וחברתיים ברי קיימא שמובילה מהפכת הטכנולוגיה...". יש בקרן 532 מניות בראשות תרמופישר, פייפל, אקו-לב, Waste Management, NXP, אוטודסק, אפל, ויזה ועוד. כאשר החליט הבנק להנפיק את הקרן יצא מנהל הקרן המיועד, Hans Peter Portner, האיש שאחראי על כל ההשקעות המגזריות בבנק וללא ספק ממנהלי הנכסים המוערכים ביותר בעולם, למסע הסברה ללקוחות הפוטנציאליים. הוא הסביר את הצורך בקרן עם אסטרטגיה כזו. האיש אמר אז שהמגמות, שלפיהן התנהגו משקיעים במאה השנים עד 2009-10 משתנות לחלוטין וחברות חדשות יתפסו הובלה. "חברה כמו תרמו פישר (סימול:TMO)", אמר, "תיהנה מאוד מהשינויים כי המעבדה הופכת לתחום החשוב של הרפואה המונעת שתלך ותגדל...". הוא הסביר שבחרו ב NXP (סימול:NXPI) כי תחום המוליכים למחצה יוביל את המהפכה, כלכלית וחברתית, "בשלב הנוכחי, כאשר השפעת המהפכה נוגעת בכול תחום, עולה חשיבות המוליכים למחצה בהתאמת המוצר לצרכן".
- אוטובוס אוטונומי ראשון יתחיל לפעול בישראל
- בקעת אונו: שירות התחבורה הציבורית יופעל על ידי חברת מטרופולין
האיש גם הבין את משמעות הצלחת הטלפון החכם של אפל "היא משנה את העולם" אמר ואפילו הכניס אז לקרן חברה קטנה וחדשה בשם TESLA. אבל יחידות הקרן שהונפקו, ביוני 2011, לפי 100 אירו ירדו ביותר מ-25% עד סוף השנה, ל-84 אירו. ב-2012 התהפכה המגמה כי התמזגות מהפכת הטכנולוגיה התחילה להיראות. מאז מרץ 2020 עלתה הקרן ב-86% ל-219. מה שהתחיל Portner ב-2011 ממשיכה הגברת קתרין ווד עם קבוצת ARK שלה ב-2017 ומאותן הסיבות.
חשוב להבין שמהפכת הטכנולוגיה יצרה תשתית לגאות ארוכת טווח במניות כאשר מצד אחד היא מייעלת את המערכת מאקרו ומיקרו, מורידה עלויות ומגדילה את הפוטנציאל לעלייה במכירות, עוצרת התפתחות אינפלציונית ובכך לוחצת הריבית מטה ומן הצד השני היא מייצרת חלומות שהולכים וגדלים. הדברים הללו, בסביבה של נזילות גבוהה ואלטרנטיבות שאינן אטרקטיביות, הם הסיבה לגאות ובמיוחד אצל המשקיע האמריקאי שהחלום אצלו, מאז ומעולם, חשוב יותר מההערכה הכלכלית. תיקונים יהיו אפילו חדים (נוסח סוף 2018) אבל משברים כמו 2000 או 2008 לא נראים לנו כסבירים.
המגזר התעשייתי שנהנה יותר מכול מגזר אחר בגלל התקדמות המהפכה הוא המוליכים למחצה כיוון שמוצריהם מגשרים בין הפתוח והייצור לצרכן והביקוש להם הולך וגדל עם התמזגות המהפכה לכלכלת המיינסטרים. נדבר היום על אחת הדוגמאות
- תחזית הצמיחה של יפן נחתכת - קרן המטבע מזהירה מהשפעת מכסי טראמפ
- לוקהיד עקפה את הצפי בדוחות, אבל העתיד מעורפל
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
תעשיית המוליכים למחצה מתגברת על המחסום האחרון בדרך למסחור הרכב האוטונומי, אבטחת מערכות ניטור הנהג (ה DMS, Driver Monitoring Solutions) והפקוח עליהן. מיהן המובילות וכיצד להשקיע? אחד החלומות הגדולים שיצרה מהפכת הטכנולוגיה הוא החלום הרכב האוטונומי, החלום להחליף את רכב מנוע הבעירה הפנימי המזהם (השיבוש הגדול של תעשיית הרכב). את בעיית הזיהום כבר פתרו באמצעות רכבים מונעים בבטריות והחסם לשלמות המוצר בנושא זה הוא עדיין אורך חיי הבטרייה וזה בדרך לפתרון.
הבעיה השנייה שעדין מונעת מהמכונית האוטונומית להחליף הרכב הקונבנציונלי והחשמלי היא שהתעשייה צריכה להגיע למצב שבו כל המשתמשים ברכב, מכל סוג שהוא, יוכלו, ללא היסוס או מורא, להיכנס לרכב ולתת לו להוביל אותם בהתאם לרצונם ובאותה רמת בטיחות בה הם משתמשים ברכב הקונבנציונלי. נכון, רכבים אוטונומיים, ממכוניות פרטיות דרך אוטובוסים ועד למשאיות, כבר נוסעים על כבישי העולם אבל נותרו שתי בעיות מרכזיות, הבטיחות והרגולציה שכדי להתגבר עליהן צריך להגיע למערכות ניטור הנהג, ה-DMS (Driver Monitoring Solutions), מערכות ש"משגיחות" על הבטיחות. מערכות כאלו, למניעת עייפות, אזהרת שיכרות ועוד, הופיעו בתעשיית הרכב כבר מ-2006 עם הופעת מכוניות המנהלים של לקסוס (מחברת טויוטה). היום הן קיימות בעוד חברות אבל על מנת שהרכב האוטונומי יחליף את הקונבנציונלי "על באמת" צריך להגיע למעבד-על מהצד הבטיחותי ולרגולציה גלובלית.
המערכות מתקדמות כנראה בצורה יפה ואת זה רואים בעלייה החדה בביקוש ובמכירות שלהן וכן בהצטרפות שהולכת וגדלה של חברות וותיקות וחדשות לתחום. ההזמנות למוצרי תעשיית ה-DMS עולות במהירות, מ-770 מיליון ב-2018 ל 1.09 מיליארד ב-2019 והציפיות, אליבא חברות מחקרי השוק, מצביעות על הכפלה בשנתיים הקרובות ומסתבר שכול המי ומי בתעשיות המוליכים למחצה נכנס לתחום, מנבידיה דרך ARM, QCOM וטאיוואן סמי קונדוקטורים ועד למובילאיי וטסלה. תעשיית הטכנולוגיה הישראלית אגב היא מהמובילות בעולם בנושא.
הניטור קשור למגוון של מוצרים ומצבים שחייבים להיות בפקוח חכם ויעיל. תעשיית ה DMS "מתפרסת" על פתוח מוצרים כמו מצלמות, סנסורים, סנסורים ביומטריים, מדי לחץ וכו' מחד ובפקוח על מצבים כמו ההשפעה של עייפות, שתייה, דריכות, ערנות, לחץ דם, מצב הנהג שממול וכו' מאידך. מדובר בנישה תעשייתית אינטר דיסציפלינרית ומורכבת ביותר שקשורה לכל המערכות האחרות. בקיצור, על מנת להעלות רכב אוטונומי בטוח על הכביש צריכה הטכנולוגיה לאפשר פתוח מעבד-על ייחודי ומתחילה תחרות על המעבד האולטימטיבי ומרכיביו והמובילות כרגע הן נבידיה, מובילאיי, ARM, QCOM ו-TSC. אבל השוק מתמלא כאמור גם בחברות קטנות מתמחות תת-נישה שתשתתפנה כקבלני מישנה.
יש כרגע למעלה מ-200 חברות קטנות שנכנסו לנישה בתחומים שונים כמו למשל החברה הישראלית Cipia (לשעבר Eyesight Technologies) שפיתחה מערכת חישה ושליטה המיועדת לפנים הרכב ומשמשת בראש ובראשונה למעקב אחר רמת הערנות של הנהג וזאת באמצעות ניתוח פרמטרים כמו הטיית הראש, היציבה הכללית ותנועות העפעפיים. המערכת מבוססת על ראיית מכונה ובינה מלאכותית, יודעת לזהות הסחת דעת של הנהג מהדרך באמצעות מעקב אחר האישונים ומתריעה בכל פעם שרמת הערנות שלו יורדת. האלגוריתמים גם מזהים הסחות דעת כדוגמת שימוש בסמארטפון תוך כדי נהיגה, עישון, חגירת חגורת בטיחות ועוד. ההצלחה להגיע למערכות ניטור מושלמות תלויה כולה בתעשיית המוליכים למחצה.
Colin Barnden הוא אנליסט בעל שם עולמי בהבנת מגמות שמתפתחות כתוצאה ממהפכת הטכנולוגיה ומתמחה בתחומי הרכב, מערכות ניטור הנהג (DMS), מערכות עזר מתקדמות (ADAS), Infrared vision ועוד. הוא גם מומחה אורח באתר www.eetimes.com שם, בתחילת פברואר, כתב כתבת תחקיר תחת הכותרת, "אסון פתוח מערכת ניטור הנהג במוביליי ובנבידיה".. בכתבה, חלקה טכנית מידי להדיוטות כמונו, טוען Barnden שמערכות ה-DMS של קוואלקום, שמפתחת ומייצרת אותן ביחד עם החברה האוסטרלית המאוד מעניינת Seeing Machines (סימול:SEE.L בלונדון או SEEMF בנאסד"ק) עדיפות על אלו שמפתחות ומייצרות נבידיה ומובילאיי. אחת הסיבות לכך היא תשומת הלב שמקדישה קוואלקום להתאמת המערכת לרגולציה הנדרשת. הכתבה מעוררת עניין אצל אנליסטים ומשקיעים בתחום "שיבוש תעשיית הרכב" ורבים מגיבים. בנושא התחרות שמתפתחת עולה ההערה ש Barnden לא מעריך נכון את יכולותיה של מובילאיי שעובדת בסביבה של יכולות פתוח אפליקציות שאין שניה לה (בישראל).
אבל הכתבה של Barnden מעלה את הבעיה שיש למשקיע שמחפש השקעה במניה "מנצחת" בנישת מערכות ה-DMS וזו אותה בעיה שקיימת בניסיון לזהות "מניה מנצחת" בכל נישה טכנולוגית אחרת ועל כך אנחנו מדברים שנים. מערכת ה-DMS, כמו כל אחיותיה הטכנולוגיות, היא מערכת שצריכה להתאים עצמה להתקדמות המהפכה ולשינויים במנהגי הצריכה שהיא מביאה. נבידיה ובמיוחד לאחר רכישת ARM נחשבת, בעיני האנליסטים וגם המשקיעים, כ"מנצחת" אבל בדרך למערכת מושלמת יכולים לקרות הרבה דברים שקשה מאוד לצפות אותם.
למשל? יכול מאוד להיות שטסלה, שעובדת וורטיקלית, והיא גם מהמובילות בתחום הרכב האוטונומי, תציע לשותפה של קוואלקום, Seeing Machines, הצעת רכש נדיבה ואז, מי שהאמין שקוולקום "תנצח", טעה. טסלה גם יכולה להתחבר לפנסוניק שהיא מהמובילות בתחום שהרי השתיים כבר שותפות בתחום הבטריות. "ומה קורה?", שאל אחד מהמגיבים לכתבה, "אם מרצדס ואינטל (מובילאיי) הולכות ביחד?" ולבסוף ישנו נושא ה-IP (הקניין הרוחני) שמשפיע מאוד על הצלחת המערכת. יש הטוענים שסיווה (סימול:CEVA) "שלנו", שהתעוררה מאז מרץ השנה ב-210%, התעוררה בגלל זה. בקצור, לבחור מניה מנצחת בתהליך ההתקדמות של פתוח והתאמת מערכות DMS או כל מערכת אחרת משול, לדעתנו, למשימה בלתי אפשרית.
במה להשקיע? אין ספק שאם מדובר במניה מנצחת רוב המומחים יצביעו בעד נבידיה. "הפוטנציאל של המיזוג נבידיה-ARM לטווח הארוך אינו מוערך במניה", כותב ניקולס רוסולילו מאתר "נבידיה", הסביר לנו אנליסט בניו יורק, "מספקת למשקיע האמריקאי גם חלום ענק, גם יכולות בצוע נפלאות וניהול מדהים ומה שחשוב עוד יותר הוא שנבידיה מוערכת כיעילה ויציבה יותר מקוואלקום ומאינטל". טסלה אגב, לעומת השאר, היא הנעלם הגדול. "אם טסלה הולכת לבד או עם פנסוניק", אומר האנליסט, "זה משנה את התמונה. לא רק בגלל שטסלה היא לקוח ענק. אלא בגלל שיש עוד חברות רכב שיכולות לעשות זאת".
כל זה רק מחזק את דעתנו שלהשקעה במוליכים למחצה עדיף סל/ קרן. אנחנו טוענים זאת מזה למעלה מעשור. יש מספיק סלים/קרנות כאלו. שלושת הסלים המובילים הם SOXX, SMH ו-XSD כאשר בשני הראשונים מובילות ענקיות המוליכים למחצה בראשות INTC, AVGO, TXN, NVDA ו TSM, MU ו- AMAT ואילו XSD שם הדגש על חברות שהן יותר נישיות כמו SPWR, SYNA, AMBA, SWKS ו-CREE אבל תמצאו בתוכו גם את המובילות.
- 36.ואז אפצי קטן של המציאות משנה הכול (ל"ת)מ 15/02/2021 07:50הגב לתגובה זו
- 35.נחמן 13/02/2021 22:40הגב לתגובה זוBatt Drive Hail Idrv
- 34.כתבה מצויינת תודה (ל"ת)מיקי 13/02/2021 21:27הגב לתגובה זו
- 33.
- איזה נאחס אתה שלמה (ל"ת)@2002 19/02/2021 16:20הגב לתגובה זו
- 32.מאיה 13/02/2021 21:04הגב לתגובה זובדיקות תוכנה מתאימות מהירות וזולות אז ATS הישראלית מתמזגת לשלד של mobile max בדיוק בנויה לזה עם פיתוח חדשני שעולה על כל מה שקיים עד עכשיו
- 31.משקיע נבון 13/02/2021 18:48הגב לתגובה זויצרנים כגון NIO WM XPENG LI
- 30.גילי 13/02/2021 18:00הגב לתגובה זושלמה תודה רבה על הכתבה.האם לדעתך לגמידה סל, יש מקום לצד קומפיוג'ן בפינת החלומות ? תודה רבה (האם גם ראדא מתאימה ?)
- שלמה גרינברג 14/02/2021 11:46הגב לתגובה זוההמשך תלוי בהנהלה
- תודה שלמה אתה ענק. (ל"ת)גילי 14/02/2021 12:52
- שלמה גרינברג 14/02/2021 11:40הגב לתגובה זוגמידא מהרגע שהונפקה אבל כ"א והטעם שלו
- 29.Eyal 13/02/2021 13:40הגב לתגובה זוהי שלמה מציע לשים לב ל HIMX חברה שמייצרת ציפים למסכי מגע לרכב ולמכלל אפליקציות כמו מצלמה דיגיטלית וטלפון מגע בדוח האחרון העלת תחזית בעיקבות הבום הדיגיטלי ממש כמו MTK בתחילת בדרך
- שלמה גרינברג 14/02/2021 11:54הגב לתגובה זוואיני עוקב. מה זה MTK? אני מכיר את MTK כחברת נדל"ן גדולה בהונג קונג
- 28.צפוני 13/02/2021 09:53הגב לתגובה זוכל הכבוד לך על כתבות מקצועיות ומרתקות.
- 27.יוספה 13/02/2021 08:59הגב לתגובה זוהחליפה את "הכלכלה החדשה" של שנת 2000
- 26.הייתי מעדיף את הסוס עם העגלה, יותר מהר מהרכב בפקקים (ל"ת)יוסקה העגלון 13/02/2021 01:09הגב לתגובה זו
- 25.רק מזומן 12/02/2021 23:19הגב לתגובה זוהנהג באוטו האוטונומי היצרן של המכונית !טסלה! או !מובילאי!.משקיעים כסף ובסוף יצטרכו רק כבישים יעודיים.
- דגן 15/02/2021 15:09הגב לתגובה זו.
- 24.שלמה מיקרונט נכנסת לקטגוריה הזו? (ל"ת)בוננזה 12/02/2021 23:03הגב לתגובה זו
- לפי האתר בהחלט אבל איני עוקב (ל"ת)שלמה גרינברג 15/02/2021 10:06הגב לתגובה זו
- 23.כרגיל מרתק ומחכים (ל"ת)י 12/02/2021 21:14הגב לתגובה זו
- 22.אורי 12/02/2021 16:33הגב לתגובה זואין תלונות. יש קרנות שנתנו 50%. זה העתיד. תודה על הסקירה.
- 21.תודה שלמה.המשך לרתק אותנו בכתבות משובחות. (ל"ת)דוד 12/02/2021 16:24הגב לתגובה זו
- 20.שלמה מה דעתך על אדובי? (ל"ת)א 12/02/2021 16:15הגב לתגובה זו
- עשיתי כתבה על החברה, תגולל בבקשה (ל"ת)שלמה גרינברג 14/02/2021 11:55הגב לתגובה זו
- 19.zabadak 12/02/2021 15:56הגב לתגובה זוקמטק נובה ......הרבה עבודה.
- 18.יוספה 12/02/2021 15:50הגב לתגובה זואך אינני מבינה הסתירה שבין "שיבוש" שזה "קלקול" לבין התהליך החיובי מאוד,לכן יש לשנות הגדרה הלא כן??
- 17.הצד השני 12/02/2021 15:48הגב לתגובה זואיך קראנו בלי סוף כתבות (בלי קשר לגרינברג) על הזדקנות האוכלסיה בעולם המערבי והעתיד המזהיר של התעשיה הגנרית. ואז טבע ביצעה רכישה אחת כושלת וכמעט הגיעה לפשיטת רגל. לא לשכוח שווי טסלה שליש מאפל (770 מול 2270 מיליארד) כאשר לאפל 200 מיליארד בקופה.
- 16.המלחמה רק החלה 12/02/2021 15:39הגב לתגובה זותחשבו שאם המכוניות יתופעלו מרחוק מה יכול לקרות אם מישהו ייכנס ויגרום לתאונות או לפקקים...
- דגן 15/02/2021 15:10הגב לתגובה זוועוד ועוד. בגדול, אפשר להגיד את זה על כל דבר בעל כתובת MAC.
- יתופעלו מרחוק? (ל"ת)שלמה גרינברג 14/02/2021 11:55הגב לתגובה זו
- נורית 19/02/2021 17:42הרי זה ידוע שהמקרר העתידי יזמין מוצרים אתה תפעיל חימום ומיזוג מרחוק ועוד
- 15.המלחמה רק החלה 12/02/2021 15:37הגב לתגובה זויש כאן מאבק בין טכנולוגיות לגבי "מי יכוון את הרכב האוטונומי", איזה סוג של מערכת רדאר (=ואגב לתחום הזה גם ראדא שלנו נכנסת עם הרדאר שהוא המומחיות שלה). טסלה פועלת בלי רדאר (=הפסיקה הקשר עם מובילאיי)
- שלמה גרינברג 13/02/2021 10:09הגב לתגובה זוטסלה טמנם הפסיקה לעבוד עם מוביליי אבל יש לה רדאר
- 14.דגן 12/02/2021 14:27הגב לתגובה זוזה נתון שפשוט מייתר את הרעיון של השקעה במניות. תודה, שלמה.
- דגן 15/02/2021 15:11הגב לתגובה זווהתשובה לשאלה "מה יהיה" היא , ברוחו של גרינברג כמובן - "תיקונים ועליות".
- על מה מדובר? (ל"ת)יוד 13/02/2021 23:54הגב לתגובה זו
- צודק דגן השאלה מה יקרה לא מה היה (ל"ת)סלופי 12/02/2021 19:38הגב לתגובה זו
- 13.פנחס 12/02/2021 13:57הגב לתגובה זוכל עוד יש נהגים אנושיים יש עניין בDMS אבל בעוד 10 או 15 שנה ככל הנראה לא יהיו נהגים
- ה DMS יהיה ואפילו חשיבותו תגדל ללא נהג (ל"ת)שלמה גרינברג 13/02/2021 10:11הגב לתגובה זו
- 12.נחמן 12/02/2021 12:39הגב לתגובה זוגם מבחינת בטריות וליתיום וגם המעבדים ישנם סלים מענינים בתחום שמערבים את כל אלה כמו drive ו bat. שאלה אחרת זה למה תרמו פישר לא זזה כבר שלושה חודשים. חברה אדירה עם ביצועים פנטסטיים ב2020. תמשיך להוביל בקייים לבדיקת קורונה ומובילה בייצור חיסונים עבור השוק המסחרי. לא מפסיקה לחדש, להשקיע ולרכוש חברות. אם יכול להיות שהיה תיקון ואנו לפני זינוק חזק למעלה? כנל לגבי DHR
- שלמה גרינברג 13/02/2021 10:13הגב לתגובה זועושות זאת כשלב לפני האוטונומי. שאר השאלות להתייעץ עם היועץ שלך
- tmo כבר טסה בלי מנוחה, מעט מנוחה (ל"ת)סופו 12/02/2021 19:39הגב לתגובה זו
- 11.רפי 12/02/2021 12:07הגב לתגובה זושלמה יקר. תודה לך על עוד כתבה מקצועית ומלומדת. אשמח אם תוכל בקרוב לשפוך קצת אור על החומר גראפן והדרך שבה הוא יכול להשתלב בהאצה הטכנולוגית המדוברת. וגם...במה כדאי להשקיע על מנת לראות רווחים משילובו בתעשייה. תודה מראש
- 10.עוז 12/02/2021 11:56הגב לתגובה זוכשהבינו שיש עוד כמה שנים להשלמת גאפ טכנולוגי, השווקים נפלו בהתאם
- זה ממש לא דומה לשנת 2000 (ל"ת)סימון 12/02/2021 19:40הגב לתגובה זו
- לרון 13/02/2021 08:51שזה "דומה" לשנת 2000 זה עולה על כך בשווי ההזוי של החברות עם הכנסות מעטות ביחס לשווי,הנפקות הזויות ועוד.....הזהרו מהחודש הבא בשלב זה
- 9.מעניין אם טאואר תוכל לייצר כאלה שבבים . (ל"ת)טאואר 12/02/2021 11:18הגב לתגובה זו
- רז 15/02/2021 15:13הגב לתגובה זו.
- 8.שי.ע 12/02/2021 11:04הגב לתגובה זוידע ועובדים במיזוג,תשכח מזה.תחום השבבבים הלוהט כרגע חשוב לכל מדינה,ובריטניה לא תיתן לחברה כזאת לברוח מהמדינה.
- שלמה גרינברג 14/02/2021 12:00הגב לתגובה זוהעיכוב אינו ב"אשמת" בריטניה, שם מסכימים. הבעיה בסין
- 7.תודה רבה שלמה (ל"ת)בני 12/02/2021 10:36הגב לתגובה זו
- 6.יופי של כתבה. תודה שלמה (ל"ת)עמית 12/02/2021 10:36הגב לתגובה זו
- 5.שגיא 12/02/2021 10:21הגב לתגובה זותפעילו את השכל הישר פשווה פי מאה מכול המלצה... וחכו לירידה אחרי סיום תקופת הדוחות בארה"ב מניות קונים שם לפחות 80% מהתיק......ליתיום ..מימן... מצברים מתקדמים .רכבים חשמליים...תלת מימד....ויש עוד אבל עכשיו כבר הדקה ה85.....והמניות עלו במאות ואלפי אחוזים אז דרושה סופר זהירות..
- 4.איתן 12/02/2021 09:22הגב לתגובה זוחד ממוקד וברור נהניתי לקרוא תודה
- 3.פאטייה תאיילנד 12/02/2021 09:20הגב לתגובה זואני מיליונר ניו וטסלה קונה פעם אחת ולא זז שנים הסל שלי מוכב משני מניות בלבד בהצלחה
- דגן 15/02/2021 15:14הגב לתגובה זובדוק כמה SOXX עשה על חמש שנים.
- א 14/02/2021 00:26הגב לתגובה זולפחות עכשיו כשהכל גבוה תשקול להתפזר על תחומים נוספים ולהפחית את הסיכון להתמקד בתחום אחד. זה יפה תמיד וודאי אחרי עליות מטורפות בנישה הזו
- 2.דוד 12/02/2021 09:18הגב לתגובה זויש בו חברות שנהנות מהתעשיה של הרכב האוטונומי כולל המניות שציינת
- נכון ומאוד מעניין (ל"ת)שלמה גרינברג 13/02/2021 10:22הגב לתגובה זו
- 1.דניאל 12/02/2021 08:56הגב לתגובה זורמה גבוהה מדי אני לא ממש הבנתי מה להשקיע ? באיזה סל ?
- הכל רשום בכתבה..... (ל"ת)ייצק 13/02/2021 08:14הגב לתגובה זו