"העולם יתחיל להתאושש מהמגפה, השווקים המתפתחים יעשו את זה מהר"
גורו ההשקעות הוותיק מארק מוביוס סבור שנחזה בהתאוששות כלכלית בשנה הקרובה וכמי שמושקע באמצעות קרן ההשקעות הנושאת את שמו ב-220 מיליון דולר על שווקים מתפתחים, קל לנחש על אילו שווקים הוא שורי במיוחד.
אחרי עשרות שנים בפרנקלין טמפלטון מוביוס פתח את הקרן מוביוס קפיטל לפני 3 שנים, אז היה בסך הכול בן 81. כיום הוא מושקע ב-30 חברות, שבהן הוא מטמיע שיטות ESG. "הייתה ריצה משמעותית במניות בשווקים המתפתחים וזה יימשך", אמר מוביוס בראיון שהעניק לבארונס.
"הגיל הממוצע במדינות המתפתחות הוא נמוך מהמדינות המפותחות, כך שההתאוששות שם תהיה מהירה יותר. כמובן שהחיסון גם עוזר, אבל המרכיב הכי חשוב הוא הפסיכולוגי, כשאנשים ירגישו בטוחים שוב, נראה עלייה מהירה בפעילות הכלכלית".
מוביוס שורי במיוחד על הודו, שמניות מתת היבשת הן בעלות המשקל הרב ביותר בפורטפוליו שלו. "הודו מבצעת מספר שינויים גדולים, כולל פתיחת שוק הביטוח למשקיעים בינ"ל וגם הפרטה של חברות ממשלתיות.
"אנחנו מושקעים בחברת APL אפולו (APAT.India) שמייצרת צינורות פלדה וצפויה להרוויח מהשקעה הודית בתשתיות. אנחנו כם מחזיקים בחברת פרסיסטנט סיסטמס (PSYS.India), שהיא חברת תוכנה שעובדת עם IBM ואני גם מושקע במטרופוליס (METROHL.India) שזו חברה שעושה בדיקות רפואיות".
בנוגע להזדמנויות בדרום אמריקה, מוביוס מתמקד בברזיל, שם הוא הבעלים של הקמעונאית לוחאס אמריקאנאס (LAME4.Brazil), שהיא שותפה של B2W (BTOW3.Brazil) המקבילה של אמזון (AMZN) בדרום אמריקה.
"בנוסף יש את חברת התוכנה טוטווס (TOTS3.Brazil) וגם פה אנחנו מושקעים בחברה שעושה בדיקות רפואיות פלרי (FLRY3.Brasil). עם הסגרים והאבחונים, ברגע שחברה כזו יודעת את הפרטים שלך, היא מתחילה לתת לך הצעות רפואיות כמו אשפוזים או רופאים. זו הדאטה שהם אוספים", המשיך.
בנוגע לסין, מוביוס אומר כי יש הגיון בעצירת הנפקת ANT, בשל הניסיון של ענקיות הטכנולוגיה לייצר לעצמן מטבעות עצמאיים. "הממשלה הסינית הבינה שהיא לא יכולה לתת לחברות הטכנולוגיה להשתלט על המערכת הפיננסית, מה שהן בהחלט היו בדרכן לעשות", אמר.
"זו הסיבה שבגללה עצרו את ההנפקה לדעתי. הם גם היו מודאגים שהמשקיעים הקטנים יכוו, כשהם גם מתכוונים להשית רגולציה על הסקטור. סין לא לבד בזה. גם ארה"ב ואירופה בוחנים זאת", המשיך.
"אני לא מודאג מ'הגירושים' של ארה"ב וסין. הממשלות יכולות לומר משהו אחד, אבל החברות יכולות לומר משהו אחר. החברות גם לא חייבות לשבת באף אחת מהן, הרבה חברות פותחות משרדים בדובאי או באיי קיימן", הוסיף.
להערכת מוביוס, הבעיה של רישום חברות סיניות בנאסד"ק תיפתר, למרות החוק החדש שמחייב את החברות להתאים את הסטנדרטים של הדיווח לחברות מערביות – כשהשלטונות בסין אוסרים על הוצאה של מסמכים כאלה מתחומי המדינה.
"יהיה מאוד קל לחברות הסיניות לעמוד בסטנדרטים, זה רק עניין של כבוד. אבל אתה רואה את ההחזרים שיש על המניות הסיניות המונפקות. אתם חושבים שבהנהלת הבורסה רוצים לראות את החברות האלה נעלמות? אני מניח שכל הצדדים יתגמשו בעניין הזה", אמר.
לבסוף, מוביוס אומר שאסור לזלזל במטבעות הדיגיטליים. "הדבר הראשון שאסור לעשות זה לזלזל. כל מי שלא רוצה שידעו את היקף ההון שלו, סוחר במטבעות דיגיטליים. הדולר כיום הוא המטבע הכי שכיח בהשקעות, אבל האירו הוא המטבע הנסחר ביותר, בשל הריביות האפסיותף שהופכים את הסחר במטבע שם למאוד משתלמים. עכשיו רואים גם את היואן עולה. אני מעריך שיהיה תהליך ארוך של התרחקות מהדולר באופן כללי, אבל זה משהו שלוקח זמן".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה