הלהיטים של שוק ההון מגיעים בכלל מקזחסטן, קניה ואינדונזיה
הדבר הראשון שקופץ כששומעים את המילה "קזחסטן" – או לפחות זה מה שעולה לי – זה הסרט "בוראט" של השחקן המפורסם סשה ברון כהן. סצנה אחת שזכורה במיוחד מהסרט היא הסצנה שבו הוא עולה לשיר את "ההמנון" המזויף של קזחסטן בתחרות רודיאו וזוכה לקיתונות של שריקות בוז, לאחר שהוא בעצם לועג להמנון האמריקאי.
הנה הקטע:
אפילו קזחסטן יצאה בקמפיין אחרי הסרט, כדי לנסות לייפות את תדמיתה בעולם ושאנשים יכירו אותה באופן כללי.
זה לא כל כך עבד למדינה ממרכז אסיה המונה 19 מיליון אזרחים, שהייתה חלק מברית המועצות וכר פורה לניסויים גרעיניים בין השנים 1949 ועד 1991, אז בוצעו בשטחה לא פחות מ-456 פיצוצים של פצצות אטומיות, בלי להתחשב בתושבים שם – כשלפי ההערכות נפגעו מכך בצורה ישירה למעלה מ-1.5 מיליון בני אדם. אגב, עוד משהו טוב שיצא מקזחסטן זה "והיום איננו כלה" של צ'ינגיס אייטמטוב.
אבל מעבר לבוראט ולנשורת גרעינית, מסתבר שיש מניות מעניינות בקזחסטן. אחת מהן היא כספי (KSPI.KZ). כספי הייתה בנק ככל בנק אחר, עד שפיתחה אפליקציה המשלבת שירותים פיננסיים, קניות מקוונות ותשלומים. כספי שולטת בתחום בקזחסטן והיא שמה את עיניה על 70 מיליון לקוחות נוספים ממרכז אסיה והקווקז.
החברה, שהונפקה בבורסת לונדון באוקטובר האחרון כבר עשתה ראלי משמעותי מאז. ביום המסחר הראשון נסגרה על 41.5 דולר למניה, כשכיום מחירה עומד על קרוב ל-80 דולר למניה. ולפחות בהסתמך על האנליסטים יש לה, כנראה, עוד לא מעט אפסייד.
"השימוש בשירותים בנקאיים מקוונים בקזחסטן עומד רק על 6.7% מהתמ"ג", אמר סנדיפ סריניוואס, מנהל קרן בחברת FIM לבארונ'ס, "זה אומר שיש עוד הרבה מקום לצמוח בשוק הזה".
יש יותר מקום לצמוח במקומות שהפינטק נמצא בחיתוליו
אבל כספי לא לבד. מסתבר שכמו בלא מעט מקומות די נשכחים בעבור רובנו, יש גם תעשיות מבוססות טכנולוגיה שהולכות וצוברות תאוצה, שמהוות הזדמנויות השקעה שיכולות להניב תשואות יפות מאוד. הסיכון? כמו כל שוק מתפתח אחר הוא כמובן ממד התנודתיות.
כי מה שוות קמעונאית מקוונת מברזיל או חברת שירותי ענן בניגריה אם מחר אמזון (AMZN) מחליטה להיכנס לשווקים הללו? החברה תהיה שווה כקליפת השום. זה לא באמת כוחות. מה אם תהיה הפיכה צבאית? עד שזה יקרה, כמו שהבנתם לבד, אפשר להרוויח תשואות יפות מאוד.
כי באופן תיאורטי וגם באופן מעשי, האינטרנט והשירותים הניתנים באופן מקוון עתידים להמשיך ולגדול – על אחת כמה וכמה במקומות שהטכנולוגיה פחות חדרה אליהם. וככל שיש יותר מקום לצמוח, בדרך כלל, יש יותר מקום להרוויח.
הלהיטים מניגריה ואינדונזיה
דוגמאות נוספות למניות מעניינות? יש גם את הלהיט התורן של וול סטריט, חברת ג'ומיה (JMIA) שנחשבת לסוג של אמזון של ניגריה. המניה עלתה בשנה האחרונה ב-851%, מרמה של 5.88 דולר למניה, ל-כמעט 56 דולר למניה ולשווי שוק של 5 מיליארד דולר. הסיבה: השורטיסט הידוע, אנדרו לפט, חזר בו מטענות כי החברה הונתה את המשקיעים והמליץ לקנות את המניה.
באינדונזיה תמצאו את מניית דיסטריבוסי וושר נוסאנטארה (DIVA.Indonesia), שמעניקה שירותים בנקיים לעסקים קטנים במדינה של 270 מיליון בני אדם. ממאי אשתקד המניה בלמעלה מפי 4, מ-600 רופיות אינדונזיות ל-2,600 רופיות. או 333.3% בדיוק נכון לסגירה של סוף השבוע האחרון. בהתחשב בכך שרופי אינדונזי שווה 0.00023 שקל, או שקל אחד שווה 4,300 רופיות חיפוש מציאות בשוק האינדונזי הוא לא פחות ממתבקש.
בכל מקרה, מדובר במניות חלום, רק בשל העובדה שהם מתקיימים היכן שהם מתקיימים. אפשר למצוא עוד לא מעט מניות מעניינות מעולם הפינטק, אבל כדאי מאוד לבחור בזהירות השקעות בשווקים מתפתחים, כי כפי שכבר כתבנו, כמו כל השוק שבו הם מתקיימים, הוא נתון לשינויים רבים, שלעיתים יכולים להיות קיצוניים - אבל כגודל הסיכון גם גודל הסיכוי, במיוחד בתעריפים האלה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.יופי גאון הבאת את המניה אחרי עליות מטורפותאבי 03/03/2021 14:12הגב לתגובה זו0 0עכשיו חברה תמימים יכנסו ויקנו,, ויאכלו את עצמם ויפסידו,,, תיזהרו, אם עיתונאי כותב על מניה תדעו שלא לקנות אותהסגור
-
2.לא הבנתי מה הקשר לשער החליפין האינדונזי.מה קרה פה 03/03/2021 09:57הגב לתגובה זו1 0בגלל שלמטבע שם יש הרבה אפסים, אז החברות שם אטרקטיביות יותר? ואם מחר יחליפו את המטבע במטבע בשער של אלף ל-1, אז המניות יהפכו לשוות אלפית ממה שהן היום? אם המטבע נמוך, זה סך הכל אומר שיש הרבה מניות, כך שהשווי הכולל הוא השווי ההוגן לחברה.סגור
-
1.רצוילרון 03/03/2021 08:15הגב לתגובה זו0 0לא לדווח על דברים שוליים בעלי סיכון כה גבוהסגור