בלאקרוק: בעקבות הברקזיט כדאי להשקיע יותר בבריטניה, ארה"ב ובשווקים מתעוררים
בעקבות הברקזיט, מומחי חברת ניהול הנכסים הגדולה בעולם, בלאקרוק, הגדילו את הפוזיציות שלהם במניות בבריטניה, לצד השקעות בארה"ב ובשווקים מתעוררים.
הם סבורים כי המניות האירופאיות בעלות סיכויים לסגור את פערי הערכת השווי לעומת העולם והחליטו לתת משקל חסר לאגרות החוב, במיוחד באג"ח ארה"ב במקביל הם הקטינו אחזקה באגרות החוב של מדינות הפריפריה בגוש האירו למצב ניטרלי, "כיוון שהתשואות של מדינות אלה ירדו כמעט לשפל שיא והמרווחים הצטמצמו". בחברת הניהול אומרים שהם "מעדיפים כעת מניות על פני אשראי, מכיוון שהשווי שלהן נראה אטרקטיבי יותר. אנו גם מרחיבים את ההטיה המחזורית שלנו: אנו משדרגים את המניות האירופיות למצב ניטרלי, מכיוון שאנו רואים פוטנציאל של השוק לסגור את פערי הערכת השווי שלו לעומת שאר העולם. בעקבות הברקזיט, אנו בבלאקרוק נוקטים לראשונה במשקל עודף במניות בבריטניה, ונשארים במשקל עודף במניות גם בארה"ב ובשווקים מתעוררים."
בבלאקרוק מסבירים כי: "הנושא הנומינלי החדש שמסמן תגובה עמומה יותר בתשואות האג"ח הנומינליות לעלייה באינפלציה מאשר בעבר - נשחק מאז השנה שעברה. עלייה של 1% במדד האינפלציה בארה"ב ל-10 שנים הביא בדרך כלל לעלייה של 0.9% בתשואות האג"ח ל-10 שנים מאז 1998. אמנם מאז מרץ האחרון טיפס מדד האינפלציה ב-1.2% והתשואות הנומינליות עלו ב-0.5% בלבד, אבל התשואות המותאמות לאינפלציה (התשואות הריאליות) נפלו כתוצאה מכך".
"אנו צופים שכלכלה מתחזקת, דחיפה פיסקלית משמעותית ועליית האינפלציה יגדילו עוד יותר את התשואות הנומינליות השנה, אם כי בשיעור נמוך יותר ביחס לתקופות דומות בעבר. אנו מצפים מהבנקים המרכזיים להישען על חששות השוק בנוגע לעליות רמות החוב ולהשאיר את הריבית נמוכה בתקופה הקרובה. עם זאת, אם הנרטיב לגבי רמות החוב הגבוהות, בשילוב עם עליית האינפלציה, ישתנה, הוא עלול בסופו של דבר לערער את אמונת השווקים במשטר הריבית הנמוכה – והדבר ישליך על כל סוגי הנכסים".
"לסיכום, אנו מצפים שרמת הנומינלי החדש שלנו של צמיחה חזקה ותגובה מתונה בתשואות האג"ח הנומינליות בארה"ב לאינפלציה גבוהה יותר תמשיך להתקיים, גם לאחר מהלכים משמעותיים בשוק. זה תומך בעמדתנו הטקטית בעד סיכון" עם זאת, בחברת הניהול מסתייגים ומציינים כי סיכון מרכזי מבחינתם יהיה "עלייה נוספת בתשואות לטווח הארוך כאשר השווקים מתמודדים עם ריסטארט כלכלי שעשוי לנצח את ציפיות האינפלציה. זה עלול לעלות את התנודתיות, למרות שאנחנו מאמינים שהפד יפעיל את כובד משקלו כנגד מהלכים חדים כלשהם. תשואות אג"ח אמריקאיות ל-10 שנים הגיעו לרמות הגבוהות ביותר מזה כמעט שנה. התשואות הנומינליות טיפסו מאז ספטמבר, אך עוצמת העלייה פיגרה לעומת העלייה בציפיות האינפלציה בתקופה זו. התשואות הריאליות נותרו יציבות בטרטוריה שלילית, יחד עם מניות בארה"ב שהגיעו לשיא חדש לאור התקווה לגירוי הפיסקלי. מחירי הנפט הגולמי עלו לרמות הגבוהות ביותר מזה למעלה משנה, כאשר גל קור קיצוני ונדיר פגע בייצור נפט בטקסס, המדינה הגדולה ביותר לייצור נפט בארה"ב."
ישראל נפגעה - אבל פחות
קרן המטבע העולמית הורידה לאחרונה את צפי הצמיחה באירופה בשנה הקרובה, כאשר התמ"ג צפוי לעמוד על כ-4.2%, לאחר שירד בממוצע ב-5.9% ב-2020. בסיכומה של שנת הקורונה מתברר כי ישראל נפגעה פחות מרוב המדינות המפותחות - וזה בהחלט סימן חיובי. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, התמ"ג של ישראל ב-2020 התכווץ ב-2.4%, והתוצר לנפש התכווץ ב-4.1%, אך ביחס לעולם מצבנו טוב.
בספרד למשל, התכווץ התוצר לנפש ב-11.4%, בבריטניה ירד התוצר לנפש ב-10.4%, בצרפת ב-8.7%, בקנדה ב-6.3%, בגרמניה ב-5.1%, ביפן ב-5%, בהולנד ב-4.9%. בארה"ב (4.2%), בשבדיה (4.1%) ובאירלנד (4%) התכווץ התוצר בדומה לישראל.
ראוי לציין כי דווקא במדינות ש"ניצחו את הקורונה" כמו ניו זילנד ואוסטרליה היה מחיר לניצחון על הקורונה, כאשר בניו זילנד התכווץ התוצר לנפש ב-6.1% ובאוסטרליה התוצר התכווץ ב-5.4%. באוסטרליה התושבים נאלצו להסתגר בבתיהם במשך מספר חודשים ואילו ניו זילנד נאלצה לוותר על התיירים כדי למנוע מהמגפה להיכנס והמשמעות היא פגיעה קשה בתיירות, שהיא אחד ממקורות ההכנסה העיקריים במדינה.
השאלה העיקרית היא באיזה קצב תצליח הכלכלה האירופית להתאושש ממגפת הקורונה. זו לא שאלה פשוטה בכלל, שכן אירופה למעשה עדיין סוחבת את פצעי משבר הסאב פריים ב-2008, כאשר מדינות שלמות הגיעו לסף פשיטת רגל. מדינות העולם בשנים הקרובות צפויות להתמודד עם אבטלה שהולכת וגדלה, עסקים סגורים והוצאות ממשלתיות שרק צמחו והלכו בעקבות המשבר, כולל מתן מענקים מההליקופטר לאזרחים. מנגד, לפחות לפי בלאקרוק, מדובר גם בהזדמנות למשקיעים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.תעודת סל זהב ניכנס לתיק-אל תגידו לא ידענו-אין המלצהכותבי תרחישים 05/03/2021 15:09הגב לתגובה זו0 0דגש- הערכה בלבד : הדולר 3.31=למעלה= ל 3,39 אל תגידו לא ידענוסגור
-
2.מה???? ראיתם את הגרפים? (ל"ת)שימי 22/02/2021 22:55הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.הם מדברים מפוזיציהגיל 22/02/2021 15:59הגב לתגובה זו0 2כשתפסידו כסף אל תבכו אחר כך.בימים אלו במיוחד שוקי המניות מגלמים עתיד ורוד במיוחד.אין לחברות לאן לצמוח.המשבר כשהוא יבוא הוא יגיע בהפתעה.ואז כל האנליסטים היהירים יסבירו לכם את זאת לא צפינו.מיליוני אנשים בעולם פשטו את הרגל ומאות אלפים מתו במגיפה.והמוסדיים צריכים למכור למישהו אם לא תהיה מפולת בשווקים.למי הם ימכרו?.לפראייארים במחירים מנופחים.ראו הוזהרתםסגור