ג'ונסון אנד ג'ונסון: המניה לא מתרגשת מהחיסון לקורונה - למה?
לא על הקורונה לבדה: בג'ונסון אנד ג'ונסון רוצים לפתח חיסונים גם ל"אזורים אחרים של הפורטפוליו", כך אומר המנכ"ל אלכס גורסקי בראיון. עוד גילה גורסקי כי בחברה עמלים על חיסונים לוריאנטים נוספים של ה-COVID-19. חברת הענק הודיעה שבוע שעבר על אישור FDA לחיסון לקורונה, אבל המניה דווקא ירדה מאז. טוב, החיסון לא ישפיע על התוצאות יותר מדי, אחרי הכל מדובר על חברת ענק של מוצרי צריכה ותרופות שנסחרת ב-420 מיליארד דולר ומוכרת בקצב של 92 מיליארד דולר בשנה. כניסה לשוק חיסוני הקורונה שהופך בהדרגה להיות רווי (בינתיים 5 מתחרות), לא יספק לה כנראה מחזורים משמעותיים ורווחים משמעותיים.
שאלת הרווחיות שבפיתוח החיסונים מרחפת מעל פעילותה של ג'ונסון אנד ג'ונסון וכן מתחרותיה, וכפי שסברו בשוק, מאחורי הקפיצה למים העמוקים של חיסוני הקורונה עומדת המחשבה שהטכנולוגיה של מפתחות החיסונים תועיל להם בהמשך בפיתוחים נוספים ותפתח להם דלתות אחרות. יאמר כי בג'ונסון אנד ג'ונסון הודו כי הפעילות אינה רווחית, וכי הטכנולוגיה בלב החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון נבדלת מזו של פייזר ומודרנה.
בעוד ששתי האחרות פיתחו חיסון בטכנולוגיית mRNA שגורם לגוף לייצר לבדו חלבון דמוי מעטפת של נגיף ה-COVID19, במקרה של ג'ונסון אנד ג'ונסון מדובר בחיסון בבסיסו וקטור הקרוי "נגיף אדנו", ובזכות זאת הוא ניתן לאחסון בתנאי קירור פחות קיצוניים, של 2-8 מעלות. כמו כן החיסון ניתן במנה בודדת ולא בשתי מנות.
עוד לפני השימושים החדשים שיצוצו, לפי גורסקי, גם הקורונה לבדה תמשיך לספק לג'ונסון אנד ג'ונסון כר פורה לפעילות החיסונים. "אנחנו עושים את זה (מפתחים חיסונים – א.פ) בשביל הטווח הארוך, וזאת משום שהבנו שהוירוס הזה לא עומד לעזוב בן לילה", טען גורסקי באותו ראיון. בהמשך לכך ציין המנכ"ל כי הג'ונסון אנד ג'וסון משקיעים הרבה בשותפויות לצורך ייצור המוני של החיסון.
בסוף השבוע אושר החיסון של החברה ע"י ה-FDA בארה"ב לשימוש חירום, כשבכך יהפך לחיסון השלישי נגד הקורונה המופץ במדינה, לאחר אלו של פייזר ומודרנה. "המשאיות מובילות את החיסונים ממש בזמן שאנחנו מדברים, 3.9 מיליון מנות חיסון יופצו ביממה-שתיים הקרובות בארצות הברית", אמר גורסקי. עד סוף החודש 20 מיליון מנות יופצו במדינה, ועד סוף יוני המספר יעלה כבר למאה מיליון.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה