ענקית הקמעונאות הקוריאנית קופאנג בדרך לנאסד"ק - לפי שווי של 50 מיליארד דולר

החברה רוצה לגייס 3.6 מיליארד דולר, כשהתחרות בין הבורסות בעולם למשוך ענקיות טק מתחממת על רקע ניסיונות סיניים ובריטיים למשוך אליהן חברות
 | 
telegram

ענקית הקמעונאות המקוונת הדרום קוריאנית, קופאנג, בדרך להיסחר בנאסד"ק, לפי שווי של 50 מיליארד דולר. החברה רוצה לגייס 3.6 מיליארד דולר וצפויה להיות ההנפקה הגדולה ביותר של חברה מחצי האי הקוריאני שמונפקת מאז שסמסונג הנפיקה ב-2010 את חטיבת הביטוח שלה.

יש כמה סיבות שבעטיין החליטה קופאנג, שבה מושקעת סופטבנק של מצאיושי סן, להיכנס דווקא לנאסד"ק על פני הבורסה המקומית שלה, או בורסת שנז'ן או הפוטסי בבריטניה. הראשונה שבהן, היא שלמרות המצב הכלכלי הנוכחי, השוק האמריקאי הוא בעל הכיסים העמוקים ביותר ומעניק שוויים גבוהים יותר וסחירות עקבית.

כמו כן, ישנה אפשרות לייצר חוסר איזון בין זכויות ההצבעה ("גרעין שליטה"), מה שיועיל מאוד למייסד של החברה, בום קים. לדוגמה, יהיו לו למעלה מ-75% הצבעה בדירקטוריון של החברה, למרות שיחזיק רק בכ-11% ממניות החברה. גוגל (GOOG) ופייסבוק (FB) פועלות באותו האופן, כדי לאפשר לייצר תכנון ארוך טווח לחברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עד כמה ענייני התמחור משמעותיים? החברה הפסידה ב-3 השנים האחרונות למעלה מ-4 מיליארד דולר, אך בשל המגפה הכפילה אשתקד את מכירותיה שהגיעו ל-12 מיליארד דולר. בקוריאה, שמשקיעיה אינם אוהבים את הרעיון של חברה הפסדית, החברה הייתה מקבלת שווי של 10 מיליארד דולר בלבד. כלומר, פחות מחמישית מהשווי בנאסד"ק.
 

קצת אבסורד הוא שהתמחור של 51 מיליארד דולר יהפוך את החברה לאחת מ-5 החברות הגדולות בדרום קוריאה ובמונחי שווי היא תהפוך לגדולה יותר מ-6 קמעונאיות קוריאניות ותיקות וגדולות, בהן הזרוע לבית של קנגלומרט - יונדאי.

השנה צפויות בשוק הקוריאני עוד שתי הנפקות גדולות של ענקיות טק מקומיות, שלשם שינוי יקרו בבורסה הקוריאנית. אחת של קקאו, הבנק הדיגיטלי הקוריאני הראשון, והשניה - מפתחת המשחקים קראפטון. שתיהן רווחיות, ובשוק רוצים לראות איך יגיבו המשקיעים שם.

בכל מקרה, למרות תחרות הולכת וגוברת מצד בורסות בעולם, שמנסות למשוך את ענקיות הטק הגלובליות, נראה שהנאסד"ק ובורסת ניו יורק, עם שווי שוק של 44 טריליון דולר לפי בלומברג, ימשיכו לשבות את לבן את הנהלות החברות, בעיקר מאזור אסיה והפסיפי, כשהנר שמוביל אותם זו ההנפקה של עליבאבא (BABA) ב-2014 – שהובילה לכך שמרבית החברות הסיניות הגדולות נרשמו למדד הטכנולוגיה הגדול בעולם.

אבל אי אפשר להתעלם מכך שבבורסת שנז'ן והונג קונג הסיניות מנסות לכבוש את לבם של המשקיעים, כשהשלטונות הסינים מעוניינים להפוך את המדדים שם לתחרותיים יותר עבור המשקיעים הגלובליים – לאחר שהשקעות זרות היו אסורות בבורסות המקומיות.

גם בלונדון מוכת הברקזיט והקורונה, מנסים למשוך יותר ויותר חברות להיסחר בפוטסי 350 או בפוטסי 100. הבריטים נואשים להביא עסקים חדשים לאי, לאור לא מעט פרסומים על כוונתם של עסקים וגופים כלכליים לעזוב את שטח האי ולהתמקם באירופה במקום.
 

ניצחון מסוים רושמת לעצמה ככל הנראה בורסת לונדון כאשר, חברת דליברו שתוכננה להיות מונפקת בישראל, תונפק לבסוף בבורסה הבריטית לפי שווי של כ-7 מיליארד דולר. מדובר בחברת משלוחים אשר דומה לקוויק הישראלית וגם לדורדש- אחת ההנפקות הגדולות של 2020 בוול סטריט.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות