וול סטריט
צילום: unsplash.com @bylolo

לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים

האנליסטים ממשיכים לנתח את העצבנות בשוק האג"ח, ומזהירים מפני אדישות בשוק למהלכי הפד'. כמו כן, הם שואבים עידוד מנתוני האבטלה, וממליצים לחזור למניות הטכנולוגיה; וגם אלו החברות שיפרסמו את תוצאותיהן
איתן גרסטנפלד | (5)

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח על רקע התנודתיות בשבוע החולף, והמשך העלייה בתשואות האג"ח. האנליסטים מנתחים את צעדי הפד' לנוכח העלייה בתשואות, ומתרשמים מנתוני האבטלה שפורסמו בסוף השבוע. כמו כן, בעקבות השבוע החולף הם ממליצים לחזור אל מניות הצמיחה, ובמיוחד לסקטור הטכנולוגיה.   החזרת המניות לחברות הצמיחה על רקע ירידות השערים בשוק המניות בשבוע החולף אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש מסביר שהשוק עובר מימוש "דה לוקס". לדבריו, "כל מה שהתנפח למימדים מופרזים (Tesla ודומיה) ירד בחדות כמעט בלי לפגוע בחלקים האחרים של שוק המניות". לאור זאת בבית ההשקעות ממליצים לשמור על חשיפה בינונית גבוהה לשוק המניות ולהסיט בחזרה ממניות הסקטורים שנפגעו חזק יותר מהמגפה למניות הצמיחה, בפרט הטכנולוגיה.

"ניתן לראות את הירידות המקסימליות המצטברות מהשיא (Drawdown) של מדד Dow Jones Thematic Market Neutral Momentum Index שבו נאספות המניות שהציגו את הביצועים הטובים ביותר ב-12 החודשים הקודמים ונמכרות בחסר המניות עם הביצועים הגרועים ביותר. הירידה המצטברת מהשיא של מדד זה הגיע לכ-29%, החזקה ביותר מאז משבר 2008. לעומת זאת, הירידה המצטברת מהשיא (Drawdown) של S&P 500 היא רק 2.4%. מאז שהתחילו הירידות ב-12/2 55%  מהמניות ב-S&P 500 בכלל עלו." "הסקטורים של הצמיחה, בהובלה של מניות הטכנולוגיה, איבדו גובה לעומת הסקטורים האחרים, במיוחד אלה שאמורים ליהנות מהסרת המגבלות. היחס בין מדדי מניות הצמיחה למניות הערך ירד גם במדינות המפותחות וגם המתפתחות. הביצועים היחסיים של המניות בתת-סקטורים שנפגעו בצורה החזקה ביותר מהמגפה עשו בשבועיים האחרונים מהלך דומה ביחס למדד הכללי S&P 500 לזה שהיה בחודש נובמבר, אחרי ההודעה על החיסונים, רק שהפעם תוך כדי ירידות בשוק המניות . כעת, הממוצע של הסקטורים הללו ביחס ל-S&P 500 נמצא כ-7% בלבד מתחת לרמה שהייתה ערב תחילת הירידות בפברואר 2020, כאשר במהלך 2020 הפער הגיע לכ-30%. נראה שהפער הנוכחי מוצדק מבחינת ההערכות לגבי קצב ההתאוששות והסיכונים."   "מנגד, מניות חברות הטכנולוגיה ירדו הרבה יותר חד משאר הסקטורים. במהלך שנה שעברה ביצוע עודף של ה-Nasdaq ביחס ל-S&P 500 עלה בהרבה מעבר לגידול ברווח הצפוי למניה של ה-Nasdaq על פני S&P 500. במהלך הירידות האחרונות הפער הצטמצם וכבר אינו חריג מאוד.

אם השוק יאבד את האמון בפד' - ימשך החשש מפני עלייה בתשואות  התשואות הממשלתיות בארה"ב המשיכו את מגמת העלייה במהלך השבוע האחרון כאשר התשואה ל 10 שנים. במקביל נמשכת העלייה בתלילות העקום שהגיעה לרמה של כ- 140 נ"ב בטווח של 2 – 10 שנים, רמת שיא של מעל ל- 4 שנים. זאת בין היתר, על רקע מסרים סותרים של יו"ר הפד' ג'רום פאוול.

לדברי ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג הריביות בלאומי שוקי הון, "נראה שבמידה והפד יאבד את אמון השווקים, ולא יעביר מסר ברור ומחייב לגבי המשך ההרחבה המוניטארית, כך יגדל החשש להמשך תהליך מהיר של עלייה בתשואות, תרחיש העלול להמשיך וללחוץ את שוקי המניות. הפד הציג עד כה רק יעד כמותי של רכישות QE של 120 מיליארד דולר לחודש (80 מיליארד באג"ח ממשלתי והשאר ב-MBS) ואין לו יעד תשואה מפורש (YCC).

להערכתם, "על מנת לרכוש את אמון השוק, הפד יכול להצהיר על עלייה בהיקף ה-QE, הארכת המח"מ שלו (TWIST) או הגדלת משקל רכישות האג"ח הממשלתי על חשבון הפחתת משקל ה-MBS. ברקע לשוק האג"ח הממשלתי ישנם גורמי רקע ברורים מאוד, העקביים עם רמת תשואות של כ-2.5% ויותר בטווח של 10 שנים, ובמידה והפד ירצה להימנע מהמשך עליית תשואות לכיוון זה, יהיה עליו לעשות מהלך של ממש."

מקור: בלומברג

נתוני התעסוקה הפתיעו לטובה יונתן כ"ץ וכלכלני לידר שוקי הון, מפנים זרקור דווקא לכך שנותני התעסוקה בארה"ב הפתיעו לטובה. בפברואר, נוספו 379 אלף מועסקים חדשים (הצפי היה ל- 175 אלף) עקב הסרת חלק מהמגבלות (בעיקר בקליפורניה), כאשר נוספו 479 אלף בסקטור העסקי, זאת על אף מזג האויר הקשה. נוספו 355 אלף משרות בענפי הפנאי והאירוח (מסעדות בעיקר), אך ירדו 61 אלף משרות בענף הבנייה (בהשפעת מזג האוויר), זאת למרות שמדובר בענף בצמיחה. ענף המסחר הוסיף 41 אלף מועסקים והתעשייה 21 אלף. הנתונים של החודשיים הקודמים (דצמבר-ינואר) עודכנו כלפי מעלה ב- 38 אלף מועסקים. ללא מזג האוויר הקשה בחודש פברואר השיפור בתעסוקה היה חד יותר: 897 אלף איש דיווחו שלא יכלו לעבוד בשל תנאי מזג האוויר, כ- 600 אלף מעל העונתיות הרגילה בחודש פברואר בשנים קודמות.

קיראו עוד ב"גלובל"

שיעור האבטלה הרשמי ירד ל- 6.2% בפברואר מ- 6.3% בינואר. נתון רלוונטי יותר: בפברואר, 13.3 מיליון איש דיווחו שהם לא עבדו או לא עבדו באופן חלקי בשל הקורונה, ירידה מ- 14.8 מיליון בינואר. שיעור האבטלה הרחב: 6U- כולל מובטלים, מספר המועסקים במידה פחותה שלא מרצון או לא חיפשו עבודה אך שואפים להיות מועסקים הגיע ל- 11.1%.

עונת הדוחות נמשכת עונת הדוחות בוול סטריט מתקרבת על סופה כשהשבוע צפויות לפרסם החברות הבאות: ביום שני: XPENG DEL TACO RESTAURANTSINC ביום שלישי: XERIS PHARMACEUTICALS INC MONGODB, INC ביום רביעי: AMC ENTERTAINMENT HOLDINGS INC ORACLE CORP ביום חמישי: MICROVISION INC EXP REALTY INTERNATIONAL ביום שישי: KIRKLANDS INC PLX PHARMA INC

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    האם זה רק תיקונצ'יק בסקטורים מתחלפים? לא בטוח. (ל"ת)
    מי יודע 08/03/2021 11:10
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    כלכלן 08/03/2021 10:49
    הגב לתגובה זו
    הסיוט הכי גדול של ביידן והדמוקרטים (מפלגת הטייקונים האמריקאיים) הוא אינפלציה שתצריך העלאת ריבית, לכן יהיו מוכנים למחוק חצי מהאונושות כדי לא ליפול. היכונו לאבולה!
  • 2.
    טום 07/03/2021 22:58
    הגב לתגובה זו
    עלה ועלה ועלה על הזרקות כסף... האג״ח ימשיך לעלות כי האינפלציה גבוהה עקב ההתלכדות של הזרמות הכספים עם ההתאוששות של השוק... יש רק דרך אחת לעצור את זה ובהכרח זה ישפיע על שוק המניות המנופח והבועתי. הירידות טרם הסתיימו לע״ד....
  • 1.
    אנונימי 07/03/2021 17:43
    הגב לתגובה זו
    לא תמיד אפשר לקבל מניות בהנחה של עשרות אחוזים
  • יגיעו (ל"ת)
    לל 08/03/2021 00:05
    הגב לתגובה זו