סין מנסה להוריד את הסיוע הממשלתי למרות שהכלכלה מקרטעת

הענק הסיני אולי רוצה להראות שהכלכלה חזרה לכל הכוח, אבל 13% אבטלה עד גיל 24, ירידה במכירות הקמעונאיות ובשירותים ויעד של 6% צמיחה בתמ"ג, שמים בסימן שאלה את הנתונים שמפרסמים השלטונות שם
 | 
telegram
(1)

על פניו, אם נאמין למספרים שמוציא השלטון הסיני, או את אלה שהוא בוחר להדגיש, אז נראה שסין כבר יצאה כמעט לגמרי מהשפעות המגפה. כזכור, בשנה שעברה, בעוד מרבית העולם הציג צמיחות שליליות, סין צמחה ב-2.3%. הממשלה הסינית הציגה בסוף השבוע יעד של 6% לצמיחה בתמ"ג הסיני ב-2021. נתון שהשוק חושב שנמוך ושהמדינה יכולה לשבור אותו בקלות.

התמ"ג הסיני פרץ את רף ה-100 מיליון יואן – 15.5 טריליון דולר - ב-2020 כשהכלכלה הסינית היוותה 17% מהכלכלה הגלובלית. בכל מקרה, הסינים שרואים את הכלכלה שלהם מתחילה לצבור תאוצה מחדש, או שוב זה מה שהם מנסים למכור לעולם, הודיעו שהם מתחילים להוריד את הסיוע הממשלתי שניתן ברובו לעסקים ושלווקים הפיננסיים.

כמו כן, צריך לצכור שרק בדצמבר האחרון היה מחנק אשראי שאיים על שוק האג"ח הסיני, מה שאילץ את הבנק הסיני המרכזי להזריק 20 מיליארד דולר כדי להימנע ממפולת. כמו כן, לא מעט חברות נדל"ן סיניות נמצאות במחנק אג"חי, בראשן אוורגראנד, מהקבלנים הגדולים במדינה

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בכל מקרה, המציאות כהרגלה, מורכבת יותר. אבל בואו נסתכל על הנתונים. לפי הלמ"ס הסיני, בחודשיים הראשונים ישנה עלייה של 35% בתפוקה התעשייתית. המכירות הקמעונאיות עלו ב-34%. בשתי השורות הללו המדינה היכתה את תחזיות הקונצנזוס.

עם זאת, צריך לזכור שהממשל הסיני המליץ לאנשים להישאר בבית בחגיגות השנה החדשה, שנת השור, שידוע כשבוע של חופש וטיולים. רבים עשו זאת ונשארו בעבודה במקום לנפוש. לפי מכון המחקר קפיטל אקונומיקס, לאחר התאמות עונתיות המכירות הקמעונאיות דווקא ירדו ביחס לאשתקד.

ויש עוד כמה "שיהוקים כלכליים" אם תרצו. האבטלה בסין עלתה בפברואר ל-5.5% לעומת 5.2% בינואר. הנתון של 5.5% הוא היעד השנתי של הממשל הסיני. יתר על כן, בנתון שמאוד צריך להדאיג את השלטונות שם, למעלה מ-13% מהצעירים עד גיל 24 מובטלים. אגב, בדיוק לפני שנה, כשסין רק יצאה מהסגר, הנתון של האבטלה בחתך הגיל הזה היה... 13%.

"זה מעיד על אתגר מתמשך שלוחץ את שוק העבודה הסיני", כתב האנליסט ברוס פאנג ראש מחלקת מאקרו במכון המחקר צ'יינה רנסנס במכתב למשקיעים והוסיף ש"חברות לא נראות מוכנות לגייס עובדים חדשים בשל ההתאוששות החלשה של הכלכלה".

שון רואש, הכלכלן הראשי לתחום אסיה פסיפיק ב-S&P גלובל, אמר בשבוע שעבר כי התאוששות הסינית אינה מאוזנת. "זה אחד מהנושאים שלא מדברים עליהם כמעט בכלכלה הסינית", אמר לרואש ל-CNBC. "מבחינה בריאותית, סין הצליחה להתמודד עם המגפה, אבל יצרה לחץ כלכלי ארוך טווח, במובן שבו רואים את סקטור השירותים חוזר באיטיות רבה יותר מהצפי. זה פוגע בשוק העבודה הסיני ומוריד את הביטחון של הצרכן הסיני", הוסיף ואמר כי "מאז מארס אשתקד קצב הרכישות של שירותים יורד בכל חודש".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הם במיתון מכובס "צמיחה"
    רק מזומן 15/03/2021 23:15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ההאטה כמו אצל כולם רק שלהם אין מכונת הדפסה לדולארים.הם מדפיסים מעגלים מודפסים שלא אכילים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות