ליתיום למחצה: הסחורה חמה, אבל מה יהיה עם המחסור בשבבים?

על רקע הצפי להמשך הזינוק ברכבים חשמליים, המחיר של הליתיום עלה ב-83% מאז נובמבר. אבל העובדה שלא מעט מפעלים של יצרניות רכב מושבתים בשל מחסור ב'ציפים עלולה להשפיע על מחיר הסחורה
 | 
telegram
(4)

מחיר הליתיום עלה מרמה של 46,441 יואן (7,071 דולר) לרמה של 85 אלף יואן (12,943 דולר). או עלייה של 83% במחיר הסחורה, שכמו מרבית הסחורות האחרות, חוותה וכנראה שתמשיך לחוות ראלי מדהים, בשל הצפי לעלייה גלובלית בהשקעה בתשתיות, כמו גם עליית מחירי השינוע, בעיקר הימיים, שעלו בעקבות הזעזועים של הקורונה מרמה של 2,000 דולר לקונטיינר לכ-9,000 דולר לקונטיינר. עדיין, מחיר הליתיום עוד רחוק מהשיאים שלו ב-2017, אז עמד המחיר על קרוב ל-26 אלף דולר לטון.

העניין עם ליתיום היא שהמתכת הזו היא המרכיב החשוב ביותר בסוללות של רכבים חשמליים, אלה שהופכים לאט לאט לתחליף לנפט של המאה ה-21. כורות הליתיום הגדולות בעולם מזהירות כבר זמן רב שהן לא יצליחו לעמוד בביקושים הגוברים מצד יצרניות הרכב הגדולות, מה שצפוי להמשיך וללחוץ למעלה את מחיר הליתיום.

הצפי ללחץ הזה גרם ללא מעט משקיעים להשקיע במתכת, בשל הידיעה כי גם אם יימצאו מכרות ליתיום נוספים בעולם, יקח שנים עד שאלה יהפכו למבצעיים. עכשיו, שתי היצרניות הגדולות בעולם, שוב חוזרות ומזהירות מפני עלייה במחירים, אבל צריך לקחת את התחזית שלהן עם כוכבית. נגיע לזה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כורת הליתיום הגדולה בעולם, ג'יאנגשי גאנגפנג, והספקית של טסלה (TSLA) וב.מ.וו. (BMWYY) צופה שהמחיר ימשיך לעלות, ככל שיימשכו הביקושים הגבוהים. ואכן הביקושים גבוהים. בכל רבעון טסלה מוכרת ומוסרת יותר רכבים, וכך גם מתחרותיה, כולל ענקיות הרכב הגלובליות, כמו פולקסוואגן (VWAGY), ג'נרל מוטורס (GM) ופורד (F), שמגבירות את נוכחותן בשוק הרכבים החשמליים.

בגאנגפנג מצפים שהמכרה החדש והענק בארגנטינה, שממנו יפיקו 40,000 טון ליתיום בשנה, יתחיל להיות מבצעי במחצית הראשונה של 2022. המכרה הזה לבדו יהווה רבע מכל הכרייה של החברה, שכרגע עומד על 120,000 טון בשנה.

איך ישפיע מחסור השבבים על הליתיום?
אבל למה צריך לקחת את התחזיות עם כוכבית? א. כי אנחנו למודי קורונה. ב. כי שוק הרכבים החשמליים מסובך בתסבוכת אחרת לגמרי. מחסור השבבים העולמי גרם ללא מעט חברות, בהן כל החברות שצוינו למעלה, לעצור עבודה במפעלים ובפסי ייצור של רכבים באופן כללי. נכון המחקר והפיתוח לא נפסק, אבל זה לא מה שחשוב.

המשמעות של המחסור תהיה ירידה במסירות של רכבים חדשים ועלייה במחירים של הרכבים שמיוצרים היום. המחסור צפוי להסתיים רק בסוף השנה, אבל הפקק שנוצר והלחץ על היצרנים יעלה את המחירים של כלל המוצרים מבוססי הצ'יפים. כלומר כמעט כל מכשיר אלקטרוני שאנחנו מכירים.

וזה כנראה ישפיע על כמות הליתיום שחברות הרכב יזמינו בחודשים הקרובים, עד שהעולם יראה את היציאה מהמשבר. ייתכן וכמו בתעשיית היהלומים, כדי לשמר את מחירי הליתיום המתאוששים, כורות המתכת היקרה הזו ישמרו אותה במחסנים כדי למנוע ירידה במחירים.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    שבבים/חצאי מוליכים
    חיים 07/04/2021 08:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סקטור בהמראה ......
    סגור
  • 3.
    אלקטריאון
    בועז 06/04/2021 14:05
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הטכנולוגיה של חברת אלקטריאון מפחיתה את גודל ומשקל הסוללה שזה למעשה הרכיב היקר ברכב החשמלי
    סגור
  • 2.
    בקיץ שיא ייצור אנרגיה פטווולטאית - מחירי הדלק יצנחו
    לילי 06/04/2021 13:59
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יש שתי קטגוריות לרכבים חשמליים - רכבי יוקרה ורכבים כלכליים. מחירי דלק יורדים יקטין את הכדאיות של רכבים חשמליים כלכליים .
    סגור
  • 1.
    אז שלא ייצרו מכוניות חשמליות
    ריקי 06/04/2021 12:52
    הגב לתגובה זו
    0 1
    כאשר אין חמאה למריחה , מחפשים תחליפים אחרים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות