עפר קליין, הראל: הסיכוי שהעלאת המיסים בארה"ב תתממש - נמוכה
נזקי שנת הקורונה השפיעו לא רק על השוק החופשי אלא גם באופן מלא על המדינות המחזיקות בכלכלה ובראשן ארה"ב, הודיעו על כוונתן להעלות מיסים כדי לממן את הנזקים. נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן פועל להעביר את ״American Jobs Plan״ בהיקף של כ-2 טריליון דולר. התוכנית תמומן באמצעות העלאת מיסים, ותעלה את המס המינימלי על תאגידים אמריקאים ל-21%. כמו כן שיעור המס יחושב על בסיס Country by Country Report (CbCR)- שיטה המחייבת את החברות לפרוס בדו״ח כולל את הפעילות העסקית של החברות בנות. מטרת שינוי החקיקה היא להרתיע חברות מלהחזיק רווחים במקלטי מס- בעולם בו חברות הופכת יותר ויותר לענקיות וגלובליות, ושם המשחק הוא מיזוגים ורכישות, שלטונות המס נותרים עם הידיים כבולות. (לכתבה המלאה).
האם באמת צפויה העלאת המיסים המדוברת?
"ללא רוב משמעותי יותר בסנאט, הסיכוי שהעלאת המיסים תתממש - נמוכה. הגדלת הגירעון הממשלתי תומכת בהמשך עליית התשואות והציפיות לאינפלציה" אומר עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים במסגרת הסקירה השבועית. "כשבועיים לאחר שתוכנית סיוע עצומה עברה בחקיקה, וכבר הנשיא מקדם תוכנית נוספת של השקעה בתשתיות בסכום של כ-2.25 טריליון דולר שתיתפרס על כ-8 שנים. אך הפעם מימון התוכנית יעשה על ידי העלאת מיסים, שהבולטת ביניהן היא העלאה הדרגתית של מס החברות ל‑28 אחוזים (21% כיום). חשוב לציין שהתוכנית בעלת אופי גרעוני. יותר מזה, קשה לראות שהנשיא מצליח להשיג את הרוב הדרוש בסנאט לביצוע העלאת מס שכזו דבר שעלול להקטין את היקף התוכנית, או להפוך אותה לעוד יותר גרעונית, דבר שתומך בהמשך עליית הציפיות לאינפלציה לצד המשך עליית התשואות".
השוק האמריקאי מתאושש לאט מהקורונה
"הסיוע הישיר העצום של הממשל בארה"ב לצד השיפור במבצע החיסונים ממשיך לבוא לידי ביטוי בסנטימנט החברות ובנתוני שוק העבודה" מוסיף קליין. "מדד מנהלי הרכש לענף השירותים זינק ל-63.7 נקודות במרץ, הגבוה ביותר מאז שהחל להתפרסם בסוף שנות התשעים. גם דוח התעסוקה למרץ היה טוב בהרבה מההערכות המוקדמות עם גידול של 916 אלף משרות חדשות ונתוני החודשיים הקודמים עודכנו כלפי מעלה. למרות הנתונים החיוביים, להערכתנו, אין עדיין חשש שהבנק המרכזי יפסיק את המדיניות המרחיבה בקרוב וחיזוק לכך ראינו בהחלטת הריבית האחרונה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה