קרן המטבע העולמית מעדכנת תחזית: כלכלת ישראל תצמח השנה ב5%
קרן המטבע הבינלאומית פרסמה היום (ג') את התחזית הכלכלית העולמית הראשונה לשנת 2021 ובה עדכון של תחזית צמיחה למשק הישראלי: לפי כלכלני הקרן, כלכלת ישראל תצמח בשנה הנוכחית ב-5% לעומת 4.1% שחזתה בינואר 2021 במסגרת הדו"ח השנתי על כלכלת ישראל.
תחזית הצמיחה של הקרן לשנת 2022 לכלכלת ישראל עומדת על 4.3%. קרן המטבע מפרסמת את התחזית העולמית פעמיים בשנה: באפריל ובאוקטובר. רק באוקטובר האחרון כשהקרן פרסמה את התחזית האחרונה לכלכלה הגלובלית, הצפי היה למיתון חריף הרבה יותר ממה שקרה בפועל: התחזית עמדה על צמיחה שלילית של כ-6% כאשר בפועל התוצר ירד רק ב-2.5%.
התחזית של כלכלני הקרן לגבי ישראל נובעת מאופטימיות רחבה הרבה יותר לגבי העולם כולו והיציאה מהמגפה או לפחות מהחלקים הקשים שלה: גם תחזית הצמיחה של הכלכלה העולמית עודכנה. באוקטובר 2020 עמדה תחזית הצמיחה העולמית על 5.2%, בינואר על 5.5% ובתחזית הנוכחית מדובר על צמיחה של 6%.הקרן צופה כי שיעור הצמיחה של ארה"ב ב-2021 יעמוד על 6.4%, לעומת התחזית הקודמת שאז עמדה התחזית על 3.1%.
אחרי הביצועים המרשימים של ישראל ביצוא שירותי הייטק ובהשקעות הישירות הזרות, כלכלני קרן המטבע גם עדכנו כלפי מעלה את תחזית העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים: מרמה של 3.5% תמ"ג ל-4.1% תמ"ג. גם נתוני 2020 בהקשר של חשבון שוטף הפתיעו את הקרן שכן באוקטובר 2020 הם חזו עודף של 3.5% תמ"ג כאשר הוא הסתיים ב-2020 בכמעט 5% תמ"ג. בקרן המטבע גם אופטימיים יותר לגבי מצב האבטלה בישראל. כלכלני הקרן החליטו שלא להתייחס לעובדים שהוצאו לחל"ת אלא רק לעובדים שפוטרו מעבודתם. לפי התחזית המעודכנת, שיעור האבטלה הממוצע ב-2021 צפוי לעמוד על 5% מכוח העבודה וזאת לעומת ל-5.6% בתחזית הקודמת. בקרן עוד סבורים כי בשנת 2022 האבטלה צפויה לרדת שוב לרמה של 4.6%.
- מודי'ס: הסכם הפסקת האש מקטין את הסיכונים לכלכלה הישראלית
- ההסדר המדיני מתקרב - האם מודי'ס שטעתה לאורך כל הדרך, תעלה את הדירוג בחזרה?
"למרות שהאי ודאות נותרה גבוהה שכן המשך התפתחותה של המגפה לא ברור, ניראת היציאה מהמשבר הבריאותי והכלכלי הזה", כתבה בתחזית גיטה גופינאט, הכלכלנית הראשית של קרן המטבע. לדבריה, קצב התאוששות של כלכלות העולם צפוי להיות מגוון מאוד והוא יהיה קשור ל"קצב החיסון, היקף התמיכה של המדיניות המאקרו-כלכלית, וגורמים מבניים כגון התלות של אותה כלכלה בתיירות".
- 1.יותם 06/04/2021 18:05הגב לתגובה זותארו לעצמכם אם לא הזבל הזה לאן היינו מגיעים.