רשמית: גראב תונפק בשווי 40 מיליארד ד' במיזוג הספאק הגדול בעולם
לאחר השמועות מגיע כעת האישור הרשמי: מיזוג ה-SPAC הגדול בעולם עד כה יוצא לדרך. חברת משלוחי המזון Grab אישרה את עסקת המיזוג של עם חברת השלד Altimeter Growth Corp (סימול: AGC) שאחריו תחל להיסחר בנאסד״ק. העסקה משקפת לחברה שווי של 40 מיליארד דולר - פי שניים ויותר לעומת שווי מוערך של 16 מיליארד דולר רק לפני שנה.
גראב הסינגפורית היא פלטפורמת משלוחי המזון הפופולרית ביותר בדרום-מזרח אסיה, ובכוונתה לגייס לקופתה 4.5 מיליארד דולר במסגרת המיזוג. חלקו הארי של הסכום יגיע ממשקיעי PIPE מגורמים דוגמת בלאקרוק, תאגיד הענק טמאסק, קרן פידליטי וחברת ניהול הנכסים Janus Henderson הבריטית. ספונסור הספאק יזרים 750 מיליון דולר מצדו. היועצים במיזוג היו Evercore, מורגן סטנלי וג׳יי.פי מורגן. כבר במחצית מרץ פורסמו בתקשורת העולמית שמועות על סגירת העסקה לפי השווי האמור, ואלה התחזקו עם דיווח נוסף של הפייננשל טיימס מלפני שבוע.
גראב פועלת גם בתחום הרשתות החברתיות ואף הפינטק. החברה הוקמה ב-2012 ומשקיעות בה גם ענקיות מהתחום בהן אובר (ממנה קנתה את הפעילות באזור ב-2018) ו-Didi Chuxing הסינית.עד כה גייסה 12 מיליארד דולר. לפי נתונים שפרסמה בינואר האחרון, הציגה החברה ב-2020 צמיחה של כ-70%, אולם טרם הגיעה לכדי רווחיות. עם זאת, בגראב בונים על כך שהצרכנים שגילו את הזמנת המזון בצל מגפת הקורונה לא יחזרו אחורה, וכך חטיבה זו של החברה תגיע לאיזון עד סוף 2021.
חברת השלד אלטימטר הונפקה ע״י קרן השקעות בעלת אותו שם, שהנפיקה אף ספאק נוסף שמחפש פעילות שתמוזג לתוכו. ההשקעה הנודעת ביותר של הקרן היא SNOWFLAKE INC -2.28% SNOWFLAKE INC 167.44 -2.28% סגירה:0 פתיחה:175 גבוה:178.7 נמוך:166.81 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . SPAC, ראשי תיבות של Special Purpose Acquisation Company, כשמן כן הן, הן חברות ארנק (״צ׳ק פתוח״ מכנים אותן) חסרות פעילות, מאחוריהן עומדים אנשי עסקים ויזמים המחפשים עבור המשקיעים בהם חברות שיהוו עבורם השקעה משתלמת - ואותן למזג לתוכם.
האפסייד הגדול, שכולל גם את הסיכון הרב יותר, הוא השקעה בשלד טרם ההכרזה על ההשקעה שאותרה, קרי תליית יהבם של המשקיעים על המוניטין של הספונסר שכבר ״ידאג להם כמו שצריך״. הקאץ׳ הוא שיש דדליין של שנתיים להשלמת מיזוג שכזה - או שהכסף יוחזר למשקיעים, והתדמית של הספונסר תפגע. מצדם של החברות המתמזגות, מדובר בדרך מהירה, זולה יותר ונוחה יותר להפוך לציבוריות מבלי להדרש לפרסום של תשקיף מלא, על כל ההוצאות הכרוכות בכך.
נתונים שפורסמו באחרונה מראים כי חלק גדול מהספאקים בטווח הארוך הניבו תשואה שלילית למשקיעים שלהם. בינתיים ברשות ניירות ערך האמריקאית פתחו בבדיקה סביב ההשקעות של גופים מוסדיים בחברות כאלה - וכן הזהירו משקיעים פרטיים מללכת שולל אחרי ספאקים שמתהדרים בסלבריטאים.
כך או כך, השווי שמקבלת גראב במיזוג הקרוב עוקף את זה שבעסקת הספאק של חברת הרכב החשמלי לוסיד - 24 מיליארד דולר. לאחר הדיווחים על המיזוג של לוסיד עם השלד צ'רצ'יל קפיטל קורפ (סימול:CCIV), והסכום בעסקה, השלד שכבר הרקיע שחקים לשווי של כ-72 מיליארד דולר נחתך בחצי. עד כה שגעת הספאקים בוול סטריט (אליה מצטרפות לא מעט חברות ישראליות) הביאה לגיוסים של 99 מיליארד דולר מתחילת 2020, כשבכך נחצה השיא של 2020, שהיה 83 מיליארד דולר.
ובחזרה לכלה גראב: בראד גרסטנר, המנכ״ל והמייסד של אלטימטר אליה תמוזג, אמר על המיזוג כי ״דרום-מזרח אסיה היא אחת הכלכלות הדיגיטליות הצומחות ביותר בעולם, ובה אוכלוסייה שכפולה בגודלה מזו שבארצות הברית - אך עם זאת שיעורי החדירה של משלוחי מזון באונליין, תחבורה שיתופית והעברות כספיות בגידיטל הן זעומים לעומת אלה שבסין ובארצות הברית״.
מצד גראב עצמה, המיזוג עולה בקנה אחד עם האסטרטגיה שמקדם המייסד השותף אנתוני טאן בראשה לביא לשיעורי צמיחה גבוהים בתחומי פעילות חדשים, וכן העלאת נתח השוק שלה באמצעות המשך החדירה לשווקים והשקעה בכלכלות צומחות. בהקשר זה יצוין כי לצד תאילנד וויאטנאם, שוק מרכזי של גראב הוא אינדונזיה, ושם צפויה לה תחרות מצד Sea שנסחרת בבורסת ניו יורק (סימול SE) שמתכננת להפעיל במדינה את שירותי משלוחי המזון והפינטק שלה, כך לפי הדיווחים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה