
חולי קורונה מסתבכים יותר: סיכוי גבוה פי 8 לסיבוכי קרישיות דם לחולי הנגיף מאשר למתחסנים
הסיכוי לסבול מתופעות לוואי ותסביך קרישיות יתר בדם גבוה פי 8 לאנשים החולים בקורונה מאשר למתחסנים, כך עולה ממחקר חדש שפורסם בימים אלו.
המחקר מתפרסם ממש במקביל לפרסומים בתקשורת כי ה-FDA הורה לעצור את השימוש בחיסון של J&J עקב מקרים של קרישי דם וכן הפסקת מבצעי החיסונים שעשו שימוש בחיסון של אסטרה-זנקה ברחבי העולם, וכן בבריטניה, גם בגלל תופעות לוואי של קרישיות דם מוגברת אשר גרמה לפקקת ורידים.
לדברי המחקר שנערך באוניברסיטת אוקספורד, אשר סייעה בפיתוח החיסון של חברת אסטרה-זנקה, הסיכון לסבול מתסביכים הקשורים לקרישיות יתר של הדם בגוף, עולים באופן מובהק בנוכחות וירוס הקורונה הפעיל בגופו של החולה. לטענתם, המצב הנדיר של קרישיות הדם המכונה גם פקקת ורידים מוחית (או CVT) התרחשה בשיעור של 39 מקרים למיליון חולים בקורונה, זאת בהשוואה ל-5 מקרים מתוך מיליון בני אדם שהתחסנו במנה הראשונה של החיסון המשותף לאסטרה-זנקה ואוקספורד. כלומר: הסיכוי לסיבוך הקרישיות הנדיר גדול פי 8 בחולי הקורונה מאשר במתחסנים בחיסון נגד הקורונה.
פול הריסון, פרופסור לפסיכיאטריה וראש קבוצת הנוירוביולוגיה התרגומית באוניברסיטת אוקספורד, אמר כי "הגענו לשתי מסקנות חשובות. ראשית, נגיף הקורונה מגדיל באופן ניכר את הסיכון לפקקת ורידים מוחית, סיכון המתווסף לרשימת בעיות קרישת הדם שגורם זיהום זה. שנית, הסיכון לתסביך עבור מי שחולה בקורונה גבוה ממה שאנו רואים במי שלקה בתסביך והתחסן חיסונים הנוכחיים, גם עבור אנשים מתחת לגיל 30, נתון שצריך לקחת בחשבון כאשר בוחנים את האיזון בין סיכונים לתועלת החיסון".
המחקר השווה מידע שמקורו במאגר מידע המכיל רשומות ממערכת הבריאות האמריקאית ונדגמו לתוכו 500,000 חולי קורונה אשר נתונים הרפואיים הושוו לכמעט 200,000 חולי שפעת שפעת ועוד כ-500,000 חולים שקיבלו את החיסון המבוסס על טכנולוגיית mRNA (דוגמת החיסון של פייזר ומודרנה, ל"ז). החוקרים גם לקחו נתונים מסוכנות התרופות האירופית לגבי המתחסנים בחיסון של אסטרה-זנקה. אומנם, החוקרים סייגו במחקר כי "יש לפרש את כל ההשוואות בזהירות מכיוון שהנתונים עדיין נצברים ואינם סופיים".
- אסטרהזנקה משקיעה 2.5 מיליארד דולר בסין: מה עומד מאחורי המהלך?
- 27% אפסייד לחברת הפארמה, מניית התוכנה שתעלה והאם קורנינג יכולה עוד לזנק?
החוקרים טענו כי מצאו את תופעת קרישת הדם הנדירה בשיעור של ארבעה מתוך מיליון אנשים שחוסני בחיסונים של פייזר ומודרנה, אך פייזר חולקת על טענה זו. בהצהרה, שנתנה פייזר, נאמר כי בבדיקה מטעם עצמו שנערכה על מחוסני החיסון של החברה, במסגרת איסוף נתונים עבור בטיחות הניסוי והחיסון, גם בתוך קבוצה של 200 מיליון מנות שניתנו למחוסנים, לא נמצאו שום ראיות לפקקת או תסביך קרישיות דם נדיר.
אירועי פקקת ורידים ועורקים נחקרים כחלק מהחיסון שמפתחת חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון כיוון שנחשבים לסיכון הקשור בקשר ישיר לחיסון. "אירגון CDC דיווח כי לא נצפו ממצאים דומים עם חיסון Pfizer-BioNTech המורשה", נאמר בהצהרה. "עם מספר עצום של אנשים שחוסנו עד כה, אף תצפית רפואית לא שינתה את פרופיל הבטיחות של החיסון שלנו שנצפה בניסויים קליניים בשלב 3." ממודרנה לא נתקבלה כל תגובה.
גם חיסוני פייזר וגם מודרנה הם מה שמכונה חיסונים מבוססי RNA. ארה"ב בוחנת כעת את החיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון, המיוצר בתהליך דומה לזה של החיסון של אסטרה-זנקה וגם עורר חששות לכך שגורם לתופעות לוואי קרישיות שם ופקקת.
- המיליארדרים לא התחמקו: הונו של מאסק צנח ב-116 מיליארד דולר
- מה קרה בהיסטוריה כשהתחילה מלחמת סחר?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
- 6.אג'נדה 21 16/04/2021 13:34הגב לתגובה זוזו הרי תוכנית מתוכננת שנים מראש. גם הרישום של ביל גייטס על פטנט ה'קורונה'.
- 5.זו היתה המטרה! לגרום לחולי קל עם קורונה ולהגבירו החיסון (ל"ת)אג'נדה 21 16/04/2021 13:32הגב לתגובה זו
- 4.בעיה קשה מאוד 16/04/2021 10:31הגב לתגובה זוהבדיקות עולות הרבה כסף לא בודקים בשגרה אלא אם מישהו מהמשפחה מת מתסחיף ריאתי בחיסון של אסטרה זנקה יש וירוס מוחלש והוא גורם לזה
- 3.לילי 16/04/2021 10:29הגב לתגובה זוחברות התרופות עצמן שיש להן אינטרס ?
- 2.בני 16 פי 8?? או יותר מהחיסון (ל"ת)מודאגת 16/04/2021 10:00הגב לתגובה זו
- 1.אנונימי 16/04/2021 08:14הגב לתגובה זומסקנות המחקר הזויות - מליון מתחסנים לא שווי ערך למילון חולי קורונה