נגמר המשחק למנכ"ל גיימסטופ - יעזוב את תפקידו עד יולי

ייתכן מאוד שהעזיבה קשורה לבעל המניות הגדול ביותר בחברה שדורש שינוי מסיבי בפעילות שלה, החברה לא הייתה רווחית גם לפני הקורונה ולפני כמה ימים הודיעה על פירעון הלוואות בריבית נשך שנטלה במהלך משבר הקורונה
 | 
telegram

חברת גיימסטופ (סימול: GME) דיווחה היום על כך שמנכ"ל החברה, גורג' שרמן הודיע על התפטרותו מתפקיד המנכ"ל ומתפקיד נשיא החברה והוא יישאר כדירקטור ללא תשלום - זאת לאחר ההתפטרות של חלק ניכר מדירקטוריון החברה. במסגרת ההתפטרות שלו, הוא הודיע כי "יוותר על התגמול המנייתי של שנת 2020" – ממש חוכמה גדולה בהתחשב בכך שלפי השנה הקשה שעברה על החברה ותוכנית התגמול של החברה, הוא ממילא לא אמור לקבל תגמול כל שהוא.

ייתכן מאוד שההתפטרות הייתה שלא מרצון שכן מאז אוגוסט האחרון, איש העסקים ריאן כהן רכש מניות של החברה עד שהגיע לאחזקה של 13% ובכך הפך לבעל המניות הגדול ביותר בחברה. על פי הדיווחים ריאן מתכנן לבצע שינוי מסיבי בחברה שעוסקת במכירת משחקי ווידאו ומכשירי אלקטרוניקה, שינוי שיכלול בין היתר מעבר ממכירת מוצרים בחנויות פיזיות למכירת מוצרים אונליין דרך אתר אינטרנט.

גם לפני הקורונה, חברת גיימסטופ לא הייתה בדיוק דוגמא מופתית מהבחינה הניהולית כאשר בשנת 2019 החברה הייתה הפסדית, גם בנטרול הוצאות חד פעמיות ובלתי מוחשיות ובשנת 2018 החברה הייתה בקושי רווחית. כאשר שלוקחים חברה שמנוהלת לא נכון ועיקר הכנסותיה נובעות מחנויות פיזיות שאינן מוגדרות חיוניות ומשלבים גם את משבר הקורונה – זה מתכון לאסון. בשנת 2020 החברה רשמה בנטרול הפחתות חד פעמיות של מוניטין ורווח חד פעמי בגין מימוש נכסים הפסד של יותר מרבע מיליארד דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לאחר ההפסד והקשיים התזרימים שהחברה נכנסה אליהם בעקבות ההפסדים  – משקיעים רבים ביצעו פעולת מכירה בחסר (שורט) על מנת להרוויח מירידת המנייה. ואז הגיע הסיפור המפורסם של עוקבי רדיט שהזניקו את מחיר המניה, גרמו לשורט סקוויז והעלו את מניית החברה במאות רבות של אחוזים. אגב, עובדה מעניינת ואף מעוררת תמיהה לגבי החברה היא שבניגוד לחברות אחרות בקשיים שאותם עוקבי וול סטריט הקפיצו, גיימסטופ לא ניצלה את העלייה להנפקה של מניות ובכך ייצוב המצב הפיננסי של החברה. זאת אף על פי שהחברה יכלה לגייס כסף באמצעות הנפקת מניות בצורה הקלה והמהירה ביותר מכל החברות שכן בשנת 2020 החברה ביצעה רכישה עצמית של הרבה מאוד מניות בשער של 5 דולר (לעומת שער של 155 דולר כיום ומעל 350 דולר בשיא), מניות שהפכו לרדומות ועל כן החברה יכלה למכור אותן במחיר של קרוב למיליארד דולר לפי שווי השוק שלה היום.

לפני מספר ימים דיווחה החברה כי היא צפויה לפרוע את יתרת אגרות החוב שלה – אותן הנפיקה במהירות במהלך חודש יולי של המשבר וגייסה בהן 216 מיליון דולר בריבית נשך של 10%, אגרות החוב היו אמורות להיפרע במרץ 2023. החברה פורעת את אגרות החוב המדוברות ככל הנראה משלוש סיבות עיקריות – הן נועדו מלכתחילה להוות "קרן ביטחון" לחברה בתקופה של חשש מהלא ידוע – תקופה שכבר נעלמה, הריבית שלהן גבוהה מאוד מכיוון שהיא גייסה אותן בחיפזון "ובעל הבית" החדש של החברה - ריאן כהן הוא מיליארד שבמקרה הצורך ככל הנראה יוכל לעזור לחברה להשיג מימון בתנאים עדיפים.

ההון העצמי של החברה על פי הדוחות לשנת 2020 עומד על כ-436.7 מיליון דולר, אך בנטרול נכסים בלתי מוחשיים, נכסי זכות שימוש והתחייבויות החכירה שבגינם ורכוש קבוע שאת שווי במקרה מימוש קשה להעריך מתגלה כי לחברה יש גרעון בהון העצמי של לא פחות מ-200 מיליון דולר. החברה נסחרת כיום לפי שווי של 10.8 מיליארד דולר.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות