UBS מפרסם את דו"ח "משקיעים לטובת כדור הארץ": אלה הסקטורים המומלצים
בנק ההשקעות UBS פרסם את דו"ח "משקיעים לטובת כדור הארץ" שלו ובו הוא ממליץ על הסקטורים שכדאי להשקיע בהם - לטובת הסביבה וגם לטובת המשקיעים, כך לדבריו. בבנק מאמינים שבטווח הארוך ההשקעות המתגמלות ביותר הן קשורות לאתגרי בריאות הציבור ואיכות הסביבה, למשל בחברות מתחומי הדלקים נקיים ובנייה יעילה המפחיתה את זיהום האוויר והחום.
מוות מזיהום אוויר עלה לכלכלה העולמית למעלה מ-5 טריליון דולר
לא בכדי הדוח ממליץ על השקעה בחברות הנלחמות בזיהום אוויר. הדבר מהווה את האיום הגדול ביותר לבריאות ובעל השפעה כלכלית משמעותית, נכתב. מחקר שנערך על ידי הבנק העולמי בשנת 2016 מצא כי מוות בטרם עת עקב זיהום אוויר עלה לכלכלה העולמית באובדן הכנסות מעבודה כ-225 מיליארד דולר, ולמעלה מ-5 טריליון דולר הפסדים על הוצאות רווחה בשנת 2013. בארצות הברית, אנשים שחיו בעוני היו בסיכון גבוה יותר ב-35% להיחשף לחלקיקי זיהום מאשר לכלל האוכלוסייה.
מחלות לב וסרטן ריאות במקרים רבים נגרמים עקב זיהום אוויר. בבנק מעריכים את גודלם של השווקים הנחלמים בכך בסביבות 100 מיליארד דולר. הזדמנויות השקעה רלוונטיות הן אלה המתואמות עם SDG 3 של האו"ם (בריאות ורווחה טובה), SDG 10 (הפחתת אי-שוויון), SDG 11 (ערים ויישובים בר קיימא).
נתח השוק של אנרגיה מתחדשת יעלה בקצב מהיר
הדוח צופה כי נתח השוק של אנרגיה מתחדשת יעלה בקצב מהיר על חשבון שוקי הפחם והנפט, שני מקורות האנרגיה הגדולים ביותר. ובכל זאת, הדלקים הפוסיליים פוסיליים עשויים לשמור על תפקיד מרכזי בעולם במשך עשרות שנים, לאור השימוש הנרחב בהן.
הביקוש לחשמל צפוי לגדול בצורה החזקה ביותר בעשורים הקרובים. משקיעים פרטיים יוכלו למצוא הזדמנויות בחברות שמוצריהן ושירותיהן נותנים מענה ישיר למעבר לכלכלה שמתאפיינת בפליטות פחמן נמוכות, או בחברות המתאימות עצמן ללחץ הרגולטורי והצרכני הגובר ומנהלות את טביעת הרגל הפחמנית שלהן ביעילות. הזדמנויות השקעה רלוונטיות הן אלה המתואמות עם UN SDG 7 (אנרגיה סבירה ונקייה), SDG 9 (תעשייה, חדשנות ותשתיות).
"כדי להפחית את הפגיעה הסביבתית ואת הסיכונים המערכתיים, עלינו לחשוב מחדש כיצד אנו מייצרים וצורכים את המזון שאנו אוכלים ואת הבגדים שאנו לובשים, לחשוב על שרשראות האספקה שלהם, ואיך אנו חיים", כותבים ב-UBS. "משקיעים יכולים להשקיע באופן פעיל בשימור, שיקום וניהול בר קיימא של יערות, שטחים חקלאיים ושטחי ביצות". בהקשר זה בבנק מדברים על שלושה תחומי השקעה עיקריים: חברות העוסקות בניטור השימוש בקרקע ואימות שרשרת האספקה; חקלאות חכמה; וייצור וצריכה ברי קיימא. בבנק סבורים כי מגזרים אלה צריכים לגלגל לפחות 700 מיליארד דולר עד שנת 2030 (לעומת 135 מיליארד דולר בשנת 2018).
השפעת דור ה-Y (דור המילניום)
"מילניאלס הופכים במהירות לקבוצת הצרכנים המשפיעה ביותר. הם רואים באוכל מטבע חברתי, פחות נאמנים למותגים וקונים מוצרים המהדהדים עם אמונותיהם וערכיהם. נגיף הקורונה הוסיפה ככל הנראה למומנטום זה, לאחר שהאיר זרקור על נושאים הקשורים לקיימות, לרווחת בעלי חיים, גידול בעלי חיים וכן השפעתם על הסביבה", מוסיפים בבנק.
"אנו צופים כי השוק של תחליפי חלבון מהצומח יתרחב בממוצע ב-28% בשנה בעשור הקרוב ויגיע עד ל-2030 ל-85 מיליארד דולר. הזדמנויות השקעה רלוונטיות הן אלה המתואמות עם האו"ם SDG 2 (אפס רעב), SDG 15 (החיים ביבשה).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה