בדרך למטה: הודו עם "שיא" עולמי של 314 אלף נדבקים בקורונה ביום

מערכות הבריאות במקומות הנגועים לפני קריסה והמצב רק הולך ומתדרדר
 | 
telegram
(4)

בכל שנה נערך פסטיבל הקומבה מאלה בהודו על גדות נהר הגנגס הקדוש. הפסטיבל נמשך כמה חודשים ומושך אליו בכל שנה עשרות מיליוני בני אדם. השנה, מינואר, הגיעו לשם כבר 10 מיליון בני אדם ו-70 אלף רק אתמול, היום שבו הודו שברה שיא עולמי במספר הנדבקים. למרות הביקורת נגד הממשלה, הפסטיבל נמשך כאילו כלום, כשראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, מסרב להכניס את המדינה להסגר; אז המדינות והערים הנגועות עושות זאת על דעת עצמן. או בקיצור, הבלאגן חוגג, והודו, שלא ידועה מראש בסדר או ביכולת הארגון שלה, בדרך למטה. רואים את זה אפילו במדדים שלהטו עד פברואר האחרון ומאז מקרטעים ונמנצאים בתשואת חסר של 6%.

בימים הראשונים של תחילת המגפה בשנה שעברה, בסוף מארס, מדד הניפטי 50 (NSEI) ירד לתחתית של 8,084 נקודות, או ירידה של קרוב ל-35% מהשיא הקודם שנרשם ב-1 בדצמבר 2019. מאז סוף מארס השחור, הניפטי היה בתנופה חדה מעלה בחסות ההרחבות הכמותיות והמוניטריות בהודו – שם הריבית עדיין יחסית גבוהה ועומדת על בין 6 ל-7%. אבל הניפטי באמת טס והגיע לרמה של 15,163 נקודות. או תשואה של כמעט 88% ב-11 חודשים. 

אבל מאז אמצע פברואר, אז החל החשש מעלייה באינפלציה בשווקים בוול סטריט, שהביא היפוך במגמה בהשקעות מחברות צמיחה לחברות ערך, הניפטי מקרטע ותנודתי מאוד. נכון לכרגע הוא אמנם עולה ב-0.6%, אבל בחודשיים הוא נמצא בתשואת חסר של 6%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המגפה משתוללת והקרמטורימים פועלים 24/7
יש כמה סיבות מאוד משמעותיות. הראשונה זו ההשפעה של וול סטריט על יתר השווקים בעולם, אבל במקרה של הודו, שחווה את אחת ההתפרצויות החמורות של קורונה בשטחה, זה כנראה מה שמעיב על השווקים. בחודשים האחרונים, בשל האופוריה של החיסונים הממשמשים ומגיעים, אנשים שם לא שמרו על ריחוק חברתי – ולהלן התוצאות:

אתמול דווחו על 314 אלף מקרים חדשים בתת היבשת, כשסביר להניח שהמספר גבוה בהרבה. הגל הנוכחי חמור מהגל הראשון, שבשיאו הגיע לממוצע של 35 אלף מקרים חדשים ביום. בימים האחרונים, לפני השיא האחרון, הודו הגיעה לממוצע של 150 אלף מקרים מאומתים ביום, כשביום שני דיווחה על 275 אלף חולים חדשים.

ומערכת הבריאות ההודית, שמראש לא הייתה אור לגויים, קורסת ודי מהר. התפוסה של המיטות ב-2 הערים החשובות ביותר, מומבאי וניו דלהי, הגיעו בסוף השבוע האחרון ללמעלה מ-80% והתפוסות במחלקות הטיפול נמרץ נמצאות על 100%.

בינתיים, יש לזה אפקטים משמעותיים. חולים מתים במסדרונות בגלל מחסור במכונות חמצן, כשביום שני דווח על למעלה מ-1,750 מתים, אבל בהודו הלא מאורגנת, החשש הוא שהמספר גבוה בהרבה. בגלל חוסר התפקוד של מערכת הבריאות, חלק מהחולים פשוט ויתרו על בתי החולים ומתים בביתם. דוגמה "נהדרת" למצב שם מגיעה מבית חולים במדינת מהרשטרא, שם מיכל חמצן ראשי דלף, פגע בעשרות מונשמים, כשלפחות 22 בני אדם מתו מכך.

עוד משהו מצמרר, זה שהקרמטוריומים בערים הגדולות בהודו עובדים 24/7 ויש תור של שעות ולפעמים יותר עד שהמתים נשרפים. איך יודעים שמספר המתים גבוה בהרבה? הצלם סאנג'יב גופטה, הגיע לעיר בוהפל לצלם משרפה. גופטה סיפר ל-BBC שהמחוז דיווח באותו יום על ארבעה מתים בלבד, אבל גופטה בעצמו היה עד לעשרות שריפות של גופות. בקיצור, טירוף.

גורמים במערכת הבריאות מעריכים שהמוטציה החדשה שהתגלתה שם בשלהי החודש שעבר – ושהתגלתה גם בכמה אנשים שחזרו לארץ מהודו – היא כנראה מדבקת הרבה יותר מהנגיף המקורי וייתכן שהיא מסוגלת לחמוק ממערכת החיסון.

במקביל, מבצע החיסונים בהודו מקרטע עד לא קיים. יצרניות החיסונים ההודיות, שנחשבות ליצרניות החיסונים הגדולות בעולם, מדווחות על מתיחה עד הגבול של פסי הייצור שלהן והן פשוט לא עומדות בעומס.

הכלכלה הודית לא תתאושש עד 2023
יש לכך גם משמעויות כלכליות לא מבוטלות. לפי נתונים של קרן המטבע הבינ"ל, ה-IMF, הודו, שב-2019 הייתה הכלכלה ה-5 בגודלה עולם, התדרדרה מקום 1 למקום ה-6. בנק אוף אמריקה העריכו בשבוע שעבר כי בשל ההשפעות הקשות של המגפה על הודו, ייקח לה לפחות שנתיים לעקוף את יפן ככלכלה ה-3 בגודלה.

לפני הקורונה, מודי הגדיר יעד של 5 טריליון דולר לכלכלה ההודית, השאלה העכשיו היא מתי התוכנית, שכוללת בין היתר את פתיחת השווקים הפיננסיים והפרטה מסיבית, תצליח לעמוד ביעדיה. לפי תחזיות ה-IMF, הודו לא תחזור למיקומה ככלכלה ה-5 בגודלה עד לפחות 2023. יתר על כן, הכלכלה ההודית התכווצה בשנה הפיסקאלית שהסתיימה במארס השנה במינוס 8%, אבל עד מארס 2022, מצפים ב-IMF לצמיחה של 12.5% בתמ"ג ההודי.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    בחרו למות! (ל"ת)
    גישה 23/04/2021 21:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    לשתף את הידידים שלנו בהודו בייצור החיסון הישראלי (ל"ת)
    אילן 22/04/2021 14:40
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    שיא עולמי מיליארד ו400 אלף
    ראל 22/04/2021 13:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לפי איזה חישוב ?
    סגור
  • זה החישוב שלו (ל"ת)
    הוא סופר הודים 23/04/2021 12:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות