אימפריאל ברנדס נסחרת במכפיל 6; האם היא אטרקטיבית?

מן הצד השני לחברה יש חובות והעלאת מס חברות שצפויה להשפיע עליה בשנת 2023
 | 
telegram
(2)

מכיוון שהיא חלק מחברות הסיגריות, חברות שאינן אהודות בלשון המעטה על שוק ההון ובשילוב עם מחיקות מוניטין שעשתה בשנים האחרונות, נראה כי השוק "מעניש" את חברת הסיגריות אימפריאל ברנדס (סימול: IMBBY) ומתמחר אותה לפי מכפיל של 6 על הרווח הנקי.

הפעילות העסקית של החברה
החברה, עוסקת כאמור במכירה של מותגי סיגריות - סיגריות מוכנות וסיגריות לגילגול. כשחושבים על שוק הסיגריות, נהוג לצייר בראש תמונה של שוק ההולך ומצטמק ובעל מגבלות רגולטוריות שמונעות מהחברות הפועלות בו להרוויח. אבל בסופו של יום, למרות הרגולציה ולמרות המיסים שמוטלים - השוק עדיין צומח ועל פי הערכות הוא צפוי להמשיך לצמוח בקצב מתון של בערך 2.5% לשנה בשנים הקרובות.

חברת אימפריאל ברנדס היא חברה בריטית הפועלת בעיקר באירופה והיתרון בחברה הוא המותג של החברה, שזה בסופו של יום אחד הדברים שהכי חשוב שיהיה בעסק להשקעה. השוק הגדול ביותר שלה הוא גרמניה שבו נתח השוק של החברה עומד על כ-20%, השוק השני הכי גדול הוא השוק בבריטניה, בו החברה בעלת נתח שוק של 40%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ההכנסות של החברה בשנת 2020 הסתכמו לסך של 32.5 מיליארד ליש"ט, גידול של 3% בהשוואה להכנסות של 31.6 מיליארד ליש"ט בשנת 2020. הרווח הנקי של החברה, בנטרול הפחתות של נכסים בלתי מוחשיים ובהכללה של הפרשות לתביעה שהחברה מוציאה באופן עקבי לשנת 2020 עמד על כ-2.33 מיליארד ליש"ט - כאשר השווי שוק של החברה עומד על 14 מיליארד ליש"ט. יתרון נוסף בחברה שנובע מהמותג שלה, הוא שהתשואה של ההון שהיא משקיעה היא גבוהה מאוד.

אך כמובן שלא הכול וורוד - החברה מתמודדת עם כמה דברים, זאת מעבר לרגולציה. לחברה יש חובות של 11.5 מיליארד ליש"ט והון עצמי שלילי של 15 מיליארד ליש"ט. מצד שני - החברה עדיין מחלקת דיבידנד והריבית שלה על החוב לא מאוד גבוהה ועומדת על בערך 3.6%. אך עדיין, לחברה אין מרגי'ן אוף סייפטי. נושא נוסף קשור למצב המאקרו בבריטניה - המדינה הכריזה לראשונה מזה חצי מאה כי החל משנת 2023 יעלה מס החברות במדינה משיעור של 19% כיום לשיעור של 25%.

עוד נקודה שיש לציין היא שעל מנת לשלם חלק מהחובות שלה החברה מכרה במהלך חודש אוקטובר 2020 חלק מפעילויות הסיגריות שלה, פעילות של מספר מותגי פרימיום בהיקף כולל של מיליארד ליש"ט על מנת להפחית את החובות של החברה. החברה לא דיווחה מה היה המחזור של הפעילות הנמכרת כך שלא ניתן להעריך את הפגיעה בהכנסות; אבל צריך לזכור שיש לחברה צמיחה אורגנית שיכולה לקזז לפחות חלק מהירידה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    נראה שיש טעות במספרים
    נא לבדוק 28/04/2021 17:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הון עצמי מוגדר כנכסים פחות התחייבויות. אם ההתחייבויות זה 11.5 מיליארד ליש"ט, כדי שההון העצמי יהיה מינוס 15 מיליארד, הנכסים ברוטו צריכים להיות מינוס 3.5 מיליארד ליש"ט, שזה לא אפשרי חשבונאית.
    סגור
  • תשובה לתגובה
    גלעד מנדל 28/04/2021 19:14
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אתה צודק במה שכתבת. אבל אני רשמתי "חובות", כלומר הלוואות שהחברה לקחה. חוץ מהם לחברה יש עוד התחייבויות שנובעות מהליך העסקים הרגיל שלה (חובות לספקים, חייבים ויתרות זכות, התחייבויות של מיסים נדחים וכו') שבניכוי שלהם ובתוספת הנכסים של החברה שהינם מוחשיים - מתקבל גירעון של 15 מיליארד בהון העצמי. מקווה שהצלחתי לענות בבירור על השאלה :)
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות