לרובין הוד קצב הכנסות של מיליארד ד׳; השאלה היא מה יקרה לנפח המסחר
״אנשים עייפים כבר מכל הוורן באפטים והצ׳ארלי מאגנרים של העולם שמתנהגים כאילו הם המומחים היחידים בתחום ההשקעות״ - זו התגובה שהוציאו ברובין הוד לביקורת שהביע עליה מי שמכונה האורקל מאומהה, בעלי ברקשייר הת׳אווי וורן באפט שאמר שהחברה ״מנצלת את ייצר ההימורים של בני אדם, וזה לא דבר שראוי להערצה״. לפי הנרטיב של רובין הוד, באפט ודומיו מעוניינים לשמור על שוק ההון מעגל סגור של העשירים, בעוד הם נושאי הדגל של הדמוקרטיזציה של המסחר. כשהיא צועדת לפי הנפקה בשווי מוערך של 30 מיליארד דולר, הדלת שפתחה רובין הוד למשקיעים הפרטיים הביאה לה הכנסות של 331 מיליון דולר לפחות ברבעון, מה שמשקף קצב הכנסות שנתי של למעלה ממיליארד דולר - אלא שיש בעיה עם המשפט הזה.
התרגלנו לכתוב בשנה החולפת על המומנטום הטוב עבור חברות שמעוניינות להנפיק. הכוונה בכך בעיקר הייתה לכסף שמחפש אפיקי השקעה בצל הריבית האפסית, אם מצד קרנות ההון סיכון ואם מצד מוסדיים וכו׳.
אבל אצל רובין הוד אותו ״מומנט״ קשור גם בליבת הפעילות עצמה - הנתונים שהיא מציגה ברבעון הזה, דבר שניתן גם לומר על השנה האחרונה כולה, הם חריגים לטובה. מבחינתה, מה שיקבע אם הקצב ישמר או לא, הם המשקיעים הפרטיים. זה תלוי במצבם הכלכלי, בשעמום שלהם במידת מה (ונזכיר את השבתת ליגת הפוטבול למשל בארה״ב ששלחה את חלקם לחפש ריגושים בשוק ההון - כמובן שזו לא התמונה כולה), באמונה שלהם שהכנסה פאסיבית באמצעות מסחר בשוק ההון ישפר את מצבם, ובגורמים נוספים.
האם ״קצב הכנסות״ של חברה מסורתית יותר, שתלוי במספר מועט יותר של לקוחות (שהן חברות ותאגידים, ולא אנשים פרטיים), התובלה הימית, מזג האוויר ועוד הוא פרמטר יציב יותר? לא נתיימר לקבוע, אבל לשם ההוגנות גם זו שאלה שיש לציין.
אותו נתון של 331 מיליון דולר לא מכסה את ההכנסות של רובין הוד כולן, נתון שאותו לא חשפה במסמכים שהגיעה כעת לרשות ני״ע האמריקאית לקראת ההנפקה. מדובר על ההכנסות שהיא מקבלת מעושי שוק בלבד. נזכיר כי החברה לא גובה מהמשתמשים עמלות על פקודות המסחר. במקום זה, היא מתפקדת כמעין ״משפך״, שמאגד את הפקודות ומוכר אותן לאותם עושי שוק, שמשלמים לה עבור הלקוחות שהיא מביאה להם. למה האחרונים צריכים את המשפך הזה? כי הוא עובד טוב מאד. הממשק של רובין הוד פשוט למשתמש ומאופיין בגיימיפיקציה, כלומר המשתמשים מרגישים כאילו האפליקציה היא גם משחק במובן מה, אלמנט נוסף שעוזר לרובין הוד להשאיר אותם אצלה.
לשם השוואה, ברבעון המקביל בסעיף הזה נרשמו הכנסות בסך 91 מיליון בלבד. ראוי להזכיר, כי הרבעון החולף היה גם זה שלווה בסערת גיימסטופ, AMC, אמריקן איירליינס, נוקיה, בלקברי ועוד מניות שזכו לכינוי מניות ״מם״ (meme), כאלה שנוצר סביבן נפח מסחר גבוה בעקבות המלצות של משקיעים פרטיים ברשתות החברתיות - אם מתוך אמונה בפעילות החברות ואם כמהלך אסטרטגי שמנצל את יתרות השורט סביב חלקן במטרה לגרום לשורט סקוויז שיעלה את מחיר המניה.
השאלה הגדולה אם כן, היא האם בכלל מדובר ברבעון מייצג. ״כל הברוקרים צופים שהשיא הנוכחי במסחר הוא לא בר קיימא״, כך אמרה למשל פאולינה בל, אנליסטית בפירמת המחקר CFRA, וזאת בשל דעיכת הקורונה בעולם המפותח ופתיחת הכלכלות מחדש. כבר לקראת סוף הרבעון נרשמה ירידה בהכנסות הללו של רובין הוד. אם בפברואר שילמו לה עושי השוק 121 מיליון דולר, במרץ הסכום ירד ל-97 מיליון דולר.
אגב, אחרי אותה שגעת סביב גיימסטופ ושות׳ יוזכר כי המנכ״ל של רובין הוד ולאד טנב העיד בקונגרס על החלטת החברה להפסיק את המסחר במניית קמעונאית משחקי הוידאו, צעד שזה לביקורת הן מנבחרי ציבור דמוקרטים והן מרפובליקאים בארה״ב (לא עניין שגרתי).
אותה ״הזרמת הזמנות״ שבלב המודל הכלכלי של רובין הוד היא עניין שנוי במחלוקת, שכן לטענת המבקרים, החברה ומתחרותיה בעצם תלותן בנפח המסחר מנסות להגדילו, ולעודד את המשקיעים לבצע כמה שיותר פקודות. כמובן שמשקיעים לא רק מגדילים ומגדילים את התיק שלהם, אלא גם מממשים, מחליפים השקעה אחת באחרת. כשהשינויים תדירים, הדבר לא מעודד כמובן סבלנות, וכשאתה נפטר ממניה היום, כבר לא תראה את התשואה שזו אולי הייתה מניבה לך בעוד חצי שנה. לרובין הוד זה לא משנה, היא סופרת פקודות. את המשקיעים זה צריך לעניין מאד.
ברובין הוד אומרים כי הכנסות אלה הן מחצית מהכנסות החברה כולה, ומדובר בשיעור גבוה יותר מאשר בחברות ברוקרים אחרות, שמקיימות גם פעילות אחרת. יש בשוק מי שמעריך כי שיעורן של ההכנסות מהזרמת הזמנות אצל רובין הוד מגיע אף ל-75%. עם זאת יצוין, כי רובין הוד לא חשפה במסמכים שהגישה את ההכנסות ממסחר במטבעות קריפטו, אלא רק במניות. היא כן גילה ש-9.5 מיליון איש סחרו דרכה במטבעות כאלה ברבעון הראשון של 2021, לעומת 1.7 מיליון איש ברבעון שקדם לו, האחרון של 2020.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.תחילת הכתבה לא נכונהSb210837 05/05/2021 17:15הגב לתגובה זו0 0אנשים מהסוג של וורן באפט וצ'רלי מנגר הם אנשים בגובה העיניים לחלוטין ולא מעוניינים שזה יהיה לעשירים בלבד ולראיה התיק שלהם פתוח לעיני כל. אבל זו המציאות.. הם בסה"כ אומרים את העובדות.. המשקיע הממוצע(מהמר הממוצע יש לדייק )אין לו בכלל את האופי המתאים להצליח בהשקעות ארוכות טווח והוא לא מוכן לשלם את המחיר הנדרש. זה לא רק בשוק ההון זה בכל דבר ואלה חלק מחוקי הטבע הבסיסיים של היקום . מחיר ההצלחה הוא כבד .סגור
-
1.רבע מחיר שווי מרובינהוד ETORO $FTCV...אשר 04/05/2021 19:31הגב לתגובה זו0 0זו פלטפורמה מבוססת במשך שנים, סוחרים מכל העולם והכנסות של כ700 מיליון דולר עם נתח גבוה של רווח נקי. הרשיון שתקבל השנה כברוקר בארהב יעלה עוד יותר את מספר המשתמשים וההכנסות.סגור