קרן פידליטי חותכת בחצי את השווי של אנט בצל הקפאת ההנפקה

בקרן העריכו עוד בסוף פברואר את ענקית הפינטק של ג'ק מא ב-144 מיליארד ד', כך נחשף. באוגוסט, טרם החיכוך מול הרשויות בסין, השווי הוערך ע"י פידליטי ב-295 מיליארד. המשמעות היא שהקרן מופסדת על ההשקעה, אליה נכנסה לפי שווי של 150 מיליארד
 | 
telegram

קרן פידליטי חותכת בחצי את הערכת השווי של ענקית הפינטק הסינית אנט של מייסד עליבאבא ג׳ק מא. בצל דחיית ההנפקה עקב החיכוכים מול הרשויות בסין, עוד בפברואר הורידו בפידליטי את הערכת השווי ל-144 מיליארד דולר, לעומת 295 מיליארד דולר באוגוסט, אז עוד האופק נראה ורוד, כך לפי מסמכים שהגישה פידליטי לרשויות בארה״ב.

שווי הופך את פידליטי למופסדת על ההשקעה באנט, אליה נכנסה ב-2018 לפי שווי של 150 מיליארד דולר. לא רק בפידליטי הורידו את הערכת השווי, גם קרן וורבורג פינקוס שמשקיעה באנט קיצצה את השווי שלה לטווח של 200-250 מיליארד דולר. בבלומברג מעריכים שאם יחולו על אנט כללי הפיקוח הסינים החלים על הבנקים במעצמה האסיאתית, השווי אף עשוי לרדת לרמה של 11 מיליארד דולר.

ההנפקה, שתוכננה לדצמבר, אמורה הייתה להיות הגדולה בהיסטוריה מבחינת הסכום המגוייס - 37 מיליארד דולר, כשבכך הייתה עוקפת את חברת הנפט הסעודית אראמקו שגייסה 29.4 מיליארד דולר. הצרות התחילו להגיע כזכור לאחר התבטאויות ביקורתיות של מא על הרגולטור הסיני - וזה מצדו הודיע על הקפאת ההנפקה - לא כעונש, כביכול, אלא כדי לבצע בדיקה מעמיקה יותר סביב החברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לפי דיווח של הוול סטריט ז׳ורנל משבוע שעבר, הרשויות בסין התניעו בתחילת השנה חקירה נוספת, ובלבה הפעם האישור המהיר באופן חריג שקיבלה אנט להתקדם לעבר ההנפקה. במוקד נמצאים אותם רגולטורים שנתנו אור ירוק לדבר, לצד פקידים מקומיים שתמכו במהלך וגופים ממשלתיים כמו קרן העושר או חברת הביטוח צ׳יינה לייף שהיו יוצאים נשכרים מהמהלך. עוד נבדק הקשר בין מא לאותם גורמים. תולדה אפשרית מהחקירה היא הידוק הפיקוח על חברות שינפיקו בבורסת STAR בשגנחאי (המחרה הסינית לנאסד״ק), כך שרק חברות שעיסוקן העיקרי הוא טכנולוגי יוכלו להירשם אליה, כך לפי הדיווח.

אנט גרופ היא חטיבת התשלומים של ענקית האינטרנט עליבאבא, שמחזיקה כ-33% ממניותיה, ומא עצמו מחזיק כ-4% מעליבאבא. הרגולטורים בסין דורשים שבאנט יפרידו את פעילות אפליקציית התשלומים בנייד, עלי-פיי, משאר העסקים - דבר שצפוי לפגוע בסינרגיה בין פעילויות החברה. לעלי-פיי מעל 700 מיליון משתמשים פעילים מדי חודש, ולבד ממנה אנט מציעה מוצרים פיננסיים החל מביטוח ועד ניהול השקעות. חלק גדול מהמודל העסקי שלה מבוסס על מכירת מוצרים טכנולוגיים פיננסיים מהם היא רואה עמלות קבועות.

באנט נדרשים כמו כן לפתוח את אפליקציית עלי-פיי לתחרות, להגביר את הפיקוח על האופן בו החברה ״דוחפת״ ללקוחות הלוואות צרכניות, וכן להקפיד יותר על אבטחת המידע. עוד נדרשת החברה להפסיק את פעילות הפקדונות הפופולרית של Yu’ebao.

השלטון הסיני באופן כללי מעוניין בהקשחת הפיקוח על חברות הענק מחשש שיקחו את מקומן של גופים ממשלתיות (הנשיא שי ג׳ינפינג מצדו אמר כי הוא בעד עידוד התחרות תוך הגבלת הענקיות). בורסת סטאר שהוזכרה קודם לכן הושקה ביולי 2019, ובעוד שעד נובמבר האחרון, אז עלה מא על מסלול התנגשות עם הרגולטורים, רק 12 הנפקות מתוכננות בוטלו, במרץ המספר הגיע כבר ל-76. כלומר 64 חברות עשו אחורה פנה, כשככל הנראה להידוק הפיקוח חלק נכבד בדבר.

עליבאבא עצמה ספגה באחרונה קנס בסין של 2.8 מיליארד דולר על ניצול כוחה המונופוליסטי ופגיעה בתחרות. גובה הקנס שקול ל-4% מההכנסות ב-2019, כשבשוק צפו כי על החברה יושת תשלום גבוה מכך. בהקשר זה יצוין כי השלטונות אף הורו לעליבאבא לצמצם את אחזקותיהבשוק התקשורת שנפרשות על רשתות חברתיות ואתרי חדשות, אחרי שהתעוררו לגלות את השפעתה האפשרית העצומה של חברות הקשורות אליה על דעת הקהל.

בדומה לכך, בבייג׳ינג לא חוששים רק מאיך שנראים העסקים של מא כיום, אלא גם לגבי איך ישפיע על עולם העסיק של המחר: הרשויות השעו קבלת תלמידים לבית ספר יוקרתי למנהל עסקים שהקים מא כשהחשש שמא מדריך דור חדש של מנהלים שעלול לערער על מעמדה של המפלגה הקומוניסטית. האקדמיה, הופאן, פועלת בעיר הנגזהאן (שם גם המטה של עליבאבא) הוקמה ב-2015 על ידי מא כדי להכשיר יזמים ומנהלים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות