AMC שרפה 600 מ'; מנסה להשאיר את הראש מעל המים
חברת AMC דיווחה על הכנסות של 148 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2021, ירידה של 84% בהשוואה להכנסות של 941 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד ומעט מתחת להערכות האנליסטים שהעריכו הכנסות של 156.3 מיליון דולר. ההפסד של החברה ברבעון הסתכם בכ-580 מיליון דולר, זאת אל מול הפסד של בערך 100 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד בנטרול הוצאות והכנסות חד פעמיות.
אז ההכנסות ירדו וההפסד העמיק – זה היה ידוע וצפוי וככל שהעולם יצא מהמגיפה הפעילות של החברה, שעוסקת בהפעלת בתי קולנוע; תתאושש. אך הבעיה העיקרית החברה כיום נמצאת בנזילות ולא בהכנסות ובהפסדים.
כזכור, החברה הייתה מהנפגעות הגדולות של הקורונה כאשר היא הציגה הפסדי עתק בעקבות סגירת בתי הקולנוע שלה והייתה קרובה להכרזה על פשיטת רגל. אלא שאז, קבוצה של סוחרי רדיט החלה להריץ למעלה את המניות של החברה עקב יתרות שורט גדולות שהיו במניה, דבר שגרם "לשריפת" השורטריסטים ולאפקט של כדור שלג במחיר של המניה. כך זינקה המניה ממחיר של 2 דולר בשפל שהייתה בו בתחילת 2020 אל מחיר של 20 דולר בשיא, הנהלת החברה ניצלה את הזינוק במניה והנפיקה מניות בהיקף של קרוב למיליארד דולר, כסף שעזר לה לצלוח את המשך השנה.
אך למרות הגיוס, החברה שורפת כסף, והרבה והיא מתקשה להחזיק את הראש מעל המים. לחברה יש גירעון של קרוב ל-600 מיליון דולר בהון החוזר, זאת אף על פי שבינואר החברה גייסה 600 מיליון דולר במניות דרך הנפקת ATM במסגרתה החברה מוכרת מניות בשוק ולא דרך הזמנות בהנפקה כמקובל במרבית ההנפקות. החברה אומרת כי מרבית בתי הקולנוע שלה בצפון אמריקה כבר נפתחו ואירופה "בהתאוששות", אבל השאלה היא לא האם זה יקרה, אלא מתי. כי ייתכן שבשביל AMC זה כבר יהיה מאוחר מדי.
חוץ מזה, לחברה יש בעיה אחרת גדולה מאוד והיא החוב. בנוסף להנפקות של המניות שהיא ביצעה היא גם גייסה חוב בהיקף כולל של 1.4 מיליארד דולר בריבית נשך של בין 11 ל-17%. סך ההלוואות שהחברה נטלה, כולל הלוואות שהיא נושאת עמה מלפני הקורונה מסתכם בכ-5.1 מיליארד דולר; כלומר גם אם היא תצליח לייצב את הפעילות שלה – היא תצטרך לשלם מאות מיליונים בשנה רק בשביל לעמוד בתשלומי הריבית.
החברה כעת מנסה להתמודד עם המצב הפיננסי שלה בשלושה מישורים: בקשת הטבות הן של הנחה והן של דחיית תשלום מהשוכרים שמשכירים לה את בתי הקולנוע שלה, ניסיון לצמצום ההפסד בפעילות העסקית שלה וגיוס נוסף של מניות. בשבוע שעבר החליט דירקטוריון החברה להוריד מסדר היום של אסיפת בעלי המניות של החברה את ההצעה לגיוס כסף באמצעות הקצאת מניות נוספות. הדירקטוריון נתן אישור למהלך גם ללא אסיפת בעלי מניות; ככל הנראה מתוך חשש שההצעה לא תעבור, דבר שעלול למוטט את החברה.
עכשיו נשאלת השאלה האם שווי של 4 מיליארד דולר לחברה שכזו, שגם בשנים שלפני הקורונה הייתה הפסדית וכמעט לא צומחת - הוא שווי הגיוני עסקית או שלא. סביר להניח שהרוב יכולים להבין לבד שלא, אבל למהמרי הרדיט יש תוכניות משלהם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה