המספרים משקרים: האם האינפלציה בארה"ב באמת עמדה על 4.2%?
אין ויכוח על כך שמדד המחירים לצרכן (CPI) האמריקאי עלה בחודש אפריל. המדד עלה ב-4.2% ביחס לאשתקד ו-0.8% ביחס לחודש מארס. כשמנטרלים את מחירי המזון והאנרגיה, כשהבסיס של ה-CPI עלה ב-0.9% בחודש שעבר וב-3% ביחס לתקופה המקבילה. הנתונים, כמה לא מפתיע, הפתיעו גם את האנליסטים, שציפו לעליות מתונות יותר.
אבל האם האינפלציה כאן כדי להישאר? לא בטוח. במכון המחקר רוזנברג, סבורים כי האינפלציה קצת משקרת. צריך לזכור שהמחירים שמשוקללים כוללים גם את סקטור התיירות והבידור, שעדיין לא המריאו חזרה למקום שבו היו לפני תחילת המגפה. לדוגמה, המחיר לאירועי ספורט עלו ב-10% ביחס לחודש שלפני, כשמכירי כרטיסי הטיסה עלו בשיעור דומה ומחיר חדר במלון עלה בכמעט 9%. אם לומר זאת בעדינות, האמריקאים עדיין לא נוהרים לאירועים, כך שהעליות לא משקפות משהו שפגע בכיס.
העליות הנוספות הגיעו מהסקטורים שנפגעו קשה מהמחסור בשבבים ומוליכים למחצה שעלו בקצת יותר מ-5%, כשמחירי הרכבים המשומשים עלו ב-10%. אלה מהווים רק 7% מסך הכלכלה האמרקאית. יתר 93% עלו ב-0.3% - בדיוק כמו שהשוק צפה שיקרה. "זה נראה כמו מספר בהחלט חזק, אבל כשעוברים על המספרים קל להסביר את האינפלציה הזו", כתבו ברוזנברג במכתב למשקיעים.
עם זאת, לפי בלאקרוק, האינפלציה המשתקפת באג"ח הממשלתי האמריקאי ל-5 שנים (TIPS), עומדת על 2.8%, הרבה מעל היעד שהציב הפד' ל-2% - מה שאומר שהאינפלציה האמריקאית תמשיך לרחף מעל ראשינו בזמן הקרוב.
"הסיכון לחימום יתר של חלק מהסקטורים הפיננסיים ובנכסים המוחשיים הופך להיות אתגר מוחשי למדיניות המוניטרית העתידית", כתב ריק רידר מבלאקרוק שהוסיף כי התנודות במחירי הרכבים המשומשים משתקפת מהר יותר במספרים מאשר הרכבים החדשים.
כאמור, מאז אמצע פברואר, אז החלו החששות הראשונים מאינפלציה, השוק לא הגיב היטב לחדשות, כשגם אתמול הדאו ג'ונס ירד ב-1.4%, ה-S&P ב-1.7% והנאסד"ק הוביל עם 2.2%. כי אם הפד' ייאלץ להגיב מוקדם מהצפוי, זה לא יפגע רק במניות הצמיחה שמתמקדות בנאסד"ק, אלא בחברות לאורך ורוחב כל הסקטורים בארה"ב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.'שכחת' את הדפסת הדולריםOz 13/05/2021 19:08הגב לתגובה זו7 0ההדפסה התאימה בעת מיתון. כעת, השוק מתחיל לחזור לעצמו, כפי שאתה מעיד. ככל שהשוק מתאושש, הדפסת הכסף תורמת ישירות לאינפלציה וזה רוב הסיפור.סגור