ברוקראז׳ לנוער: בפידליטי רוצים להכניס ילדים לשוק ההון כבר בגיל 13

חברת ההשקעות תציע חשבון מיוחד למסחר במניות עבור בני 13-17 שהם ילדים של לקוחותיה. כמו ברובין הוד, גם בפידליטי לא יגבו עמלות ועל כן השאלה היא עד כמה ידאגו באמת לחינוך הפיננסי של המשתמשים ולא רק למספר הפקודות אותן ימכרו לעושי שוק
 | 
telegram
(4)

חברת ההשקעות פידליטי לא מתכוונת להשאר מאחור בזמן שברובין הוד ובאי-טורו כבר הבינו שהילדים של היום הם הלקוחות המכניסים של מחר: הקרן משיקה חשבון ברוקראז׳ למסחר במניות ללא עמלות עבור בני 13-17 בצד אפליקציה ייעודית. בצד פעולות המסחר, המשתמשים הצעירים יקבלו גם כרטיס דביט (חיוב מיידי).

״המטרה היא לעודד צעירים אמריקאים ללמוד באמצעות פעולות ולעודד שיח משמעותי עם בני המשפחה סביב נושאים פיננסיים״, אמרה על המהלך ג׳ניפר סמאליס, סגנית נשיא בכירה בקרן פידליטי. 

יודגש כי בשונה מרובין הוד ואי-טורו שהזכרנו, בפידליטי לא בונים על צעירים אמריקאים באשר הם, אלא מתכוונים להשתמש בלקוחות הבוגרים הקיימים שלהם כדי לגייס את דור ההמשך. כלומר, השירות פתוח לילדים של לקוחות פידליטי בלבד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בחברה מסבירים שמלבד פעולות המסחר שתאפשר גם רכישה של שבבי מניות עבור החל מדולר בודד והשקעה ברוב קרנות הסל והנאמנות של פידליטי, השירות יספק גם חינוך פיננסי למשתמשים הצעירים. כשלמשתמש באפליקציה המדוברת ימלאו 18, החשבון שלו יהפוך לחשבון ברוקראז׳ רגיל, גמיש יותר וכזה שפתוח לתכונות נוספות.

טרם השקת השירות, בפידליטי ערכו החל ממחצית 2020 ניסוי במוצר בקרב 759 ילדים של עובדי החברה, שהסתיים בסוף אפריל. בחברת ההשקעות אמרו כי ברבעון הראשון משקיעים פרטיים פתחו 4.1 מיליון חשבונות ברוקראז׳, עלייה של 156.3% בהשוואה לתקופה המקבילה. כ-1.6 מיליון מתוכם היו עד גיל 35, כשבפלח זה מדובר כבר על עלייה של 22.8% מהתקופה המקבילה.

כביכול טוב ויפה, וחינוך פיננסי הוא בהחלט דבר חשוב וכלי לחיים. השאלה היא איזו מידת השפעה תהיה ל״חברה המארחת״ - תהיה זו פידליטי או רובין הוד לצורך העניין, על המשתמשים הצעירים, והאם יוכלו להביא לכך שמידת האמון של אלה בעצות של מומחי הפלטפורמה תהיה גבוה מזו של יועצי סרק למיניהם בהם יתקלו ברשתות החברתיות (ואפילו בטיק טוק תמצאו היום מי שיגיד לכם בשנייה וחצי איפה לשים את הכסף).

האם בפידליטי יסתפקו בממשק עם כמה שפחות קליקים בדרך לרכישת מניה, או שיסכימו לפגוע מעט בנוחות כדי שהמשתמשים יקראו אולי כמה מלים נוספות לפני שהם סוגרים עסקה? שאלות מסוג זה ראוי שישאלו, שכן אחת הביקורות המרכזיות סביב רובין הוד למשל (ומה שעשוי להיות נכון גם לפידליטי) היא עידוד המשתמשים באמצעות גיימיפיקציה של הפלטפורמה לבצע כמה שיותר פקודות, למכור ולקנות כל העת, דבר שעומד בסתירה לסבלנות שבשוק ההון לא פעם משתלמת. 

מאחורי הדבר עומד המודל הכלכלי המבוסס על מה שקרוי Order Flow - אמנם לא גובים עמלה מהמשתמשים, אבל אוספים כמה שיותר פקודות ממשקיעים ואותם מוכרים לעושי שוק, הם אלה שעושים בסופו של דבר את הקנייה או המכירה. לכן בראש ובראשונה מבחינה כלכלית מה שאמור לעמוד בראש מעייניה של הפלטפורמה הוא לא בהכרח התשואה למשקיעים, אלא מספר הפקודות אותן היא מוכרת הלאה.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    להרוויח מלחזות את אחוז אלה שיפסידו את כספם
    להרוויח מהפרדיקציה 19/05/2021 08:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אפשר להמר על כל מדד
    סגור
  • 3.
    מעולה
    רון התקליטון 18/05/2021 23:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לו יכולתי, הייתי בשמחה משקיע את כספי בר המצווה שלי בבורסה במקום לפתוח חשבון עד 18 ולקבל תקליט במתנה (או גם וגם)
    סגור
  • 2.
    איחסאעליכם לכו למכור ילדים (ל"ת)
    בוב הזנאי 2.1 18/05/2021 22:16
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    הכי טוב לתפוס אותם כבר שהם זרעים ולמכור להם ציוד לצלילה (ל"ת)
    בוב הזנאי 2.1 18/05/2021 22:15
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות