לקראת המיזוג עם הספאק: eToro מדווחת על גידול של 3.1 מיליון משתמשים ברבעון
חברת הפינטק איטורו (eToro) מדווחת על תוספת של 3.1 מיליון משתמשים רשומים ברבעון הראשון של שנת 2021, לעומת תוספת של כמיליון משתמשים ברבעון הראשון בשנה שעברה ותוספת של 5 מיליון משתמשים בכל שנת 2020. כלומר - ברבעון הראשון של השנה הנוכחית החברה הוסיפה כ-62% משתמשים חדשים מכמות המשתמשים במהלך כל השנה שעברה. כמו כן החברה מודיעה כי תפרסם את הדוחות הכספיים בשבועות הקרובים.
החברה, עתידה להפוך לחברה ציבורית בבורסת הנאסד"ק באמצעות מיזוג עם חברת הספאק FinTech Acquisition {FINTECH ACQUISITION CORP} (סימול: FTCV), בהובלת בטסי כהן (אשת עסקים ובנקאית אמריקאית) לפי שווי של 10 מיליארד דולר.
עוד על פי הנתונים שמפרסמת החברה, מעל 210 מיליון פעולות מסחר בוצעו בפלטפורמה ברבעון הראשון, עלייה של 233% ביחס לרבעון הראשון של שנת 2020. החברה הוסיפה 7 נכסי קריפטו חדשים לפלטפורמה שלה על מנת להיענות לביקוש בקרב לקוחותיה וכדי לגוון את הנכסים בתיקי ההשקעות שלהם.
כמו כן החברה מדווחת על כוונתה להשיק את אפליקציית eToro Money באנגליה ובאירופה במהלך 2021.
יוני אסיא, מייסד-שותף ומנכ"ל איטורו: "שנת 2020 התאפיינה במעורבות גוברת של משקיעים פרטיים בשוק ההון, ומספר שיא של משקיעים פעלו בשווקים באמצעות פלטפורמות השקעה מקוונות. המגמה הזו הואצה בשנת 2021. חווינו גידול בביקוש למניות ולנכסי קריפטו ברבעון הראשון של השנה. בקרב משקיעים פרטיים בלט ביקוש משמעותי למניות, בייחוד בחודשיים הראשונים של 2021.
"שוק הקריפטו העולה בסוף שנת 2020 ותחילתה של שנת 2021 הדגיש את גיוון נכסי קריפטו בתיקי ההשקעות של המשקיעים הפרטיים, לצד פופולריות גוברת של מספר נכסי קריפטו. בהמשך לרבעון ראשון משמעותי וחזק, איטורו ממוצבת היטב כדי להוסיף ולקחת חלק משמעותי מהשוק הגלובלי הצומח."
נזכיר כי איטורו של בטסי כהן עתידה לתת לחברה הממוזגת שווי של 10 מיליארד דולר, במסגרת העסקה איטורו עתידים לגייס 650 מיליארד דולר. כמו כן, איטורו זו לא החברה הישראלית הראשונה שבסטי כהן תהפוך לציבורית; כהן עתידה להפוך גם גם את חברת הפינטק פיוניר (Payoneer) לציבורית, כאשר תתמזג עם ספאק אחר של כהן - FTAC Olympus Acquisition.
eTORO היא פלטפורמה המציעה גם מסחר במניות וקרנות סל ללא עמלות, לצד מידע וניתוחים, לצד אפשרויות ביטקוין שונות, לחובבי המטבע. איטורו הוקמה על ידי האחים יוני ורונן אסיא יחד עם דודו רינג ב-2007, ב-2018 השלימה החברה גיוס לפי שווי של כ-800 מיליון דולר.
החברה שהוקמה עוד לפני משבר הסאב-פריים נהנית מגידול משמעותי לאורך השנה האחרונה של משקיעים צעירים, ממש בדומה לאפליקצית המסחר רובינהוד שהפכה לשם נרדף לכניסתם של משקיעים (ומהמרים) צעירים לשווקים. החברה גייסה כאמור בשנת 2020 למעלה מ-5 מיליון לקוחות שהתווספו ל-12 מיליון הלקוחות הקודמים. גם היקף המסחר בפלטפורמה גדל בצורה משמעותית ובעקבותיו כמובן גם ההכנסות של החברה.
הנפקה דרך SPAC היא הכנסת פעילות לסוג של שלד בורסאי עם מזומנים שמחפש השקעות. בספאק יש מזומנים כך שמול כל מניה ישנם 10 דולר בקופת החברה – למעשה גם אם המניה תישחק, המשקיע "מבוטח" בערך של 10 דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.דוחות החברה מצויינים ושורת הרווח ומספר המשתמשים רק עולהאשר 04/06/2021 09:42הגב לתגובה זו3 0הדוחות יותר טובים משל רוביןהוד! מעל 800 מיליון$ הכנסה בשנה עם צפי ל2.5 מילארד עד 2025. מספר משתמשים גדול יותר מרוביןהוד ורק עולב בכל רבעון מאחר והחברה מציעה שירותיה בכל העולם. השנה תקבל רישיון בארהב ואז ... $FTCVסגור
-
1.הפרייררים רק מתחלפים (ל"ת)צבי קרן 03/06/2021 19:43הגב לתגובה זו1 2סגור