לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח על רקע עליות השערים בשבוע המסחר החולף. האנליסטים ממשיכים לנתח את האינפלציה ומסבירים מדוע לא מדובר בתרחיש שנתו ה-70 שחוזר על עצמו. לצד זאת, הם מזהים תחילתה של מגמה בכל הקשור למדיניות הפד' על רקע ההתבטאויות האחרונות של בכירי הבנק.
הנתונים הכלכליים מתחילים להשפיע על הפד'
על רקע ההתבטאויות האחרונות מצד בכירי הפד', אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, מסביר שכנראה, שהנתונים הכלכליים מתחילים להשפיע על חברי הוועדה המוניטארית של ה-FED.
לדבריו, "אחרי שנגיד ה-FED אמר אחרי ישיבת הריבית האחרונה שהם אפילו "לא התחילו לחשוב על לחשוב" על צמצום הרכישות, כמעט כל חברי הוועדה המוניטארית שהתבטאו בשבועיים האחרונים, כולל סגני הנשיא, אמרו שצריכים להתחיל לדון בנושא. הנגידים דואגים לעטוף את "נציות" המסר בהרבה דיבורים "יוניים" על אינפלציה "טרנזיטורית". כנראה בגלל זה השווקים לא ממש מגיבים. אולם, כמו בסיפור על צפרדע שהתחממה בסיר עד שהמים רתחו, גם המשקיעים יגיעו בסוף למים "רותחים" של Tapering שעלול להקפיץ תשואות מהר, כפי שקרה ב-2013".
התשואות אומנם לא עולות, אך סנטימנט המשקיעים כלפי האג"ח האמריקאיות שלילי מאוד, כפי שעולה מהסקר של JP Morgan. בעבר הסנטימנט לפעמים הקדים את שוק האג"ח, כפי שקרה ב-2017, כאשר עלייה בסנטימנט שלילי קדמה לעלייה חדה בתשואה.
הפעם שוק המניות כרך את עצמו עם שוק האג"ח. המתאם בין מדד המניות למדד האג"ח בארה"ב הפך לחיובי ועלה לרמה הגבוהה מאז סוף שנות ה-90 בגלל חששות מפני האינפלציה שתוביל לעליית ריבית. כעת, מה שרע לאג"ח, יכול להיות רע גם למניות".
מקור: מיטב דש ברוקראז'
אין חשש שסביבת האינפלציה חוזרת לשנות ה- 70
יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מנסים להרגיע מפני החשש שסביבת האינפלציה תחזור לסביבה של שנת ה- 70 בארה"ב אשר הגיעה לרמה דו-ספרתית בחלק מהשנים. גם אז הייתה עלייה חדה במחירי הסחורות בעולם (בעיקר זינקו מחירי הנפט ב-1973), והייתה מערכת של הצמדות שכר לאינפלציה וכוח עצום לאיגודי העובדים. עם זאתף לדבריהם "היום קיימים הבדלים משמעותיים בנושא הצמדות השכר והכוח של איגודי העובדים פחת מאד".
"בנוסף, המשק האמריקאי היה בתעסוקה מלאה לאחר מלחמת ווייטנאם ופער התוצר היה חיובי (התוצר בפועל היה גבוה מהתוצר הפוטנציאלי). כעת לאחר משבר הקורונה קיים פער תוצר שלילי משמעותי. בנוסף, פריון העבודה היה קרוב לאפס בשנות האינפלציה של 73-75, לעומת גידול מהיר היום (4.1% מרבעון א' 20 ועד רבעון א' 21). משמעות הדבר, היום פירמות מסוגלות לספוג עליות שכר בלי בהכרח להעלות מחירים."
לא בטוח שהפד' ימהר לקפל את התוכניות
מנגד, אמיר כהנוביץ, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס סבור שהחולשה ביצירת משרות חדשות מורידה מהסיכוי שהפד ימהר לקפל את תכניות ההרחבה שלו - ירידת הסיכוי להתקפלות תמכה ביום שישי בירידת תשואות.
"נראה שלא מעט ספקולנטים שחשבו שלגלוש עם שורטים על עליית התשואות יהיה כסף מהיר וקל החליטו לאור העיכוב המסתמן בשוק העבודה שזה מתחיל להיות גדול עליהם וסגרו פוזיציות בהיקף גדול. עם זאת לפי נתוני בלומברג רבים עדיין נשארו איתן ובונים בעיקר תיזה שעד למפגש הבנקאים בג'קסון הול (בסוף אוגוסט) התנאים יתהדקו מספיק (אינפלציה ואבטלה) כדי לאפשר לפד לדבר על מה שעד כה היה טאבו וזה על עיתוי תחילת ההתקפלות מתכנית רכישות האג"ח. בנקודה הזאת ציפיות הריבית יגיעו להערכתם לשיא עם תשואות ל-10 שנים שיגיעו ל-2%, והם יתקפלו".
כל זאת, על רקע נתוני המשרות החדשות בארה"ב מאכזבים, וזאת למרות שמספר המשרות הפתוחות נמצא סביב רמות שיא (נתון מעודכן יפורסם בשלישי). הפער מוסבר בין היתר במענקים נדיבים מאד של הממשל, שצפויים ללכת ולהסתיים החל מחודשי הקיץ. בינתיים לעיוותים בשוק העבודה ישנן השפעות בתחומים רבים והרבה בונים עליהם באסטרטגיות הריבית והאינפלציה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.בקיצור צפי לעליות או לירידות? (ל"ת)מאיר 06/06/2021 17:50הגב לתגובה זו3 0סגור
-
1.כאילו אין באמצעמגיב שפוי 06/06/2021 17:41הגב לתגובה זו3 0אפס או 100 קמש.. אין אינפלציה בריאה במסגרת אחוזי הצמיחה המקובלים.. רק להפחיד את האנשים כל הזמן.. מה היה רע בשנות השבעים? כולם עשנו והזדווגו ללא אבחנה. מוכן לחזור בזמן עכשיוסגור