"האינפלציה בארה"ב תהיה מתחת ל-3%; השווקים לא תמחרו את זה"
כבר בסוף 2020, כשראיינו כאן את ז'אן בויווין, ראש מחלקת המחקר של בלאקרוק, מנהלת ההשקעות הפרטית הגדולה בעולם, הוא אמר שהכלכלה העולמית לא במיתון. היא רק זקוקה לריסטארט. הטיעון המרכזי היה שמיתון לרוב נוצר מעשי ידי אדם, כשהקורונה היא בעצם הפסקה שנכפתה על השוק ולא נוצרה כתוצאה מכשל בשווקים. עכשיו, בסקירה החצי שנתית של הקרן, שמנהלת 9.1 טריליון דולר, הוא חוזר על כך וטוען שגם הם לא העריכו את עוצמת הריבאונד הכלכלי.
"הכלכלה והשווקים העולמיים נמצאים ברגע הכי משמעותי מזה עשור. הקפיצה חזרה מהשוק של הקורונה היא מהירה בצורה מעוררת השתהות, מה שמחזק את הטענה שלנו שמדובר בריסטארט ולא במחזור התאוששות כלכלית רגילה – כשמדובר בקונטרסט קיצוני להתאוששות מהמשבר הכלכלי של 2008 והעשור האבוד שבא אחריו", כתבו בחטיבת המחקר של בלאקרוק.
"התחזיות החציוניות מראות על צמיחה של מעל הממוצע של הכלכלה האמריקאית ומדובר בתופעה לא רגילה, מאחר ורוב לצמיחה לוקח זמן לצבור תאוצה, אבל השאלה האמיתית היא מה צפוי לאחר מכן? רבים חשבו כי האינפלציה תחרוג מתחזיות הפד' בטווח הזמן הבינוני, סיבוב חד מהערכות המתונות לאינפלציה רק מלפני שנה. אנחנו צופים שבין השנים 2025 עד 2030 האינפלציה תהיה קצת פחות מ-3% וזה עדיין לא מתומחר בשווקים", המשיכו.
בבלאקרוק טוענים כי התמות שישלטו בעולם ההשקעות בעשורים הקרובים יהיה המעבר לכלכלת 0% זיהום, מהפכה מתמשכת במדיניות פיסקלית, הזדמנויות בשוק הסיני למרות המתיחות עם ארה"ב וחדשנות טכנולוגית שתעודד צמיחה.
"המעבר לכלכלת 0% דורש השקעות עצומות, שינוי במודלים עסקיים וחדשנות. כרגע אין מפת דרכים לשינוי כזה טקטוני, כזה שאנחנו סבורים כי השוק עדיין לא מעריך אותה נכונה. המעבר יכול ליצור ביקוש מתמשך לסחורות כמו נחושת וליתיום, שהן קריטיות לתחום החשמל, אבל עלולות לפגוע בביקוש ובהיצע בטווח הזמן הקצר בסקטור הנפט, מה שיוביל לתנודתיות במחיר", העריכו.
"סין, שפולטת הכי הרבה גזי חממה התחייבה להגיע לניטרליות פחמנית כבר ב-2060, כשבראייה רחבה, אנו מאמינים שהנכסים הסיניים צריכים להיות נכסי ליבה לטווח הארוך ומשקיעים צריכים להיות חשופים לשווקים שם, למרות העולם הקוטבי שנוצר בשל המצב מול ארה"ב", הוסיפו.
בסקירה השבועית של מחטיבת המחקר, אומרים בבלאקרוק כי "הבנק המרכזי האירופי (ECB) נמצא במוקד השיח של בשבוע האחרון, ואנו מצפים ממנו לשמור על קצת רכישות הנכסים הנוכחי, גם לאחר שהריסטארט הכלכלי יצבור תאוצה. במידה וכן יאט את קצב הרכישות, אנו לא היינו ממהרים לפרש זאת כצעד נצי כיוון שהבנק עדיין מתרכז בשימור תנאים פיננסיים נוחים.
"יחד עם הקלות המדיניות הגמישה של הפד, צעדים אלו משרים אווירה חיובית על נכסים בסיכון, כולל מניות אירופיות. יש לזכור כי הדבר המרכזי אשר מניע את החלטות הפד הוא שינוי בתחזית האינפלציה, שכעת עדיין נשארת נמוכה. ככלל, אנו רואים את מחויבות ה-ECB למדיניות גמישה כרוח גבית לעמדתנו התומכת סיכון מבחינה טקטית ככל שהריסטארט הכלכלי צובר תאוצה.
"כבר בפברואר שדרגנו את השקפתנו הטקטית בנוגע למניות אירופיות, ואנחנו רואים סיבות נוספות להיות אופטימיים ביחס לנכסים אלה ב-6-12 החודשים הקרובים. עם זאת, אנו מודעים לכך שישנו סיכון שהשווקים יפרשו באופן שגוי כל החלטה של הבנקים המרכזיים להאט את קצב רכישת הנכסים, ואנו נתפוס כל התרחבות של אגרות חוב בפריפריה של גוש האירו כאירוע המציג בפנינו הזדמנות לרכישות נוספות", סיכמו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה