רילוקיישן: סין מגרשת את כורי הביטקוין; לאן הם צפויים לעבור?
בעוד הממשל סין עושה צעדים קונקרטיים כדי להציג לעולם את היואן הדיגיטלי וכבר החל בניסוי בפועל תוך חלוקת כסף לבזבוז לאזרחיה, השלטונות שם נעשים יותר ויותר אגרסיביים נגד תעשיית כריית הביטקוין. בשבוע שעבר, מחוז צ'ינקאי, אחד מארבעת המחוזות שבהם מתרכזת מרבית כריית הביטקוין בעולם, הורה לכל כורי הביטקוין לעזוב את תחומו. גם במחוז מונגוליה הפנימית נתנו הוראה דומה, לאחר שהשלטונות שם האשימו את התעשייה בעובדה שהם לא הצליחו לעמוד ביעדים של הפחתת פליטות פחמן בשל הכרייה ונתנו לכורים חודשיים לעזוב את השטח. זה מוביל למה שחלק מכנים כ"אקסודוס הביטקוין הגדול".
וסין באמת יוצאת נגד התעשייה הזו. רק בשבוע שעבר נעצרו 1,100 בני אדם בחשד להלבנת כספים באמצעות מטבעות דיגיטליים. ב-2019, בין 65% ל-75% מכלל כריית הביטקוין בעולם התרחשה בסין, כשכיום הערכות אומרות כי 80% מהכרייה מתבצעת בשטח סין. כשתעשיית האנרגיה הסינית עדיין מתבססת בחלקה הגדול על פחם, זה אומר הרבה זיהום אוויר.
מדובר בתעשייה זוללת אנרגיה. לפי המכון לפיננסים אלטרנטיביים בקיימברידג' (CCAF), צריכת החשמל של תעשיית הביטקוין מגיעה ל-110 טרהוואט שעות לשנה, השוות ל-0.55% מתצרוכת החשמל העולמית. זה המון. זה משתווה לכמות החשמל השנתית שצורכת שוודיה. זה נכון שצריכת חשמל לא בהכרח אומרת שמקור החשמל מזהם, כלומר אפשר להתבסס על אנרגיה מתחדשת, אך בהינתן והיכן שכורים את הביטקוין, משוואת הזיהום עומדת בעינה.
בכל מקרה, סין אינה מעוניינת להיות הבית של הביטקוין – זו עוד לא מדיניות רשמית, אבל זה כנראה בדרך לשם. עם הצבת יעד של 0% פליטות פחמן עד 2060 שהציבה לעצמה, ההפך הוא הנכון. עכשיו הכורים מחפשים בית חדש, כשאחד היעדים המפתיעים זו כנראה מדינת טקסס, אבל ארה"ב וקנדה בכלל הפכו ליעד החם.
"אנו לא רוצים להתמודד בכל שנה עם סוג חדש של איסור מצד השלטונות הסיניים", אמר אלחנדרו דל לה טורה, סגן נשיא חברת הכרייה פולין (Poolin) שבהונג קונג והוסיף כי "אנחנו מנסים לייצר גיוון גלובלי בכרייה וזו הסיבה שאנחנו עוברים לארה"ב וקנדה".
יש כמה סיבות. הראשונה היא שטקסס בעלת רשת החשמל הפרטית היחידה בארה"ב – זו שקרסה בסופה האחרונה והביאה לזינוק במחירי הנפט – מאפשרת לך לבחור מאילו מקורות אתה רוצה את החשמל שלך. שנית, חוץ מבמקרה של אותה סופה, אז מחירי החשמל האמירו למחירים בלתי אפשריים – בשל השיטה דיפרנציאלית הנהוגה לעליית תעריפי החשמל בעת עלייה מסיבית בשימוש – תעריפי החשמל שם הם בין הזולים בעולם.
אבל יש סיבה שהיא מעל כולן. כמו המטבע עצמי, כריית ביטקוין היא פחות או יותר מבוזרת ואינה כפופה למקום אחד. אילולא כך היה, הכורות לא היו נוהרות כל כך מהר. כדי לכרות ביטקוין צריך 4 דברים מרכזיים. הראשון זה כמות נכבדת של מחשבי על, כאלה שמסוגלים לבצע חישובים אסטרונומיים, שבעצם מובילים לדבר השני – שטח אחסון לכל המחשבים הללו. השלישי זו גישה לחשמל והרביעי זו גישת פס רחב (מאוד רחב) לאינטרנט.
זה אומר שבניגוד לבנק או כל גוף פיננסי או כלכלי אחר, כריית הביטקוין היא ורסטילית. היום עוברים מסין לארה"ב, כשמחר אפשר לעבור לאפריקה.
בכל מקרה, מעבר של התעשייה לכרייה בכלכלות היותר מפותחות, כנראה שיורידו את אחד מהמכשולים המרכזיים של הביטקוין, הזיהום, שכרגע לא מתומחר לתוך המטבע. ברגע שיהיה מבוסס לגמרי על מקורות אנרגיה מתחדשת, זה יוריד עוד עוקץ אחד של המתנגדים למטבעות הדיגיטליים, שכרגע עתידם לוט בערפל; לפחות עד שמדינות ה-G7 יחליטו, כמו במקרה של המס הגלובלי על חברות, לחסום את הביטקוין כמטבע חליפין, או להשית עליו מיסוי גבוה או לחייב את השוק ברגולציות החלות על כל הגופים הפיננסיים.
בכל מקרה, הביטקוין, שלפני חודשיים הגיע לשיא של 63.3 אלף דולר לביט, נפל בכ-47% לרמה של 33.5 אלף דולר לביט בשבוע שעבר. מאז התאושש מעט וכעת הוא נסחר במחיר של 40 אלף דולר לביטקוין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.ברור שזה העתיד (ל"ת)שבתאי 17/06/2021 12:05הגב לתגובה זו0 1סגור
-
3.הביטקוין זה קשקוש...איציק 16/06/2021 22:02הגב לתגובה זו1 1הביטקוין הוא תולדה של ריבית אפס שגורמת לכסף לחפש נואשות אחר כל מקור אפשרי ולא אפשרי להשקעה.... ברגע שהריבית תגיע לשלוש אחוז ומעלה והכסף ימצא מקור יציב ואמין לתשואה הביטקוין יעלם כלא היהסגור
-
2.5 למרץ 2022. נא לרשוםשיטקי 16/06/2021 20:46הגב לתגובה זו0 0הביט מתאפססגור
-
רשמתי. אבל למה? (ל"ת)עכבר 17/06/2021 21:37הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.התנגדות למטבע דיגיטלית?אלון876 16/06/2021 18:46הגב לתגובה זו1 1הביטקוין אינו מטבע, הוא זיהום אוויר פיסי שהופך דיגיטלי. אין לו כל ערך למעט הטבע האנושי שהתאסף לתקופה מוזרה של רשתות חברתיות, וחןסר משילות עולמית.סגור
- טען עוד
-
הלבנת הון שחור מסוכן (ל"ת)אר C. 16/06/2021 22:04הגב לתגובה זו0 0סגור