UBS: "הטיעון לפיו שווי מניות הצמיחה הופך ליותר הגיוני לא מוצדק"
"אנו מאמינים שמניות הערך יכולות לקבל שוב את ההובלה", כך כותבים בבנק ההשקעות UBS שמזכיר את המגמה בשווקים מאז הישיבה של הפד באמצע יוני ובה דובר על צפי לשתי העלאות ריבית לפני סוף 2023. מדד ה-Russell 1000 של מניות הצמיחה עלה ב-3% לעומת ירידה של 0.6% במדד מניות הערך מאז, כותבים כלכלני הבנק בסקירה ומזכירים כי מתחילת השנה עלו מניות הערך בארצות הברית ב-16% מול עלייה של 11% למניות הצמיחה. "הירידה הנוכחית של מניות הערך גרמה למשקיעים לתהות האם מדובר בסוף ביצועי היתר של מניות הערך" - על כך כאמור ב-UBS משיבים בשלילה, והם מסביקים את עמדתם בשלושה גורמים:
1. התחזית לעלייה מתונה בתשואות לטווח הארוך עד סוף השנה מעדיפה ערך ביחס לצמיחה: "הריבית ארוכת הטווח השתנתה רק מעט מאז הודעת הפד. אנו עדיין סבורים כי התשואה על אג"ח ממשל ארה"ב במח"מ 10 שנים תעלה מ-1.5% כעת ל-2% עד סוף השנה בצד התאוששות הכלכלה העולמי, תכנית התמיכה בתשתיות שבסוף תאושר בקונגרס, וצמצום של תכנית הרכישות של הפד. בקצרה, התחזית שלנו לריבית ארוכת הטווח לא השתנתה. ריביות גבוהות יותר אמורות להביא לעלייה ברווחי המגזר הפיננסי, שהוא הסקטור הגדול ביותר במדד מניות הערך, ולהכביד על שוויין של חברות הצמיחה".
2. ביצועי חברות הערך טובים יותר בתקופות של צמיחה מואצת – כמו זו הנוכחית: "כלכלת ארצות הברית בתנופה כרגע. אנו מצפים לצמיחה של 6.8% השנה ושל 6.1% ב-2022. מניות ערך נוטות להיות קשורות יותר בפעילות הכלכלית ולכן אמורות לקצור רווחים גדולים. כתוצאה, אנו מצפים שרווחי מניות הערך יהיה בקצב גבוה מזה של מניות הצמיחה השנה. נתוני הרווח הללו אמורים להתמתן בשנה הבאה, אבל עדיין יהוו תחרות לאלה של מניות הצמיחה, וזו תוצאה לא שגרתית בהתחשב בכך שכשמן כן הן, מניות צמיחה אמורות להציג צמיחה גבוהה יותר ברווחים.
3. השווי הגבוה שניתן למניות הצמיחה הופך אותן לפגיעות: הטיעון לפיו השווי של מניות הצמיחה הולך ונראה יותר הגיוני נראה בלתי מוצדק לדעתנו. המכפיל על הרווחים החזויים של מניות הצמיחה לעומת זה של מניות הערך מהווה שיא מאז בועת הדוט.קום כשהוא עומד על 1.8. בפשטות, השווי של מניות הצמיחה נראה פגיע, בייחוד בתרחיש בו תועלה הריבית".
לסיכום, כותבים ב-UBS, "אנו שומרים על ההעדפה שלנו למניות ערך בארצות הברית והיינו מנצלים את החולשה הנוכחית כדי להגדיל את החשיפה אליהן. אנו ממשיכים לתעדף סקטורים כמו אנריגה ופיננסים ורואים פוטנציאל לסגירת הפער מצד חברות שחשופות לפתיחת הכלכלה בארצות הברית, אסיה ואירופה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.זהו נגמרה החגיגהרובי 28/06/2021 08:25הגב לתגובה זו0 0המניות לפני קריסהסגור