לא רק בבורסות: גם ההשקעות הפרטיות והמיזוגים והרכישות בעולם שוברים שיאים
אחרי שהמחצית הראשונה של 2021 בתחום הגיוסים וההנפקות בבורסות בעולם שברה שיאים עם למעלה מ-300 מיליארד דולר שגויסו – היקף כולל של למעלה מ-600 מיליארד ב-12 החודשים האחרונים – מסתבר שהטרנד של הכסף הזול גדול יותר וחורג הרבה מעבר לוול סטריט, למדדים ושוקי המניות בעולם.
לפי מידע של מכון רפיניטיב, "חגיגת הבזבוזים" הגיעה גם לקרנות ההשקעה, שהפכו רעבות להשקעות במחצית הראשונה של השנה, כשבמהלך ששת החודשים הראשונים של השנה נחתמו עסקאות בהיקף כולל של 500 מיליארד דולר.
סך הכול קבוצות רכישה ביצעו כמעט 6,300 עסקאות מאז תחילת ינואר בשווי כולל של 513 מיליארד דולר. הנתון הזה לא כולל בתוכו את הרכישה של מדליין ב-34 מיליארד דולר. מדובר בנתון הכי גבוה מאז 1980.
בסך הכול, הפעילות הכלכלית בשיאה, כשבארבעת הרבעונים האחרונים בוצעו עסקאות תאגידיות של טריליון דולר או יותר בכל רבעון. מי שגם גוזרים קופה הם בנקי ההשקעות שהכניסו קרוב ל-18 מיליארד דולר רק מעמלות שלקחו על המיזוגים והרכישות.
והקרנות באמת רעבות. בחצי הראשון של השנה הם הגדילו את נפח העסקאות שלהן ב-18% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. קרן בלאקסטון, הייתה מעורבת ב-3 מתוך 10 העסקאות הגדולות של השנה.
כנראה שחוסר הוודאות של הקורונה יוצר שאפל עסקי משמעותי. חברות מתארגנות ועושות רה ארגון ונפתרות מעסקים, כדי לייעל את עצמן. אבל סרח עודף של חברה אחת הוא הזדמנות לאחרת והשוק הפרטי רותח, מאחר והריביות הנמוכות הפכו את שווקי האג"ח הממשלתיים לפחות משתלמים ובמרבית המדינות המפותחות שווקי הנדל"ן בשיא ולא מהווים הזדמנות השקעה בדיסקאונט.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה