לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט, האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח על רקע דוח התעסוקה המעודד שפורסם ביום שישי האחרון. עוד מסתכלים האנליסטים על אמון הצרכנים הגובר בארצות הברית, הלחצים האינפלציוניים - ומולם עתיד התשואות על האג"ח של ממשל ארה"ב.
הלחצים האינפלציוניים בצד ההיצע והביקוש לא צפויים להיחלש
לקראת פתיחת שבוע המסחר, אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, מפנה זרקור לאותה תוספת של תוספת של 850 אלף משרות בארצות הברית ביוני, נתון שהיה מעל לתחזיות. "ארצות הברית מסכמת חצי שנה שבמהלכה המשק האמריקאי יצר כ-540 אלף משרות בממוצע בחודש", הוא כותב ומזכיר כי שיעור האבטלה אמנם עלה ביוני מ-5.8% ל-5.9%, אך שיעור האבטלה הרחב ירד מ-10.2% ל-9.8%. לפי זבז'ינסקי, "קצב עליית השכר השנתי גבוה מאוד בהתחשב בשלב כל כך מוקדם של יציאה מהמשבר במספר גבוה של המובטלים".
על כן הוא כותב כי "בשורה תחתונה, כוח הקנייה של הצרכנים האמריקאים צפוי להיות חזק ולספק ביקושים שיתמכו בצמיחת המשק ובלחצים לעליית מחירים". עוד הוא מצטט את סקר האינפלציה של שלוחת הפד בניו יורק בקרב העסקים, לפיו כ-50% מהמשיבים העריכו שעלות יחידת התפוקה שלהם תעלה בשנה הקרובה בשיעור משמעותי (מעל 3%), זאת לעומת הרמה הרגילה של בין 20%-30% שהייתה נהוגה מאז שנערך הסקר בשנת 2011. ציפיות העסקים להתייקרות משמעותית עלו גם בטווח הארוך בין 5 ל-10 שנים.
"לפי דיווחי העסקים, מתוך הגורמים שמשפיעים לעליית המחירים בולטים בעיקר התייקרות די חדה בעלויות העבודה ובעלויות אחרות של העסקים. גם מכירות חזקות גורמות לעסקים להעלות את המחירים. השיקולים הקשורים לשמירה על שולי הרווח גם תמכו בעליית המחירים בחודשים האחרונים, אך בינתיים לא מעבר למה שהיה נהוג בעבר". "שהלחצים לעליית המחירים נובעים לא רק מצד ההיצע, אלא גם מהביקושים. כלל הכוחות הנ"ל לא צפויים להיחלש בחודשים הקרובים", זבז'ינסקי מסכם.
בין 2022-2031: תשואה שנתית ממוצעת של 2.8% לאג"ח ממשל ארה"ב במח"מ 10
ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מצביעים על תשואות האג"ח הארוכות של הממשל האמריקאי לאור ההערכות התקציביות. "משרד התקציבים של הקונגרס (CBO) פרסם פרטים לגבי התחזית הכלכלית המעודכנת, תוך התחשבות בחקיקת התכנית הכלכלית של הנשיא ביידן המיושמת מראשית השנה. התחזית החדשה של CBO מראה שהחוב הפדראלי שבידי הציבור האמריקאי ימשיך ויעלה במונחי אחוזי תוצר ובמונחים דולריים נומינליים מ-22.3 טריליון דולר היום ל-35.8 טריליון דולר בסוף שנת 2031".
"תחזית ה- CBO מצביעה על צמיחה כלכלית חזקה לטווח הקרוב ולאינפלציה (PCE) גבוהה יחסית לטווח הקרוב. הכלכלה תצמח ב-7.4% בשנת 2021 וב-3.1% בשנת 2022. מעבר ל-2022, ה-CBO צופה צמיחה בשיעור של 1.5% בממוצע בשנה והאינפלציה שתהיה בשיעור של 2.1% בממוצע בשנה. על פי תחזית זו, שיעור התשואה לפדיון של אג"ח ממשלת ארה"ב עם 10 שנים לפדיון צפוי לעלות בהדרגה לכ-1.9% ב-2022 ולהיות ברמה ממוצעת של 2.8% בשנים 2022-2031".
כלכלני בנק הפועלים מסתכלים מצדם בין היתר גם על נתוני הקונפרנס בורד שמצביעים על עלייה נוספת במדד אמון הצרכנים, בשיעור מעל לצפוי, לרמה הגבוהה ב-16 החודשים האחרונים. עלייה נרשמה גם ברכיב הציפיות וגם ברכיב למצב השוטף שהגיע לרמה הגבוהה ב-15 החודשים האחרונים. "סביר להניח שהשיפור המתמשך בשוק העבודה תרם לעלייה באמון הצרכנים. מדדי מנהלי הרכש לחודש יוני אומנם התמתנו מעט, אך הם עדיין ברמה גבוהה המצביעה על התרחבות בפעילות", כותבים בבנק.
עוד יוזכר כי המדד למגזר התעשייה שמפרסמת חברת מרקיט ירד לרמה של 62.1 נקודות ומדד ה-ISM ירד לרמה של 60.6 נקודות. בפועלים מציינים על רקע נתונים אלה כי שיעור הצמיחה הצפוי לרבעון השני גבוה מאוד ועומד על כ-9.0% ברמה שנתית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.אז מה זה אומר לגבי המסחר הצפוי השבוע?פוני 06/07/2021 08:44הגב לתגובה זו0 0אה כן, שרק יעלה ויעלה לנצח נצחים?סגור
-
1.זה מדהים איך שכולם כאן מדברים אך ורק מהפוזיציה בלבדSassi6 06/07/2021 02:58הגב לתגובה זו1 0להלן אחד שלא מדבר מהפוזיציה, כדלקמן: העלייה של 850 א' המשרות מגולמת במסחר יום השישי, השכר העולה מחזק את לחצי האינפלציה, ומקרב את יום הדין של העלאת רבית הפד, מוטציית דלתא מדביקה גם מחוסנים, כך שצפויה פגיעה בהתאוששות ענף התיירות והתעופה, המכפילים של מדדי וול סטריט גבוהים מהממוצע הרב שנתי, כך שנשאר מעט בשר לעליות נוספות, את זה רואים בדשדוש המדדים, ללא פריצה משמעותית לפלטפורמת מחירים גבוהה יותר, תודהסגור