בין מציאות לשווי חזוי: אנליסטים של מניות המם מתייאשים

איך קורה שהפער בין המחיר של מניה לבין ההמלצה עומד על למעלה מ-2,400% ולמה אנליסטים מוערכים הפסיקו לכסות את המניות החביבות על משקיעי הרשתות החברתיות
 | 
telegram

לקראת סוף ינואר, בשיא מאניית גיימסטופ  GAMESTOP CORP +0.29% GAMESTOP CORP 27.9 +0.29% GAMESTOP CORP סגירה:0 פתיחה:27.88 גבוה:28.46 נמוך:27.42 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (GME), מחיר המניה שהתחבבה על גולשי קבוצת הרדיט "וול סטריט בטס" במהלך יום המסחר חצה את ה-400 דולר. פער של למעלה מ-2,400% מהמחיר שהעניק האנליסט המוערך מוודבוש, מייקל פאכטר. הקונצנזוס העניק למניה מחיר יעד חזוי של 13 דולר בלבד, אבל מחיר יעד לחוד ומציאות לחוד.

שווי המניה אמנם נחתך מאז בלמעלה מחצי, אבל הוא עדיין גבוה בהרבה מהמחיר שמבוסס על המספרים האמיתיים. מחירה נכון לשישי האחרון עמד על קצת יותר מ-191 דולר. מאז היו לא מעט סיבות לתמיכה במחיר המניה, חלקן מוצדקות. בתחילת פברואר חשב שהשיגעון סביב המניה לא יכול להימשך לעד ושהשורטיסים, שהפסידו מיליארדים, יוותרו והמניה תרד למחיר הגיוני.

הוא לא שינה את מחיר היעד וטעה שוב, למרות שכיסה את המניה מעל לעשור. "כשמסקרים מניה, אי אפשר לשנות את מחיר המטרה באופן יומיומי, זה פשוט שינוי מהיר מדי", אמר פאכטר לתקשורת בארה"ב.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אבל זו לא רק המניה הזו. גם מניית רשת בתי הקולנוע,AMC  וגם מנייתה של יצרנית הטלפונים הסלולריים בלאקברי (BB) וגם של הקמעונאית בד בת' אנד ביונד (BBBY) רכבו על הגל של הרשתות החברתיות והפערים בין השווי שנתנו האנליסטים הכי מוערכים בשוק לבין השווי בשוק היה רחוק כמזרח ממערב.

המצב החדש והלא ידוע הזה, הוביל צוות של בנק אוף אמריקה (BAC) לערוך מחקר על התנועה במניות ביחס לרעש לרעש שנוצר ברשתות חברתיות. הם מצאו שככל שדיברו יותר על מניית GME ברשת, כך הייתה קורלציה עם עליית מחירה. המצב גרם ללא מעט אנליסטים לסקר את GME, כשנכון לכרגע רק 3 מסקרים אותה, כולל פאכטר.

כשמוסיפים לזה את התחזקות השורטיסטים ומסחר באופציות, מקבלים חתיכת בלאגן במניות המם, שהוביל כאמור להפסקת סיקור למניות "בעייתיות". העניין הוא שאף אחד לא רוצה להיראות טיפש, או לא פחות חמור מכך, חסר יכולת. ואי אפשר לבצע את עבודתך נאמנה למשקיעים, אם מה שאתה צופה ומה שהמציאות מראה הם 2 דברים שונים לחלוטין. אתה עושה עוול לעצמך, אבל גם למשקיעים.

המשקיע האגדי, מייקל ברי, שחזה את משבר הסאב-פריים ב-2008 והרוויח מפוזיציית שורט על סקטור הנדל"ן, אומר כי האוויר יצא מהמניות הללו וזה יקרה מהר. ברי היה מושקע בגיימסטופ בלונג עוד לפני שהכול השתגע ויצא מההשקעה לקראת סוף 2020 כשהוא מורווח. "ב-1999 כל מי שעשה כסף בבועת הדוט.קום חשב שהמצב יימשך. אותו הדבר קרה גם ב-2007 בשוק הנדל"ן בארה"ב. אני לא יודע מתי המניות הללו יתרסקו, אבל כנראה שזה לא יקח הרבה זמן, כי מתחיל להיגמר הכסף החדש שיצטרך לעגלה הזו", כתב המשקיע שממעט להתראיין לבארונס.

אז נכון, מניית GME היא על המוקד, החברה גם עשתה שינויים בהנהלה שהופכים אותה ליותר ממוקדת אינטרנט, אבל מי יודע איזו מניה תהפוך מחר ליקירת האינטרנט ותתחיל להשתולל בחדות כלפי מעלה ומטה, כנדנדה שאין מי שיווסת את התנודות. צריך לזהות את "הקורבן" הבא שלהם, מי שבטוח יהיו סוג של קורבנות, הם האנליסטים שמסקרים אותן ויצטרכו לאכול את הכובע, לאחר שכבר אכלו לא מעט כאלה מתחילת השנה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות