וויביט הצליחה לשלב את טכנולוגיית ה-ReRAM בשבב שיפחית צריכת חשמל
וויביט ננו הישראלית, המפתחת טכנולוגיות הזיכרון ונסחרת באוסטרליה (סימול: WBT) הודיעה כי הצליחה לשלב את טכנולוגיית ה-ReRAM שלה בשבב זיכרון אינטגרטיבי, שישמש כאב-טיפוס עבור מוצרי אלקטרוניקה, יישומי IoT (Internet of Things - קישוריות מוצרים לרשת), רובוטיקה ומכוניות אוטונומיות.
"ReRAM היא טכנולוגיה שהרבה יותר מהירה מפלאש, ויש לה צריכת הספק יותר נמוכה", סיפר המנכ"ל קובי חנוך בראיון קודם לביזפורטל, "זה רלוונטי לכל מוצר עם זיכרון שעובד על בטריות. אלה שני הפרמטרים החשובים, כשמלבדם גם מספר ה'כתיבות' שאפשר לעשות על הזיכרון לפני שהוא נשחק גדול הרבה יותר".
אם כן אותו זיכרון ReRAM שולב עתה בשבב לצד מעבד מרכזי מסוג RISC-V ורכיבים נוספים. כך נוצרה פלטפורמה שתוכל לשמש לפיתוח מוצרים שונים בצריכת הספק נמוכה, בהתאם לדרישת השוק, אומרים בוויביט.
וויביט צפויה להודיע על הסכם רישוי עם לקוח ראשון בחודשים הקרובים, ולסיים את שלב הכשרת הטכנולוגיה (Qualification) במחצית הראשונה של 2022 - אז יוכלו הלקוחות להתחיל בפיתוח שבבים המבוססים על טכנולוגיית ה-ReRAM שפיתחה. פעילות הסכמי הרישוי של וויביט מבוססת על מודל של קניין רוחני המתאפיין ברווחיות גולמית גבוהה. במודל זה, מתכוונת החברה למכור ליצרניות רישיונות לפיתוח שבבי זיכרון תמורת סכום ראשוני, וליהנות מתמלוגים ממכירת מוצרי הקצה.
"השגנו יעד משמעותי נוסף בדרך לייצור המוני של שבבי זיכרון המבוססים על הטכנולוגיה החדשנית שלנו", אמר חנוך. "הטכנולוגיה שלנו משלבת תכנון אנלוגי ודיגיטלי ייחודי המוגן במספר בפטנטים, ומאפשרת שליטה ושיפור בפרמטרים חשובים כמו מהירות, עמידות ומחזורי קריאה וכתיבה. הוספנו גם תת-מערכת שלמה, כולל מעבד מרכזי, שיאפשרו לוויביט להציג ללקוחות מוצר ReRAM מלא שניתן לשלבו במערכי שבבים ולהאיץ את תהליכי התכנון והפיתוח שלהם".
לפני כשבועיים הודיעה וויביט על התקדמות בקו מוצרים נוסף, פיתוח שבב זיכרון ייעודי. החברה דיווחה כי הצליחה לראשונה לשלב סלקטור המאפשר לדחוס כמות גדולה יותר של תאי זיכרון בכל שבב, יחד עם תא ה-ReRAM שפיתחה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה