בעלות ברית מאשימות את סין: אחראית על מתקפות סייבר נגד מיקרוסופט
הנה סנאריו שיכול להוות בסיס לסרט ג'יימס בונד הבא. בואו נדמיין מעצמה עולה עם שורשים קומונוסטיים, שבשטחה "פרצה" מגפה. אבל המגפה הייתה רק השלב הראשון בתוכנית. השלב השני היה שבחסות המגפה, אותה מעצמה עולה תתחיל לתקוף חזיתית, באמצעות תקיפות סייבר מתוחכמות, חברות ותשתיות קריטיות של מעצמה מתחרה, במטרה לפגוע לה בבטן הרכה בתקופה רגישה גם כך. בדיוני כן? לא בדיוק.
רק בתחילת החודש, בפתיחת חגיגות ה-100 שנה למפלגה הקומוניסטית, נשיא סין, שי ג'ינפינג, אמר כי "המפלגה הקומוניסטית הסינית והעם הסיני, עם האומץ והעקשנות שלו, נשבעים בפני העולם כי איננו טובים רק בהפלת העולם הישן, אלא טובים גם בבניית עולם חדש". אז סין מעוניינת להפיל את העולם הישן ואת ההגמוניה המערבית. זה כבר לא סוד.
יתר על כן, בבדיקות של ארגון הבריאות העולמי שניסה להתחקות אחר מקורות המגפה, הסינים לא בדיוק עזרו למומחי הארגון וחסמו גישה למעבדת הקורונה שבווהאן. הדבר הדליק כמה נורות אדומות ובמערב החלו דיווחים על כך שהווירוס שמשגע אותנו כבר שנה וחצי כנראה יצא ממעבדה – לא יודעים אם בזדון או בשגגה.
הברית החדשה תפעל נגד סין
עכשיו, ברית חדשה של מדינות, בהן חברות בברית הצפון אטלנטית (נאט"ו), שהן ארה"ב והאיחוד האירופי, יחד עם אוסטרליה, ניו זילנד ויפן, מאשימות את המשרד לביטחון פנים בסין (MSS) במתקפת סייבר חמורה על שרתי מיקרוסופט
MICROSOFT
-2.79%
MICROSOFT
415
-2.79%
סגירה:0
פתיחה:420.34
גבוה:422.8
נמוך:413.64
מחזור:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
(MSFT). במארס השנה הותקפו השרתים של שירותי הדואר האלקטרוני של MSFT, כשמומחים מעריכים כי עשרות אלפי עסקים נפגעו מההאקינג.
היום זה יום היסטורי, רק בשל העובדה שלראשונה מאז תום המלחמה הקרה בין ארה"ב לרוסיה, קם איחוד מדינתי שנועד להתמודד עם האיום החדש – הדרקון האדום הסיני. כאקט פעולה ראשון, המדינות החברות בארגון החדש מאשימים כי ה-MSS שכר האקרים, שעוסקים גם בכופרות, פריצה למערכות קריפטו ועוד. כרגע, מדובר בניצחון מדיני חשוב עבור ארה"ב.
"תקיפת הסייבר על השרתים של מיקרוסופט על ידי קבוצות במימון סין, היא חלק מדפוס התנהגות פזיזה ומוכרת של סין, כשעל הממשל הסיני להפסיק את תקיפות הסייבר הסיסטמטיות והיא תיתן על כך את הדין אם לא תפסיק", מסר שר החוץ הבריטי, דומיניק ראב, כשמשרדו הוסיף כי הפריצה לשרתים "הובילה בסבירות גבוהה לפריצות נוספות".
מדובר גם בשינוי מדיניות, לאחר שנים של נירפות מול הדומיננטיות הגוברת של הסינים, שתחילה היו מאוד עוינים בים הסיני והשתלטו על איים יפניים. אבל סין גם עושה שרירים מול אוסטרליה ובעצם מחרימה אותה, כשגם האיחוד האירופי, שהיה מעוניין להגיע להסכם סחר חדש עם סין, היה מאוד שבלוני ויבש בתגובותיו לכוחניות הסינית.
עלייה של למעלה מ-100% בתקיפות סייבר השנה
מאז הפריצה לחברת סולארווינדס בסוף 2020, ישנה עלייה חדה בפריצות ושימוש בנוזקות לשם כופר. עשרות אלפי חברות מסחריות, כולל תשתיות קריטיות בחלק מהמדינות – כולל ארה"ב – נאלצו להתמודד עמן בשנה האחרונה. אחר כך, פרצו לחברות הקשורות למשרד החוץ האמריקאי ואז פרצו והשתלטו על המערכות של חברת קולוניאל פייפליין, שמזרימה 40% מתצרוכת הנפט של החוף המזרחי בארה"ב, מה שיצר מחסור בדלק ותורים עצומים בתחנות הדלק. קולוניאל הייתה צריכה לשלם כופר של מיליונים.
לפני כשבועיים, לביא לזרוביץ', מנהל המחקר של חברת סייבר ארק +1.32% סייבר ארק 305.27 +1.32% סגירה:0 פתיחה:300 גבוה:306.94 נמוך:291.62 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (CYBR) הישראלית הנסחרת בנאסד"ק, אמר שהטרנד הזה של פגיעה בתשתיות רק ילך ויתרחב והוא מוטרד מהיעילות והחדשנות שמראים ההאקרים, למרות שהוא אומר כי אי אפשר לקבוע בוודאות מי עומד מאחורי תקיפות אלה, למרות הניסיונות של הממשל האמריקאי להאשים את הקבוצה REvil ודומותיה.
"הטרנד הזה של תקיפה של תשתיות שעליה מתבססים הרבה ארגונים אחרים, זו טכניקה שמייצרת המון אימפקט לצד התוקף, כי כל הארגונים שמחוברים לתשתית הזו נפגעים. מי בסוף עומד מאחורי זה, זה מאוד מורכב כי קל להתל במי שחוקר. יש גם איזשהו סימן שאלה, כי גם אם מישהו מאשים קבוצה מסוימת, זה לא כזה ודאי כי מאוד קל להתחבא מאחורי סרבר במזרח אירופה או אפריקה. בחלק מהמקרים יכול להיות שעומד גורם אחד, אבל יכול להיות שלא", אמר לזרוביץ'.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.הקריפטו הוא הבוננזה של ההאקרים (ל"ת)פונזי 19/07/2021 20:09הגב לתגובה זו2 0סגור