רגע לפני ההנפקה: רובינהוד מזהירה מירידה בנפחי המסחר
בדרך כלל, כשחברה יוצאת להנפקה, היא מנסה כמה שיותר להעלות את השווי שלה. אבל נראה שרובינהוד, פלטפורמת המסחר הראשונה שאינה גובה עמלות ממשתמשיה עושה בדיוק הפוך, אבל גם אין לה כל כך ברירה. כי מה שחסר לה עכשיו, אחרי שכבר הושת עליה הקנס הגבוה בהיסטוריה של וול סטריט, זה שהיא תואשם גם בכך שהונתה את משקיעיה.
בתשקיף מעודכן שפרסמה החברה, היא רומזת על ירידה בגל שהביא לה משקיעים חדשים בגלל המגפה, שמשקיעים פחות, במיוחד בתחום הקריפטו. "אנחנו צופים שההכנסות בשלושת החודשים שיסתיימו בספטמבר יהיו נמוכות ביחס לרבעון השני של השנה הזאת בשל ירידה בנפחי פעילות הסחר, במיוחד בתחום הקריפטו", כתבה החברה בתשקיף.
זה משמעותי מאחר ומסחר במטבעות הקריפטו מהווה 17% מהמחזור העסקי, כשמסחר באופציות מכניס לה לא פחות מ-38% מהמחזור. ההנהלה גם צופה שתתקשה להשיג עוד משתמשים ככל שהזמן יחלוף. עם זאת היא צופה שמספר החשבונות הפעילים יעלה מ-18 מיליון ל-22.5 מיליון משתמשים.
בתשקיף שפרסמה בסוף חודש שעבר, היא חשפה לא מעט נתונים פיננסיים על הפעילות באפליקציה. מבחינת הכנסות, 2020 הייתה השנה, בה החברה ביצעה את הקפיצה המשמעותית ביותר, בשל המגפה והסגרים שהביאה, שגרמה ללא מעט כספים שהלכו להימורים, לעבור לבורסה. ההכנסות של החברה הגיעו לשיא כל הזמנים והסתכמו בכ-958 מיליון דולר, גידול של 245% בהשוואה להכנסות של 277 מיליון דולר בשנת 2019. את אשתקד סיימה לראשונה ברווח, אם כי נמוך של 7.5 מיליון דולר.
קפיצה משמעותית נוספת התרחשה גם ברבעון הראשון של השנה הנוכחית, כשבצל פרשת הרצת מניית גיימסטופ (GME), רשת בתי הקולנוע AMC (AMC) ודומותיהן, מספר המשתמשים הפעילים קפץ מ-12.5 מיליון ל-18 מיליון.
לפי FINRA, לחברה יש עוד 13 מיליון חשבונות שקטים, שאין בהם כסף או תנועה. כלומר יש לה כ-31 מיליון חשבונות. לחברה הגדולה בשוק המסחר בדיסקאונט צ'ארלס שוואב (SCHW) יש קצת יותר מ-32 מיליון סוחרי ריטייל, כשרק להזכיר את שתי החברות האלה באותה הנשימה מהווה את ההישג המשמעותי ביותר של רובינהוד.
אותה FINRA, הרגולטור של תעשיית הברוקראז' בארה"ב, השיתה בחודש שעבר על החברה את הקנס הגבוה ביותר אי פעם, בסך של 70 מיליון דולר. מתוך הקנס, החברה תיאלץ להחזיר לאלפי לקוחותיה 13 מיליון דולר לאלפי לקוחות ו-57 ישולמו ל-FINRA. זאת בשל העובדה שהחברה לא ביצעה בדיקת נאותות על לקוחותיה, לפני שאפשרה להם לסחור באופציות וגם מסרה מידע מטעה בנוגע למסחר על מרווחים. חלק מהקנס הוא גם בשל נפילות במערכת במארס 2020, שהביאו לפגיעה רחבת היקף במשקיעים הקטנים המשתמשים באפליקציה, שכזכור היה אחד החודשים הקשים בהיסטוריה של הבורסות בעולם בשל התפרצות הקורונה.
בכל מקרה, החברה מכוונת להנפקה כבר בחודש הקרוב, ייתכן ובשבוע הבא. אבל אם בתשקיף הקודם היו הערכות כי החברה תכוון להנפקה לפי שווי של 40 מיליארד דולר, המספר הזה ירד ל-35 מיליארד דולר והזרוע עוד נטויה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אותם משקיעי רדיט ממש סולדים מהם עכשיו. (ל"ת)עידן 20/07/2021 09:55הגב לתגובה זו0 0סגור