התפשטות זן הדלתא מפחיתה את הסיכון מהקדמת צמצום הרכישות של הפד
עכשיו כבר קשה להתעלם מההשפעות המרסנות של עליות המחירים על הכלכלה, אחרי שאתמול דו"ח רכישת הדירות החדשות בארה"ב תיאר נפילה מפתיעה של 6.6%, לאחר כזכור ירידה חדה גם בחודש מאי, של 7.8%.
קודם לכן, כשכלכלנים הזהירו שעליות המחירים אינן רק עדות לביקושים ולשיבושים, אלא עשויות בעצמן לקרר את הצמיחה, זה נשמע קצת פילוסופי מדי. כששני סקרי מנהלי הרכש האחרונים בענפי השירותים בארה"ב הפתיעו בהתמתנות מפתיעה, בעיקר בשל חשש החברות שלא יצליחו לגלגל את עליית מחירי התשומות לצרכנים, חשבו שהם פחדנים מדי. כשמנכ"ל ווירפול טען בסוף השבוע שהעלאת מחירים תאכזב את הצרכנים, שגם ככה מאוכזבים מזמני האספקה הארוכים, חשבו שהוא רגשן מדי. כשסקר הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן משבוע שעבר תיאר נפילה בכוונות העתידיות שלהם לרכוש בתים, מכוניות וריהוט זה היה נראה קצת כמו חמיצות.
אלא שאחרי הנתונים של אתמול, כלכלני גולדמן זאקס הפחיתו את תחזית הצמיחה שלהם לארה"ב לשני הרבעונים הבאים, ל-8.5% ו-5.0% בהתאמה, ועד להאטה לקצב של 1.5%-2.0% במחצית השניה של 2022. סקר גאלופ מסוף השבוע אף הראה שהמחירים העולים פוגעים בתמיכה הציבורית בביידן, שירדה ל-50% - שפל מאז תחילת הקדנציה שלו.
והנה, למרות המאקרו הנחלש שוק המניות ממשיך להראות חוזקה, כשהוא נתמך ע"י המשך ירידת הריביות הריאליות (הרחבה בהמשך) וע"י הסטת תשומת לב המשקיעים אל "נתוני האמת" החזקים, כלומר אל דו"חות החברות.
עונת הדו"חות בארה"ב (אין מספיק מתח בשביל סכין)
עד כה פרסמו את דו"חותיהן לרבעון השני 129 מתוך 498 חברות ה-S&P 500 כשלפנינו עדיין אלה של ענקיות הטכנולוגיה, בניהן היום של אלפאבית, אפל ומיקרוסופט, והמשקיעים נראים די רגועים. מדד התנודתיות הגלומה (ה-VIX) נמוך מ-18 נקודות, הפוזיציות על מדד מדד הנאסד"ק 100 קרובים נטו לאפס וגם העניין של אמריקאים בשוק האג"ח הממשלתי די סימטרי. ובכל זאת, כלכלני בלומברג מצאו משהו חריג: לטענתם הפוזיציות על הנאסד"ק 100 אומנם קרובות לאפס, אבל מהצד השלילי (שורט) - וזה נמשך ככה כבר 22 שבועות רצופים, המשך הארוך ביותר מאז 2008, אז רצף ההימור נגד המדד נמשך 41 שבועות.
בעוד האמריקאים די סימטריים לגבי דעתם בנוגע לאג"ח הממשלתי, הכוחות משאר העולם חזקים והפוכים: שוקי אסיה ואירופה התנתקו - התשואה ל-10 שנים בארה"ב ירדה אתמול ל-1.22% (ע"ר הנפקה חזקה מאד באג"ח לשנתיים), אך בהמשך קפצה גם ל-1.29%, למרות נתונים חלשים כאמור של מכירות בתים. לפי בלומברג פקודות המכירה הגדולות נטו הגיעו מאירופה, שם גם שוקי המניות עלו, אך פקודות קניה נטו הגיעו מאסיה, שם שוקי המניות התפרקו. להמחשה, מדד המניות MSCI באירופה עלה מתחילת החודש ב-1.3% והמקביל האסיאתי שלו (ללא יפן) ירד ב7.4%. לא בטוח שזה קשור, אבל אסיה מסובכת יותר עם ווריאנט הדלתא ההודי של הקורונה.
התפשטות ווריאנט הדלתא מוריד מהסיכון העיקרי לשוק האג"ח, הסיכון שהפד יפתיע עם התקפלות מוקדמת מתכנית רכישות האג"ח שלו - מחר הפד יקבל את החלטתו המוניטרית, שצפוי לא להראות סימנים להתקפלות וגם הציפיות מג'קסון הול מתפוגגות. הדבר היחיד שמחזיק את התשואות הנומינאליות מעל לאפס אלה ציפיות האינפלציה הגבוהות, כשהתשואות הריאליות ממשיכות במקומות רבים לרדת. בגרמניה אלה ל-10 שנים ירדו ל-1.9%- ובארה"ב לשפל היסטורי של-1.11%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.ה-FDA בתקופת ביידן לא מתפקד. תרופה אחת לקורונה לא אישריובל 27/07/2021 12:01הגב לתגובה זו0 0אצל טראמפ אישרו תרופה אחרי 4 חודשים, וחיסון אחרי שבעה חודשים מתחילת המגיפה. אצל ביידן שמונה חודשים בתפקיד ולא אישרו שום תרופה לקורונה, ושום חיסון שלא היה כבר כמעט מוכן בתקופת טראמפ. בלי תרופה שתקל על החלמה מהמחלה לא תשוב השגרת חיים לעולם. לא ניתן על ידי חיסונים בלבד להתגבר על הקורנה כי כל כמה חודשים יש ואריינט חדש, שצריך לחסן מחדש את כל העולם. והסיבוב הזה לא נגמר.סגור
-
1.זה ק ר ו ב !מוזס 27/07/2021 11:58הגב לתגובה זו0 0הבלון הענק והעצום פי- 3 גדול מ- שנת 1929 מ ת ק ר ב !סגור