מורידה ציפיות בכוונה? באפל מצננים את התחזית לרבעון הבא
למרות שאפל APPLE +0.59% APPLE 229.87 +0.59% סגירה:0 פתיחה:228.17 גבוה:230.72 נמוך:228.16 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (AAPL) ניפצה את תחזיות האנליסטים בדוחות לרבעון 2 של השנה עם 1.3 דולר למניה (EPS) על הכנסות של 81.4 מיליארד דולר, לעומת צפי הקונצנזוס ל-EPS של 1.01 דולר על הכנסות של כ-73 מיליארד דולר – המניה ירדה אתמול ב-1.5% ועוד בלמעלה מ-1% בטרום. הסיבה המרכזית: החברה הורידה את תחזית הצמיחה לרבעון הנוכחי והיא עדיין מסרבת לפרסם תחזיות לנוכח המשך המגפה.
בשיחת משקיעים שנערכה אמש לאחר המסחר, לוקה מאסטרי, סמנכ"ל הכספים של ענקית הטכנולוגיה בעלת השווי של 2.5 טריליון דולר, צפה שהחברה תמשיך להציג ברבעון הנוכחי צמיחה דו ספרתית, אבל פחותה מזו של הרבעון הנוכחי בשל 3 סיבות מרכזיות.
הסיבה הראשונה היא הפרשי מט"ח, שיהיו פחותים ב-0.3% לרעת החברה. הסיבה השנייה היא ירידה בצריכת שירותים מצד הלקוחות והשלישית היא בעיות בשרשרת האספקה, שכנראה יפגעו בחטיבת האייפון והאייפד, במיוחד לאור המחסור העולמי בשבבים.
זאת לאחר שכבר ברבעון הקודם מסרה החברה כי בעיות אלו צפויות לפגוע במכירות המכשירים בסכומם שבין 3 ל-4 מיליארד דולר. עם זאת החברה גם מסרה כי היא ביצעה התאמות שאמורות למנוע את הפגיעה לרף הנמוך יותר.
עוד אמר מאסטרי כי החברה חילקה דיבידנדים וביצעה בייבאקים בהיקף כולל של 29 מיליארד דולר, מתוכם 17.5 מיליארד ברכש עצמי של מניות, מה שהותיר לה 72 מיליארד דולר בקופה.
עם זאת, השאלה שצריכה להישאל היא: האם החברה הגדולה בארה"ב מורידה תחזיות בכוונה? הרי משחק התחזיות ידוע לכל. מורידים את התחזית, רק כדי להכות אותה לאחר מכן ולהעניק שירות חיובי לבעלי המניות בדמות עליות בערך המניות שברשותם. בקיצור, צריך לקחת את הסמי תחזית הלא רשמית הזו בעירבון מוגבל.
האם היחסים בין ארה"ב לסין יפגעו במכירות בסין?
יזהר גנור, מנהל מחלקת המחקר של פעילים, התייחס אף הוא לדוחות ואמר כי "סך ההכנסות ברבעון היו 10% מעל צפי השוק. מכירות אייפונים עלו בקרוב ל-50%. מחשבי מק עלו ב-16%, אייפד ב-12% ומכירות מוצרים לבישים ומגזר השירותים עלו כל אחד מעל 30%.
"בסיכום 3 הרבעונים הראשונים של שנת 2021 (הפיסקלית) אפל יצרה תזרים מזומן חופשי של קרוב ל-80 מיליארד דולר בהשוואה ל-52 מיליארד בתקופה המקבילה 2020 והיא ללא ספק מיצרניות המזומן הגדולות בעולם. ועדיין השוק אותת פסימיות.
"ככלל, מתגבשת הערכה בקרב חלק מהגופים בשוק שהצמיחה החזקה ב-2021 היא טרנזיטורית בעיקרה ואנחנו צפויים לירידה בקצב הצמיחה ב-2022. גורם נוסף שתורם הוא החשש בשוק מפגיעה בפעילות אפל בסין עם 18% מסך המכירות, אך כנראה אחוז גבוה יותר ממכירות האייפונים הרווחיים.
"פגיעה כזו אפשרית עקב התגברות המתחים שם גם ביחסי חוץ מול ארה"ב ואירופה וגם, ואולי בעיקר, מתחים פנימיים שמביאים את הממשל הסיני להטיל הגבלות מהותיות על פעילות חברות סיניות", אמר גנור.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה