האם הנמכת התחזית של אמזון היא הזדמנות כניסה ומהם מנועי הצמיחה החדשים של החברה?

אמזון עמדה ביעד הרווח לרבעון השני אך פספסה בהכנסות והנמיכה את תחזית ההכנסות לרבעון שלישי; עדיין - האנליסטים אופטימיים; מה הדברים החשובים לוורן באפט בהשקעה בחברה ולמה מודרנה זינקה ב-120% בחודשיים? 

 | 

התוצאות לרבעון השני של החברות הנסחרות בוול סטריט מדהימות, במיוחד חברות הטכנולוגיה והרפואה המובילות מה שמעלה חשש שתיקון אמיתי מחייב ברבור שחור. הרי אם תיקון בשוק לא מגיע מביצועים עסקיים, אז עולה הסיכוי שזה יגיע מברבור שחור. 

עם זאת, לצד תוצאות מדהימות של רוב הענקיות, יש גם פספוסים (מעטים). אמזון 
AMAZON -0.64% AMAZON 197.12 -0.64% AMAZON סגירה:0 פתיחה:198.19 גבוה:199.26 נמוך:196.75 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הדהימה בשורת הרווח, אבל פספסה בשורת ההכנסות. חמור יותר מהזווית של וול סטריט - היא מנמיכה את תחזית ההכנסות לרבעון השלישי מ-118.5 מיליארד דולר ל-106 עד 112 מיליארד דולר. זה כנראה יוביל לתיקון במניה, אבל תיקון בשוק כולו? אמזון היא אומנם ענקית קמעונאות ומהדוחות שלה ניתן ללמוד על מצב השוק הקמעונאי העולמי, אבל בהינתן מבול של דוחות טובים (בינתיים) ובהתייחס לאופטימיות של האנליסטים לגבי אמזון בהמשך הדרך - הרבעונים הבאים והשנים הבאות, קשה להניח שזה יוביל לתיקון המתבקש, אם כי - הכל יכול לקרות.   

בינתיים העוצמה של השוק מתבטאת גם בשוק המניות וגם בשוק האג"ח. אפילו התשואה על האגחי"ם לעשור של ארה"ב שהגיעה במרץ השנה, כתוצאה מהפחדות הכותרות, ל-1.76 אחוזים נמצאת היום על 1.256 אחוזים, נזק גדול למשקיע שפועל על בסיס הכותרות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בכל שנה, עם פרסום התוצאות השנתיות, מנפיק ווארן באפט "מכתב לבעלי מניות ברקשייר" ובמכתב של 1986 כתב שרק 2 דברים חשובים לו ולשותפו צ'ארלי מונגר בבחירת השקעה בחברה, "לשמר ולגייס לחברה בה השקענו מנהלים מצטיינים ולא להפריע להם לעבוד" וזה, כפי שתראו באמזון, בהחלט נכון.

מדוע אין אפילו אנליסט אחד (מתוך 47 שמכסים) שחושב שהערכת אמזון (סימול:AMZN) גבוהה: נפתח דווקא בסיפור מחברה אחרת שבסוף יתקשר לנושא. אני מניח שרוב הקוראים אינם מכירים את חברת Translate Bio (סימול:TBIO) ממסצ'וסטס, חברה ביו טכנולוגית רפואית שמנסה לייצר תרופות למחלות שמתפתחות כתוצאה מהפרעות בפעילות השוטפת של גנים וחלבונים. מדובר במחלות כמו Cystic fibrosis (לַיֶּפֶת כִּיסְתִית בעברית) שהיא מחלה תורשתית קשה המשפיעה על הריאות, הלבלב, בלוטות הזיעה, מערכת העיכול ומערכת המין ואחת המחלות התורשתיות הנפוצות ביותר בארצות המערב. לחברה גם  פיתוחים רפואיים לתסמונות נשימה שמקורן ב-SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome, באסיה בעיקר).

החברה קשורה בהסכמי פתוח עם חטיבת הווירוסים של ענקית התרופות הצרפתית סאנופי (סימול:SNY). בגלל הנושא אנחנו עוקבים אחרי החברה הזו עוד מימיה כחברה פרטית בשם RaNA Therapeutics (שינתה שמה ערב הנפקתה ב-2017) ומניותיה מונחות מאז ההנפקה בפינת החלומות לצד עוד כמה מניות של חברות שעיסוקן בתחומי התיקון של עיוותים ב-DNA וב-RNA.

מאז פרץ הוירוס הסיני לחיינו, במרץ 2020, התחילה המניה להשתגע. עד לפברואר 2021 עלתה פי 5 כי הופצו שמועות על מעורבותה בתחום החיסון לקוביד-19 וכשהתגלה שאינה מעורבת ירדה המניה, בתוך חודש, ב-60%.

אלא שמאז אמצע מאי חזרה המניה ועלתה ב-112% והסיבה, הפעם, הודעת החברה שהיא מתחילה לפתח חיסון כנגד שפעת, חיסון מבוסס mRNA. גם חברת מודרנה (סימול:MRNA) אגב הודיעה שהיא מפתחת חיסון נגד שפעת וגם מניותיה עלו בגלל המעורבות בחיסוני השפעת (ולא בגלל חיסוני הווירוס הסיני) ב-120% מאז אמצע מאי.

העליות הפראיות בשתי המניות מאז מאי קשורות לדעתנו לחפיפניקיות של משקיעים שלא בודקים כלום מחד ולניצול התכונה הזו ע"י גורמים אינטרסנטים למיניהם שהפיצו פייק-ניוז.

המידע השגוי הוא הוא שההצלחה בחיסון נגיף הקורונה, שמוצאו ממשפחת הווירוסים של ה-SARS, תאפשר להגיע גם לחיסון מהיר בשתי מחלות שתפוצתן אדירה מזיקות כלכלית ושאין להן מרפא ראוי, השפעת וההצטננות, במיוחד ההצטננות שמניעתה רבותי, נחשבת לגיזת הזהב של הרפואה המונעת, לא פחות.

מספיק שחברה כמו Translate Bio מודיעה שהיא מתחילה לפתח חיסון מבוסס mRNA כנגד שפעת (אפילו לא מזכירה הצטננות שפתוח חיסון כנגדה מסובך בהרבה מהאפשרות למניעת שפעת) כדי להעניק לה ערך של 2.6 מיליארד דולרים. "אם אפשר היה לפתח ולקבל אישור FDA על הקורונה בתוך 6 חודשים", נאמר באתרים שונים, "אולי זה אפשרי גם בנושא ההצטננות והשפעת", מה שכמובן אינו נכון. מה שכן נכון והאתרים "שכחו" משום מה לציין הוא שהחברה שכנראה באמת מנסה לפתח חיסון להצטננות (רק להצטננות) היא אמזון (סימול:AMZN).  וכעת נעבור לאמזון וננסה להבין מה מחמם לבם של אנליסטים בכירים או מהן הסיבות בגללן המניה כ"כ מומלצת למרות רמת המכפיל, העליות החדות לאורך העשור האחרון ואפילו למרות פרישתו של ג'ף בזוס, המייסד והמנהל שאחראי להצלחת החברה (ושלמעשה לא עזב בכלל).

האסטרטגיה שמוביל בזוס מאז הקים את החברה הזו לפני 28 שנים, היא להיכנס למעמד מוביל לסקטורים כלכליים מובילים בארה"ב ובעולם. סקטורים שהצריכה בהם תלך ותגדל עם התקדמות המהפכה הטכנולוגית. השיטה של אמזון היא לבצע זאת באמצעות ניצול החדשנות הטכנולוגית כפי שעשתה בתחום הצריכה המקוונת. ההתחלה כאמור היתה בסקטור הצריכה הקמעונאית המקוונת וכאשר, במהלך העשור האחרון, התבססה החברה כמובילה גלובלית בתחום התחילה לחדור, באגרסיביות האופיינית לה, לתעשיית הבריאות.

בשלב הראשון באמצעות שיווק מקוון של תרופות ושירותים כפי שעושות חברות כמו CVS, WMT ועוד וכעת היא מנסה לחדור לתחום הפיתוח, הייצור והשיווק של תרופות/חיסונים למחלות ללא מענה וזאת לצד גישוש לכיוון הכניסה לתעופת החלל ולתחום הלוחמה בשינויי האקלים. הרפואה, החלל והאקלים הם תחומים שמאוד מתאימים לאמזון גם בגלל היקפי הפעילויות העסקיות וגם בגלל החדשנות הטכנולוגית שעליה בונה החברה כמנוף להובלה.

המדיניות הזו היא למעשה הסיבה העיקרית שהופכת את AMZN לאחת מההשקעות הפופולריות בין האנליסטים שנכון להיום אין אפילו אנליסט אחד (מתוך ה-47 שמכסים) שממליץ ב"החזק" או ב"מכירה", כולם ממליצים ב"קניה" על מניה שנסחרת במכפיל היסטורי של למעלה מ-70 ומכפילי 2021-2 של 66 ו-51 בהתאמה ושהובילה בעליות של העשור האחרון.

מה שלא פחות מפליא היא העובדה שפרישתו של בזוס מתפקיד המנכ"ל (יהיה "רק" היו"ר הפעיל) לא רק שלא פגעה במניה, אלא שהמעבר לתפקיד יו"ר פעיל והמינוי של אנדריו ג'סי למנכ"ל התקבל בהתלהבות ע"י האנליסטים וגם ע"י בעלי המניות המובילים (שהמובילים הם קבוצת וואנגארד וקרנות בלקרוק עם אחזקות בשווי של 101 מיליארד דולרים ו-87 מיליארד בהתאמה). בזוס עצמו עדיין מחזיק ב-52 מיליון מניות ששווין כ-188 מיליארד דולרים.

יש אגב לא מעט אנליסטים שטוענים שג'סי מתאים אפילו יותר מבזוס להוביל את מהלך הצמיחה העתידית של החברה. אנדריו ג'סי, שנכנס לתפקיד המנכ"ל בחודש שעבר, הצטרף לאמאזון ב-1997 בראש קבוצה של בוגרי הארווארד וב-2003 שכנע את בזוס לאפשר לו לפתח פלטפורמת ענן שהושקה ב-2006 כמחלקת ה- AWS
(Amazon Web Services) אותה הוביל בהצלחה אדירה מאז.  ג'סי יהודי וחבר אמיתי של ישראל.

כהערה נוסיף שהמניה של אמזון נחשבה כסמל בועת 2000 היתה והגיעה, ביוני 1999, לשיא של 113 דולרים ומשם נפלה ל-8 דולרים באפריל 2001. ב-2001 הסכימו כל המומחים מלבד אחד ש-AMZN "לעולם לא תחזור לשיא 1999". אבל המניה נמצאת היום במחיר הגבוה פי 32 ממחירה בשיא הבועה ובצדק מהבחינה העסקית כי החברה, שסיימה את 2000 עם הכנסות של  2.76 מיליארד דולרים והפסד נקי של 1.41 מיליארד או הפסד של 4.02 דולר למניה סיימה את 2020 עם הכנסות של 386.1 מיליארד, רווח נקי של 21.3 מיליארד או 41.83 דולר למניה.

קונצנזוס האנליסטים  מצביע על מכירות של 490 ו- 581 מיליארד ורווח למניה של 56 ו- 73 דולרים לשנים 2021-22. 62% מההכנסות מגיעות מארה"ב, 25% משאר העולם ו-13% משירותי הענן, ה-AWS שם הצמיחה המהירה ביותר. העלייה בהכנסות ורווחיות החברה התגברה מאז 2018 והקצב הדו-ספרתי, אליבא הקונצנזוס, יימשך.

אמזון מחזיקה ב-41% מכל המכירות הקמעוניות המקוונות בארה"ב וגלובלית ורוב המומחים מאמינים שלמרות התחרות האחוז יגדל בעיקר בשל אגרסיביות החברה והשימוש בחדשנות טכנולוגית (ולא מעט בשל תרומת AWS).

כיוון שאין ספק שהמכירות הקמעוניות המקוונות ימשיכו לצמוח גלובלית והן עמוד השדרה של הכנסות החברה כל תוספת מהתחומים האחרים, במיוחד הבריאות שכבר מוסיפה, תהווה בונוס לחברה ולבעלי המניות. הפוטנציאל מהכניסה לתחום הבריאות והמשך ההצלחה בתחום שירותי הענן ותחום המוצרים הדיגיטליים שאיליו נכנסה החברה רק ב-2015 הם הגורם המשפיע ביותר על האופטימיות של האנליסטים.

בתחום הענן החזיקה אמזון ב-45% מההכנסות הגלובליות וזאת לעומת 18% של מייקרוסופט, 9.1% של עליבאבא, 5.3% של גוגל ו-2.8% של Tencent הסינית ("אחרים" החזיקו ב-19.9%). בתחום השירותים והמוצרים הדיגיטליים (streaming services ו- smart devices) העלתה החברה את נתח השוק בארה"ב מ-1.2% ב-2015 ל-10.3% ב-2020.

החברה מובילה בתחום הרמקולים החכמים (smart speakers) עם ה-Alexa ומחזיקה ב-25% מהשוק הזה שצומח מהר (לפני גוגל, ביידו, עליבאבא, אפל). אבל הקצפת היא תעשיית שירותי הבריאות לשם נכנסת החברה בגדול ומול מתחרות כמו CVS, WMT, UNH, MCK ושכמותן, תחום שגלגל 2.6 טריליון ב-2019 ושצומח.

התחום כולו נמצא במעבר למכירות מקוונות ואמזון נכנסת בעוצמה. לצד זה, כך התגלה, מנסה החברה לפתח חיסון להצטננות תחת הכותרת "פרויקט גזונטהייט". הצטננות, למרות שאינה מחלה סופנית, מהווה כאב ראש כלכלי וחינוכי (בעיקר מכיוון איבוד ימי עבודה ולימודים שם מאבדת מערכת החינוך האמריקאית למעלה מ-200 מיליון ימי חיסורים בשנה מה שמשפיע גם על היעדרות הורים מעבודה) ואין לה שום תרופה.

זו מחלה שנגרמת ע"י וירוסים רבים ושונים שאין כנגדם תרופה. להבדיל משפעת שנגרמת על ידי וירוסים ספציפיים ממשפחת ה-Influenza, ושאותה אפשר לחסן עונתית. אין להצטננות קשר לשפעת למרות ששתי המחלות מקורן ב-RNA כמו הקורונה. אמזון מנסה לפתח חיסון או פתרון אחר למחלה המטרידה ואם אכן יפותח חיסון להצטננות פוטנציאל ההכנסות ממנו יהיה  פנומנלי. זה לא תהליך פשוט כי אין שום מחלה עם מספר כה הגדול של מיני וירוסים (160), שכולם  בעלי יכולת למוטציה ובעלי יכולת לפתח התנגדות מהירה לתרופות וחסינות למעקב.

ישנם שטוענים שההצלחה לפתח חיסון כנגד הקורונה פותחת הדלת לפתוח חיסון כנגד הצטננות שמזה 80 שנה מנסה התעשייה הרפואית לפתח ללא הצלחה. ברויטרס בדקו את הסיכוי והמסקנה, "אנחנו מאחלים בהצלחה למי שמאמין בכך אבל זה פשוט לא אפשרי". אבל אמזון מאמינה ומתקדמת, גייסה 100 מומחים אינטרדיסציפלינריים שעובדים על הפתוח, Amazon Care הוא שם המחלקה.

אפשר בהחלט, לאור העובדות, להגיע למסקנה ש-AMZN היא השקעה יוצאת דופן אבל ניסיון הכניסה לתחום החיסונים מוכיח גם שכל משקיע צריך להיות מושקע בתחום החיסונים כי הרפואה "הולכת" לשם. אפילו קרן המחקר Biohub של משפחת צוקרברג מפייסבוק נכנסה לתחום בשותפות עם אוניברסיטת סטנפורד היוקרתית. החברות המובילות בפתוח חיסונים הן פייזר (סימול:PFE), GlaxoSmithKline (סימול:GSK), מרק (סימול:MRK), סאנופי (סימול:SNY) ו-Novavax (סימול:NVAX) שמאוד מתקדמת בחיסון לשפעת.

ישנו הסל, שהונפק לפני כשנה, שעוקב אחרי "מדד החברות שעוסקות בטיפול, בדיקה וקידום של חיסוני זיהומים", שסימולו GERM וכולל את 77 החברות המובילות (ביניהן מודרנה והחמישייה שהזכרנו) וישנו סל החיסון הגנומי IDNA וכרגיל ה-XLV הגדול.
     
   

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו  לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(33):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 20.
    NTLA ביצעה ניסוי בו תיקנה גנים בעזרת טכנולוגיית CRESPER (ל"ת)
    יאיר 02/08/2021 11:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • אכן
    שלמה גרינברג 03/08/2021 13:35
    הגב לתגובה זו
    2 0
    Intellia הצליחה, מעבדתית, לבצע היפוך של מחלה גנטית בעזרת התרופה של קריספר מה שהביא לעליות חדות, במאי-יוני, בכול קבוצת החלום של ההינדוס הגנטי בראשות קריספר, אדיטס ובים העליות נמחקו מאז אבל לאנשים עם עצבים וראייה ארוכה טווח נוצרת הזדמנות, נוספת, למרות המחירים המטורפים, לאסוף חברות הנדסה גנטית (אני כידוע מעדיף סלים ממוקדים)
    סגור
  • 19.
    האם ישנה תעודת סל בתחום הגיימינג?
    שאלה לשלמה 02/08/2021 10:49
    הגב לתגובה זו
    1 0
    נראה כתחום שרק ילך ויצמח לממדי ענק
    סגור
  • כתבתי על כך מספר פעמים
    שלמה גרינברג 02/08/2021 12:31
    הגב לתגובה זו
    1 0
    EXPO, HERO, BETZ, BJK, NERD ועוד,, שים gaming etf 2021 בגוגל
    סגור
  • HERO (ל"ת)
    יאיר 02/08/2021 11:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 18.
    קומפיוגן מה קורה בחברה ?
    גילי 01/08/2021 11:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עליות וירידות קיצוניות כבר לא מעט זמן
    סגור
  • מבחינת הפעילות לא קרה מאומה
    שלמה גרינברג 01/08/2021 12:13
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מבחינת הבורסה קרו 3 דברים שהיכו במניה. הראשון, העליות הבלתי נורמליות בעבר שמקורן במשקיעים לא מנוסים. השני המכירות הגדולות של קרן ARK בגלל שינויים באחוזי אחזקה שהייתה חייבת לבצע והשלישי, "עייפות" משקיעים שהתייאשו מלהמתין. זו מניית חלום, נקודה ומי שמאמין במה שהיא עושה צריך להמתין
    סגור
  • 17.
    מטריסלף האם מכיר ?
    גונן 01/08/2021 10:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    דומה מעט לבונוס ביוגרופ אבל נראית מעניינת יותר ועוסקת במציאת חלקי חילוף לגוף האדם
    סגור
  • מכיר היטב את התחום אבל עוקב אחרי חברות בארה"ב
    שלמה גרינברג 01/08/2021 12:07
    הגב לתגובה זו
    2 0
    את 2 הישראליות אני מכיר והדמיון הוא רק בתחום אבל כ"א מתמקדת במשהו אחר אני עוקב אחרי הנדסת רקמות בוול סטריט אבל לא בת"א. חברות ענק כמו מדטרוניקס (MDT) או סטרייקר (SYK ) הקימו חטיבות מיוחדות בתחום
    סגור
  • 16.
    כתבה מענינת ומקצועית.נהנתי ללמוד ולהשכיל (ל"ת)
    סמי 31/07/2021 17:31
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • 15.
    א
    אנונימי 31/07/2021 00:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלמה תודה !תענוג כרגיל ...
    סגור
  • 14.
    וביומיים האחרונים אמזון ירדה חזק, למרות כל המלצות הקניה
    האנליסטים אמרו לקנות 30/07/2021 23:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אולי הירידה היא זמנית...
    סגור
  • ירידה הגיונית,שכחת לציין את העליה
    סמי 31/07/2021 17:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לאור התחזית המונמכת,לאחר עליות של אלפי % הירידה סבירה והיו קונים נלהבים בירידות.כדאי שתרגע ותזכור.
    סגור
  • 13.
    tdoc
    חיים 30/07/2021 18:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה דעתך על החברה בעבר דובר שאולי אמזון תקנה אותה.
    סגור
  • כתבתי מאמר שלם על החברה נא לגולל (ל"ת)
    שלמה גרינברג 31/07/2021 10:28
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 12.
    נראה שהנפקת רובינהוד לא התקבלה עם זרי פרחים וחצוצורות.. (ל"ת)
    מה עם רובינהוד? 30/07/2021 18:20
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • מי אמר שיהיו זרי דפנה ? אף אחד (ל"ת)
    יוס 30/07/2021 19:26
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
  • 11.
    חברה בשם SEAGEN, האם גם היא בתחום של תיקון RNA ו-DNA? (ל"ת)
    שאלה לשלמה 30/07/2021 18:17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • היא אכן בתחום אבל
    שלמה גרינברג 31/07/2021 10:32
    הגב לתגובה זו
    2 0
    "באזור" אחר. זו אחת החברות הוותיקות בתחום ששינתה שמה לאחרונה מ- Seattle Genetics חברה מאוד מעניינת
    סגור
  • 10.
    תודה שלמה. האם אתה מכיר את חברת: Alnylam? (ל"ת)
    דניאל 30/07/2021 18:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • מכיר היטב
    שלמה גרינברג 31/07/2021 10:40
    הגב לתגובה זו
    3 0
    זו חברה שמתרכזת בפתוח תרופות אנטי-ויראליות (תרופות המשמשות לטיפול בזיהומים נגיפיים). זה חלק מהמניעה באמצעות ה RNA בתחום שמכונה RNAi therapeutics וגם זו חברה מאוד מעניינת
    סגור
  • תודה רבה (ל"ת)
    דניאל 14/08/2021 22:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 9.
    נובהווקס הבאה אחרי מודרנה
    גיל 30/07/2021 18:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עוד לא מאוחר
    סגור
  • 8.
    מזה הכתבה שהבאת פה? לא הבנתי כלום! אתה הבנת??? (ל"ת)
    היי באבו שלמה 30/07/2021 17:38
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 7.
    biontech
    תודה על הסקירה המעולה. מה דעתך על השקעה בביונטק ? 30/07/2021 14:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תודה על הסקירה המעולה. מה דעתך על השקעה בביונטק ?
    סגור
  • 6.
    כתבה ללא וירוס סיני היא לא כתבה (ל"ת)
    רבי יוסיי הגלילי 30/07/2021 13:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    שלמה האם מכיר את אאוטבריין שהונפקה
    מיקי 30/07/2021 13:19
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סימבול ob האם לדעתך חברה (לא מניה) מעניינתתודה
    סגור
  • לא מקרוב (ל"ת)
    שלמה גרינברג 31/07/2021 10:45
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 4.
    pain reform שלמה מה דעתך על
    רמי 30/07/2021 13:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    המחירים בה נעים בקיצוניות.חברה מאוד מעניינת למניעת מחלות
    סגור
  • עניתי אבל
    שלמה גרינברג 31/07/2021 10:47
    הגב לתגובה זו
    2 0
    זו אינה חברה "למניעת מחלות" אלא להפחתת כאב לאחר ניתוח. פוטנציאל גדול, אנשים בעלי ידע וניסיון ואחת התרופות מתקרבת לאישור
    סגור
  • 3.
    מהשמות המוזכרים נראה שמרק פייזר מעניינות (ל"ת)
    יובל 30/07/2021 13:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    כתבה מעולה. תודה רבה שלמה. (ל"ת)
    עמית 30/07/2021 13:16
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    יופי של סקירה/חפיר ברמה של מורנינג סטאר!! (ל"ת)
    שישקו 30/07/2021 12:41
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות