צפו: ביידן נואם על דוח התעסוקה החזק: האבטלה בארה"ב ירדה ל-5.4%; נוספו 943 אלף משרות

מדובר בעליה הגדולה בזה מזה כמעט שנה, ורמת האבטלה ירדה לרמה הנמוכה ביותר מאז תחילת מגיפת הקורורנה - כיצד הנתונים החדשים ישפיעו על האינפלציה?
 | 
telegram
(2)

נתוני דוח התעסוקה האמריקאי שפורסמו כעת טובים מהציפיות המקודמות בשוק.

על פי הנתונים, בחודש יולי נוספו למשק האמריקאי 943 אלף משרות חדשות, גבוה משמעותית מצפי האנליסטים לגידול של 845 אלף משרות. התוספת בחודש יולי היא המספר הגבוה ביותר מאז חודש אוגוסט 2020. המגזר הפרטי ממשיך להיות הקטר כאשר נוספו בו 703 אלף משרות חדשות.

כתוצאה מכך - שיעור האבטלה ירד ל-5.4% לעומת צפי של 5.7% (ובהשוואה ל-5.9% בחודש הקודם). מדובר על רמת האבטלה הנמוכה ביותר מאז תחילת מגיפת הקורונה. בשיא המשבר הגיע שיעור האבטלה ל-14.8%, וטרם המגיפה עמד שיעור האבטלה על 3.5%.

על פי הנתונים, השכר הממוצע לשעה עלה בחודש יולי ב-0.4%, לעומת צפי לעלייה של 0.3%, ולעומת 0.3% בחודש יוני. השכר הממוצע עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-4%, לעומת צפי לעליה של 3.9%, ולעומת 3.6% בחודש יוני.

במקביל, תוקנו כלפי מעלה נתוני תוספת המשרות לחודש יוני ועמדו על 938 אלף, לעומת נתון קודם של 850 אלף משרות. גם נתוני המשרות לחודש מאי תוקנו כלפי מעלה והגיעה ל-614 אלף משרות (לעומת 583 בדיווח הקודם).

הירידה בשיעור האבטלה נראית אפילו חזקה יותר בהתחשב בכך ששיעורי ההשתתפות בכוח העבודה הגיעו ל-61.7%, רמה הגבוהה ביותר מאז תחילת המגיפה במרץ 2020.

חישוב נוסף שכולל עובדים מיואשים ובעלי משרה חלקית מסיבות כלכליות (המקבילה בישראל היא שיעור האבטלה הרחב) ירד ל-9.2% בחודש יולי, לעומת 9.8% ביוני.

צפו: נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מתייחס לדו"ח התעסוקה:

כיצד הנתונים ישפיעו על האינפלציה?
בלמ"ס האמריקאי מזהירים כי: "הנתונים מהחודשים האחרונים מצביעים על כך שהביקוש הגובר לעבודה הכרוך בהתאוששות מהמגיפה עשוי להפעיל לחץ כלפי מעלה על השכר", אך ציינו כי ההשפעה של הקורונה גורמת לכך שעדיין הנתונים אינם אחידים בכל ענפי התעשייה.

המשק האמריקאי איבד 6.8 מיליון משרות בגלל הקורונה
עם זאת, צריך לזכור שהכלכלה האמריקאית עדיין לא חזרה לרמה שלפני מגיפת הקורונה ועדיין מנסה להחזיר משרות למשק. המשק האמריקאי איבד 6.8 מיליון משרות נטו בעקבות הקורונה - כאשר עיקר הגירעון נמצא בתחום האירוח והפנאי, שם נמחקו כ-2.4 מיליון משרות.

באופן לא מפתיע המגזרים שנפגעו הכי הרבה גם מנסים להחזיר הכי הרבה עובדים ופעם נוספת הם אלה שפתחו הכי הרבה משרות. בתחום האירוח והפנאי נוספו החודש 380 אלף משרות - 40% מכל המשרות שנוספו הן בתחומים הללו. 253 אלף מתוכם הם ברים ובמסעדות.

התחומים הבאים בהם נוספו הכי הרבה משרות הם הבריאות והחינוך, שבהם התווספו כמעט 240 אלף משרות חדשות.

אלא שלא הכל ורוד: מאז דוח התעסוקה של חודש יוני, וריאנט הדלתא של מגיפת הקורונה מכה בארה"ב בעוצמה והעלה את חששות העובדים מפני הידבקות במקום העבודה. בנוסף, גם ארה"ב נמצאת כעת בתקופת החופש הגדול, והקושי במציאת סידור לילידם, כמו גם הימשכות מתן מענקי הקורונה הפדראליים משפיעים ועשויים להאט את החזרה לעבודה.

במשרד העבודה האמריקאי מצננים קצת את ההתלהבות ואומרים כי "התנודות בכח האדם בתחום החינוך בעקבות מגיפת הקורונה מעוותות את הנתונים וייתכן שגורמות לעלייה הנצפית בתעסוקה ביולי. ללא הגידול המוקדם ייתכן שהיו פחות פיטורים בסוף שנת הלימודים. השינויים הללו הופכים את התוצאות למאתגרות יותר להבחנה במגמות התעסוקה הנוכחיות בענפי החינוך". 

מקור: Yahho finance

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    האבטלה יכלה לרדת ל-4% אך אמריקאים לא רוצים לחזור לעבודה
    קש 06/08/2021 18:05
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יש לי מכרים בעלי עסקים שלא מצליחים לגייס עובדים ב-20$ לשעה
    סגור
  • 1.
    למה יורד? (ל"ת)
    נסדאק 06/08/2021 17:06
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות