סייברארק משנה את מודל ההכנסות - ובינתיים התוצאות מעורבות
חברת הסייבר, סייבר ארק -2.86% סייבר ארק 319.73 -2.86% סגירה:0 פתיחה:329.15 גבוה:329.97 נמוך:318.9 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (CYBR) הישראלית מדווחת על הכנסות של 117.2 מיליון דולר ברבעון השני של 2021, גבוה מצפי האנליסטים להכנסות של 116 מיליון דולר, וגבוה ב-10% לעומת 106.5 מיליון דולר ברבעון המקביל. עם זאת, הרווח המתואם הנקי Non-GAAP עמד על 300 אלף דולר, או 1 סנט למניה - מתחת לצפי האנליסטים של 2 סנט למניה.
בנוסף, החברה דיווחה על הכנסות שנתיות חוזרות (ARR) שנתיות (12 חודשים אחרונים) של 315 מיליון דולר, עליה של 35%, לעומת 234 מיליון ברבעון המקביל. החברה עוברת ממודל של רשיונות קבועים למודל של מנויים, כך שיתקבלו מלקוחותיה הכנסות חוזרות ולא חד פעמיות, ומדווחת כי חלק המנוי של ההכנסות השנתיות החוזרות (ARR) עומד על 109.5 מיליון דולר.
ההכנסות ממנויים ברבעון השני של השנה עמדו על 27.1 מיליון דולר, לעומת 13.4 ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות החכרה מתחזוקה ושירותים היו 62.9 מיליון דולר, עליה של 10% לעומת 57.3 ברבעון המקביל.
המזומנים של החברה עמדו על 1.2 מיליארד דולר נכון לסוף הרבעון השני, סך ההכנסות הנדחות עמדו על 275 מיליון דולר, עלייה של 22% לעומת 225.7 ברבעון המקביל.
התחזית לרבעון הבא ולשנה כולה - נמוכים מצפי האנליסטים
החברה מסרה כי הכנסות השנה יסתכמו ב-484 מיליון עד 496 מיליון דולר, בעוד שהאנליסטים ציפו ל-493. ממוצע טווח התחזית הוא 490 והפספוס של ה-3 מיליון דולר האלו הוא משמעותי לאנליסטים. אחרי הכל - השווי נגזר מהצמיחה וכל פיפס בצמיחה הוא קריטי לשווי. החברה מורידה את תחזיות הרווח התפעולי שלה שצפוי להסתכם בין 7 מיליון ל-17 מיליון דולר (לעומת צפי קודם של החברה ל-20-30 מיליון דולר) והרווח השנתי למניה יעמוד על 1-26 סנט, לעומת צפי קודם של בין 39 סנט ל-64 סנט. האנליסטים ציפו ל-53 סנט וזו כמובן אכזבה מבחינתם.
בנוסף, החברה צופה ברבעון השלישי הכנסות של 116-124 מיליון דולר, בעוד האנליסטים צפו הכנסות של 117.9 מיליון דולר, כך שלפחות בשורה הזו החברה תשיג ככל הנראה מעל התחזיות של האנליסטים. מנגד, החברה צופה כי ברבעון השלישי היא תרשום הפסד מתואם למניה של 2 סנט עד 19 סנט, ואילו האנליסטים צפו שהיא בכלל תרוויח 5 סנט.
עם זאת, החברה טוענת כי בעקבות החלפת מודל ההכנסות נכון לעכשיו המדדים הרגילים פחות משמעותיים עבורה, אלא בעיקר תמהיל הזמנות מנויים, הכנסות שנתיות חוזרות (Annual Recurring Revenue) והכנסות חוזרות (Recurring Revenue), אותם הזכרנו קודם.
בראיון לביזפורטל לפני כחודשיים שלל מנכ"ל סייברארק אודי מוקדי מחשבות על אקזיט: "ממש לא. פנו אלינו, אבל אין לנו כוונה למכור". הוא הסביר על האסטרטגיה החדשה של החברה, על השינוי המודל העסקי (והבטן הצפויה בהכנסות), מנועי הצמיחה העתידיים; תעשיית הסייבר המקומית ועל הפריצה לסולארווינד.
הנחת העבודה שהנחתה את סייברארק אז וגם היום, היא שמי שירצה לפרוץ למערכת ממחושבת, יצליח לעשות זאת. השאלה היא לא אם יצליח, אלא מה יצליח להשיג שהוא כבר בפנים. על כן יצרו את מה שקראו לו "ניהול גישה פריבילגית", שאמור לייצר חומות אש פנימיות עם גישה רק למי שמוסמך לכך, בדגש על ההרשאות של ההנהלה הבכירה והגורמים הרגישים בחברה - כך שפריצה למערכת אינה מספיקה כדי להשיג חומרים או מידע רגישים. עם השנים זה התרחב לעוד ועוד שירותים בתחום, כשכיום, מוקדי צופה שתחום ההרשאות באפליקציות יהווה את מנוע הצמיחה המרכזי הבא שלו.
על רקע הדוחות אומר אורי מוקדי, מנכ"ל סייבארק: "לאחרונה אנו רואים שינוי גדול בתחום מתקפות כופר המשקף את החדשנות ההולכת וגדלה אצל תוקפי הסייבר. תוקפי כופרה עוברים ממה שמכונה כגישה אופורטוניסטית של 'Spray and Pray' למתקפות ממוקדות מאוד שבעקבותיהן מהלך של סחיטה כפולה ((double extortion , כאשר התוקפים דורשים מהקורבן לשלם להם פעמיים: פעם אחת כדי לקבל את מפתח ההצפנה לכופרה לשחרור המידע שנגנב, ופעם שניה כדי שהתוקפים לא ישחררו לרשת מידע רגיש שהשיגו, מה שעלול לגרום למבוכה גדולה ופגיעה במוניטין ("name and shame"). לכן הגנה על בסיס אבטחת זהויות היא בעלת חשיבות רבה כחלק מאסטרטגיית הגנת העומק של ארגונים".
סייברארק מעסיקה כ-680 עובדים בישראל מתוך כ-2000 עובדים בסך הכל בחברה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה