
איך צמחה בלקסטון לממדים הנוכחיים והאם היא תמשיך לגדול?
Jan Hatzius, הכלכלן הראשי של גולדמן סאקס ואליבא הוול סטריט ג'ורנל ובלומברג הוא גם החזאי הכלכלי הטוב ביותר, טוען, נכון ליום ד' האחרון, שארה"ב בדרך לבום כלכלי גדול, תעסוקה מלאה וגם ללא אינפלציה. זה מאוד מרשים כי האטציוס מטבעו פסימי מאוד, תקראו בעצמכם. אבל למה בעצם לא? קשה מאוד יהיה לביידן לקלקל את מה שהניע טראמפ, הרבה יותר קשה מלבנט כאן.
המרוויחים הגדולים מהקורונה בוול סטריט - קרנות ההון הפרטי (Private-equity firms), בלקסטון (סימול:BX) כדוגמה מייצגת: ביוני 2020 העלנו כתבה תחת הכותרת, "מניות של גופי ניהול ההשקעות הניבו תשואה עודפת, - KKR כדוגמה". בשבוע שעבר הופיעה, בוול סטריט ג'ורנל, כתבה תחת הכותרת, "Blackstone, Other Private-Equity Stocks Catch Fire", ואכן, 118% הניבה מניית בלקסטון (סימול:BX) בשנה האחרונה, פי 3.3 יותר מהנאסד"ק שהניב 35%. המתחרות הגדולות, Kohlberg Kravis Roberts & Co (סימול:KKR), Ares Management (סימול:ARES) וקארלייל (סימול:CG) הניבו 82, 79 ו- 72 אחוזים בהתאמה וזאת כאשר כול ארבעת המניות הללו הניבו, ב-11 השנים שחלפו בין תחילת ההתאוששות בוול סטריט, בתחילת 2009 ועד להופעת הווירוס הסיני בארה"ב בתחילת 2020, פחות מהנאסד"ק, ובקושי הצליחו להתמודד עם מדד ה-S&P.
הסיבה העיקרית לעוצמה שהפגינו המניות הללו דווקא בשנה האחרונה אינה קשורה רק בהצלחתן העסקית המרשימה של החברות הללו ב-2020 שהרי החברות הללו, מהבחינה העסקית, צמחו חזק גם במהלך 2009-2019 אלא יותר בהבנה שמדובר בקבוצת חברות שנתוני המקרו כלכלה וההתקדמות הטכנולוגית לצד ההשקעות שביצעו מאז 2009 ורמת ניהול גבוהה מאותתים שהקבוצה הזו תמשיך בצמיחתה גם בעתיד הנראה לעין.
מה שכנראה היה הזרז להבנה הזו הייתה יציאת ה-V של כלכלת ארה"ב ממשבר הקורונה, יציאה שהבליטה את הדבר ושהתבטאה בהזרמת סכומי עתק לניהולן של החברות.
אנחנו מציינים את "התלהבות המשקיעים" ממניות החברות הנ"ל בשנה האחרונה כיוון שאת אותה כתבה מיוני 2020 סיימנו במשפט, "נראה לנו שהמצב הלא ברור שיצרה הקורונה לצד השינויים שמייצרת מהפכת הטכנולוגיה קוראים להכנסה של אחת המניות הללו לתיק אבל וכרגיל, המחירים הנוכחיים מפחידים".
- פעילות ותקציבי המו"פ באקדמיה בישראל המשיכו לעלות ב-2023
- תוקפא הצעת החוק לסיוע לסטודנטים במילואים - האוניברסיטאות תסייענה
מסתבר שמה שנראה לנו, כבייבי-בומר, כמפחיד נראה למשקיעי 2020-21 כהזדמנותי. במילים אחרות, המשקיעים, שעוברים בהמוניהם לקרנות הנאמנות ולסלי ההשקעה בגלל הקושי בבחירת "מניות מנצחות" וחוסר היכולת לצפות את השינויים שמובילה מהפכת הטכנולוגיה, גילו, במהלך 2020, שחברות ניהול הנכסים וייעוץ ההשקעות נותנות למעשה עוד אלטרנטיבה לצד הקרנות והסלים.
לבטח תשימו לב אגב שבקבוצה שעליה אנחנו מדברים לא מוזכרת חברת בלקרוק (סימול:BLK) המופלאה, היצירה של לארי פינק, שבמהלך השנה האחרונה עברה את סכום ה-10 טריליון דולר בניהול, ייעוץ ושמירה ומנייתה עלתה ביותר מ-110%. הסיבה לכך היא שמבחינת ההגדרות של וול סטריט BLK מוגדרת כחלק מתעשיית ה-"Asset management & custody banks" שם היא מתחרה בחברות כמו T. Rowe Price (סימול: TROW), Franklin Resources (סימול:BEN), Bank of New York Mellon (סימול:BK) ושכמותן בעוד שהחברות בהן אנו דנים היום נכללות בקטגוריה של "investment advice".
האמת היא שכפי שקורה בתחומים רבים, הפעילות של החברות בשתי הקבוצות מתערבבת ומתמזגת, בדיוק כפי שקורה בתחום המוליכים למחצה שם חברת "יציקה" כמו TSM הענקית מטאיוואן חודרת לעיצוב, לייצור ולשיווק מעבדים ומתחרה ישירות בחברות כמו אינטל, נבידיה, מיקרון טכנולוגיה או אפל. כל הגופים שהזכרנו וכך גם BLK וחברותיה פועלות מזה זמן בכול תחומי ההשקעה - סטארט-אפים, השקעות כמוסדיים בהנפקות ובחברות ציבוריות ועוד.
- השווקים באסיה בנפילה; וול סטריט צפויה להמשיך לרדת
- האם זה הזמן לקנות טבע? הזדמנות או דווקא מלכודת
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בעולם של צמיחה כלכלית גלובלית בסביבה של נזילות גבוהה, ריבית נמוכה ואלטרנטיבות גרועות (מבחינת התשואה למשקיע), תחומי ההשקעה האלו מייצרים פוטנציאל רווחיות גבוה. המשקיעים מאמינים, לאור הצלחת ההשקעות של החברות הללו בעשור האחרון, שיכולות האבחון שלהן בבחירת ההשקעות הנכונות גבוהה ביותר. כל החברות הנ"ל מודעות היטב לתחרות שהולכת ומחריפה בתחום (כולל חדירה של ענקיות פיננסים כמו מורגן סטנלי וכולן מקדישות לנושא פרק מיוחד בדיווח השנתי לרשות, ה-10K.
בלקסטון למשל כותבת כך: "התחרות בתחומי העיסוק שלנו חותכת גרונות ממש וכך, לדעתנו תימשך..". החברה (כמו כל האחרות) מתחרה גלובלית על בסיס של האזור, הסקטור התעשייתי והמוצר או במילים אחרות הם מוכנים לכל השקעה בכול תחום ובכל רמה ובתנאי שתתאים למודל החלטות ההשקעה שלהם.
בלקסטון, שבדיוק כמו KKR או קארלייל התחילה כיועץ השקעות מכסה היום כול סוגי ההשקעה מלבד שירותי ברוקרז' לציבור הרחב. "בשורה התחתונה", מציינת החברה (די בדומה למה שתמצאו בדיווחים של המתחרות כולל בלקרוק), "היכולת שלנו להמשיך ולצמוח בהצלחה בסביבה התחרותית שלנו קשורה ביכולת שלנו למשוך עובדים מוכשרים ומוסמכים ולשמור עליהם כאשר בו זמנית אנחנו מחויבים לשימור המוטיבציה של העובדים הוותיקים שלנו". כל זה נכון גם לבלקרוק. כל החברות אגב נמצאות בקדמת מהפכת הטכנולוגיה-אינפורמציה ועושות שימוש בכול החדשניות מבינה מלאכותית ועד למציאות רבודה.
עוד דבר שמשותף לכול החברות בשני התחומים הוא רמת הניהול יוצאת הדופן. בלקסטון, בדיוק כמו KKR או CG ולבטח כמו בלקרוק הן כולן "יצירות" של מנהל בעל שיעור קומה שגדל בבתי ההשקעה הגדולים בניו יורק ובעיקר בחברות כמו ליהמן, סולומון, דרקסל, דונלדסון-לאפקין ובר-סטרנס, שכולן נוהלו ע"י בני עמנו וכולן נבלעו, מרצון או הכרח, ע"י בנקים להשקעות או מתחרים ושדור המשקיעים הנוכחי מכיר אותן בקוֹנוֹטַצְיָה שלילית ובעיקר מהסרטים והספרים בנושאי פרשיות שחיתות ענקיות.
אבל אלו היו החברות שבמהלך המאה ה-20 חינכו דורות של בנקאי השקעה יוצאי דופן ביכולותיהם, אנשים בעלי כשרון "לבחור, הרבה קודם למרוץ את הסוס המנצח מתוך 100 הסוסים המובחרים, בדרבי הבא בקנטקי" כפי שהגדיר זאת נהדר גדול מהמרי ארה"ב ניק דנדולוס היווני (NickThe Greek).
האדם שמאחורי בלקסטון, המייסד, היו"ר והמנכ"ל, סטפן אלאן שוורצמן הוא לבטח אחד מאלו שאליהם התכוון היווני וזאת למרות שכאשר היווני נפטר, ב-1966, התחיל הבחור היהודי מפנסילבניה את לימודיו בייל. שוורצמן התחיל דרכו המקצועית בבנק ההשקעות הגדול דאז Donaldson, Lufkin & Jenrette (שנבלע ב 2000 לתוך קרדיט סוויס), משם עבר לליהמן ובגיל 31 התמנה למנהל חטיבת המיזוגים והרכישות הגלובלית ולדירקטור בחברה.
ב-1985 פרש על מנת להקים את "קבוצת בלקסטון". הוא פרש מליהמן ושכנע את יו"ר ליהמן, פיטרסון, לשעבר שר המסחר בממשל ניקסון ואחד האנשים המקושרים ביותר בעולם העסקים האמריקאי, להצטרף, "כי המהלך ישתלם" והמהלך אכן השתלם לפיטרסון שלאחר הנפקת החברה ב-2007 פרש עם כ-2 מיליארד דולרים אחרי מס.
אין שום ספק שלשוורצמן המהלך השתלם אפילו יותר, לפי בלומברג, האיש, באפריל השנה, היה שווה למעלה מ-24 מיליארד דולר. שוורצמן, בדומה לכל מנהלי החברות שהזכרנו, מבלקרוק ומטה, הוא "Self-made", אדם שהגיע לרמות שיא בזכות עצמו וכישוריו, אדם שמילדותו הוכיח יכולות עסקיות מדהימות לצד יכולות אקדמאיות (בוגר בהצטיינות מאוניברסיטאות ייל והרווארד), ששירת בצבא ארה"ב (בצי) ושמאז ייסוד החברה, ב-1985, מצליח להתאים את אסטרטגיית החברה שהקים לשינויים הכלכליים, עסקיים, טכנולוגיים. זה דומה, כאמור, לאנשים כמו לארי פינק בבלקרוק או קרביס ורוברטס ב-KKR או דייויד רובינשטיין מקארלייל (שמומלץ מאוד לעקוב אחרי תוכנית הראיונות השבועית שלו בבלומברג).
מדובר בסוג אנשים ייחודיים שעל מנת להבינם חייב הקורא לפחות לקרוא את בסט הסלר Barbarians at the Gates שכתב העיתונאי-תחקירן Bryan Burrough ושיצא בשנת 1989 אודות הרכישה הממונפת, של RJR Nabisco, חברת המזון-טבק הגדולה בעולם אז, ע"י KKR בניצוחם של הדודנים קרביס ורוברטס ובעזרת אמריקן אקספרס ושורה של אנשים "מעולם אחר". מה שחשוב יותר הוא שאנשים אלו מחנכים דור חדש של מנהלים "בדמותם".
בלקסטון 2021, כמו כול הקבוצות האחרות, משקיעה רק לטווח הארוך. נכון לסוף 2020 התרכזו בארבעה תחומים: הנדל"ן שם השקיעו 208 מיליארד, השקעות בחברות פרטיות שם השקיעו 224 מיליארד, השקעות הדג' (בחברות ציבוריות) שם השקיעו 79 מיליארד ו-174 מיליארד הושקעו בתחומי הביטוח וההלוואות (בעיקר אגרות חוב לחברות פרטיות).
בשנים האחרונות (למעשה מאז עלייתו של דונאלד טראמפ, חבר אישי קרוב של שוורצמן, לנשיאות) נכנסה החברה להשקעות מסיביות במה שמכונה brownfield assets (נכסי תשתית קיימים בפתוח משותף) ומתרכזת בתחומי התחבורה, שירותים (חשמל, מים וכו), פתוח ושדרוג מקורות נפט וגז, אנרגיה אלטרנטיבית, טלקומוניקציה ותשתיות חברתיות.
בנוסף (וגם בהשפעת טראמפ) נכנסה החברה למה שקרוי Impact investments, פלטפורמות השקעה שמיועדות להשקעות בעסקים ובמנהלים ממוקדי משימה. הפלטפורמות מזהות את מערכת היחסים שבין התפתחויות חברתיות וסביבתיות על החזר ההשקעה בהם וכאן מתרכזת החברה בארבעה תחומים, בריאות, מעורבות פיננסית, יציבות העסק וטכנולוגיות ירוקות כאשר כל ההשקעות בארבעת התחומים נעשות בשיתוף עם חברות מובילות או יזמים בעלי מוניטין.
דוגמה לכך היא חטיבת מדעי החיים של בלקסטון למשל שהיא הצלחה יוצאת דופן. החטיבה עובדת במשותף עם חברות כמו פייזר ו-Alnylam Pharmaceuticals (סימול:ALNY) על פיתוח מניעה ותרופות לסרטן, שותפה עם נוברטיס ו-Anthos Therapeutics על מניעת מחלות לב ועוד.
החטיבה, שגייסה 26 מומחים מכל העולם שותפה, עד כה, ב-114 תרופות חדשות שפותחו ואושרו FDA בעזרת השקעותיה. כאשר בודקים את המתחרות התמונה דומה. הדברים האלו "התגלו" למשקיעים במהלך 2020 ולכן העליות.
מבחינת הדוחות אז בלקסטון סיימה את 2009 עם הכנסות של 1.77 מיליארד, הפסד של 2.39 מיליארד או של 3.71 דולר למניה. את 2020 סיימה עם הכנסות של 6.22 מיליארד, רווח נקי של 1.05 מיליארד או 2.65 דולר למניה כאשר הקונצנזוס מצביע על הכנסות של 8.36 ו- 9.19 מיליארד לשנים 2021-2 בהתאמה ורווח למניה של 3.6 ו-4.01 דולר למניה
בהתאמה. הקונצנזוס הוא על "קניה" כאשר האנליסט האחרון שהוציא מחקר, Brian Bedell מדויטשה בנק, ב 11.8 עם המלצת "קניה" ומחיר יעד של 135 דולר. והתמונה דומה אצל כל החברות שהזכרנו. וכן, כל החברות משלמות דיווידנד נאה (BX משלמת 3.02 דולר לשנה, כרגע תשואה של 2.65%. החברה התחילה לשלם ב-2013 ומאז שולש הדיווידנד).
אז סליחה שחשבנו, לפני שנה, שהמניות יקרות מידי. אבל עדיין אנחנו חושבים שתיק ללא ייצוג מהן הוא "תיק חסר" ובהחלט מאמינים, כמו בכל הסקטורים האחרים, שעדיף סל מהסוג של KCE (רק חברות אמריקאיות) או PSP (גלובלי).
סלים "אמריקאים" עדיפים בד"כ בגלל רמות ההערכה שנותנים משקיעי ארה"ב). KCE, הוא סל משקולות שווים שמכיל 62 חברות כולל כול המניות שהוזכרו כאן וגם את BLK וכל הבנקים להשקעות, סל שמייצג היטב את התעשייה.
- 27.אילן 16/08/2021 13:11הגב לתגובה זוהאם יש קרנות דומות גם באירופה? למיטב ידעתי על הקרנות האמריקאיות, יתכן ותיצתרכו לשלם מס ירושה גבוה בבוא היום.
- בהחלט (ל"ת)שלמה גרינברג 16/08/2021 15:53הגב לתגובה זו
- 26.הכל בגלל הכסף הגדול 14/08/2021 21:36הגב לתגובה זוברור שחברות פיננסיות גדולות ומקושרות , ידעו לחטוף נתחים שמנים...וביניהן בלקרוק ובלקסטון (=שמבינות בפיננסים ובסעיפים קטנים)
- 25.שלמה דעתך על חברת Upstart (פינטק) (ל"ת)דובי 14/08/2021 20:17הגב לתגובה זו
- 24.קריפטו גאי 14/08/2021 15:37הגב לתגובה זוכבר 2 רבעונים רצוף. זה משום מה מחוץ לכתבה
- שלמה גרינברג 15/08/2021 16:02הגב לתגובה זו4 הרבעונים האחרונים הם: 0.8475, 0.82, 0.7175 ו- 0.54 אתה מדבר על תשואה שירדה בגלל עליית המניה
- 23.אוויר חם 14/08/2021 14:11הגב לתגובה זוהגיוני ש mrna שווה 157 מיליארד שזב 57 אחוז מהשווי של pfe ? הגיוני ש bntx שווה 95 מיליארד שזה 35 אחוז מהשווי של pfe ?
- שווי MRNA הוא 57 אחוז מהשווי של PFE בהחלט הגיוני (ל"ת)אוויר חם ללא הגבלה 14/08/2021 21:38הגב לתגובה זו
- 22.כוכבי אלוני 14/08/2021 13:03הגב לתגובה זושלמה אף על פי שאתה לא חובב סין (גם אני לא) קשה להתעלם מהגדלת האחזקה שלשום של פאברי בbaba. מונגר כבר משקיע בה. וגם ריי דאליו טוען שהמשקיעים לא מבינים את סין מה דעתך הכללית על סין ?
- 21.hood 14/08/2021 12:45הגב לתגובה זוהאפליקציה עדיין לא פתוחה לשאר העולם..... 3 Reasons Why Robinhood Stock Could See 10X Gains Zhiyuan Sun (TMFZhiyuanSun) Aug 11, 2021 1. Robinhood has a skyrocketing user base 2. Robinhood has potential for international expansion 3. Integration with other asset classes
- יובי 14/08/2021 23:34הגב לתגובה זוהכל יכןל להיות
- FB 15/08/2021 22:16שווי החברה היום 1022 מיליארד אני זוכר את האנליסטים שטענו שהם לא יצליחו ליצר כסף מהמובייל (סמארטפונים)..... The IPO was the biggest in technology and one of the biggest in Internet history, with a peak market capitalization of over $104 billion.
- 20.טראמפ טוב לטייקונים 14/08/2021 10:30הגב לתגובה זושוורצמן ודומי שהיו מקורבים לטראמפ, ידעו להכניס הסעיפים הקטנים לרפורמה, שהיטיבה אותם והקפיצה את עושרם. היכן מס הירושה שוורן באפט ממליץ עליו?
- שלמה גרינברג 15/08/2021 16:03הגב לתגובה זוהמעמד הבינוני היה המרוויח הגדול
- 19.טראמפ איש עסקים כושל 13/08/2021 23:26הגב לתגובה זושיש לו בעיה להקשיב וגם לקרוא מסמך שלם, רק את הכותרת. אז להגיד שהוא השפיע על אדם כמו שוורצמן...נשמע לא ממש הגיוני
- שלמה גרינברג 14/08/2021 10:19הגב לתגובה זוראשית לא כול מי שעבד עם טראמפ טוען שהוא רדוד. זה שהשפיע על שוורצמן בא משוורצמן רק לאחרונה בתוכנית של קודלו שעבד קרוב מאוד עם טראמפ שדווקא מאמין בטראמפ. אהי מבין שאם אכתוב משהו חיובי על נתניהו גם אז תטען שזה לא הגיוני.
- מה חיובי ב-BB..?? 14/08/2021 21:24BB קיצץ בקיצבאות החרדים והבדואים והכריח אותם לצאת לעבודה ולעשות פחות ילדים (=נאום "הפר ורבו: המפורסם), שעליו שילם מחיר פוליטי כבד בבחירות 2006. בבחירות 2009 BB למד הלקח ופתח הברז (=מה שמכונה "מדיניות מרחיבה"). בקדנציה הראשונה שלו BB סגר את הברז במסגרת "ריסון תקציבי" (=שלא היה הכרחי) והכניס המשק למיתון שהתגבר עם אינתיפאדה 2. ואגב, את תוכניתו כשר אוצר הגה סילבן שלום וBB רק יישם
- 18.ג'רי 13/08/2021 22:04הגב לתגובה זווהמבין יבין והלא מבין טיפש
- עם הדלתא תעשה מה שעשתה הקורונה - הנסדק ב20K (ל"ת)איתן 18/08/2021 13:02הגב לתגובה זו
- ומה המסקנה שלך ? (ל"ת)שלמה גרינברג 14/08/2021 10:19הגב לתגובה זו
- 17.חיים 13/08/2021 21:43הגב לתגובה זולפני לא מעט שנים אהבת את החברה.מה דעתך על סרגון לקראת בוא הדור 5 ? תודות איש יקר
- שלמה גרינברג 14/08/2021 10:21הגב לתגובה זוהיו הרבה חברות ישראליות, במיוחד טכנולוגיות שהובילו, אפילו יצרו, נישות חדשניות אבל לא הצליחו להתרומם
- לרון 15/08/2021 09:38לא "מתאהבים" במניות,אף פעם ,שיהיה ברור!!!!מניות קונים בזול מוכרים ביוקר ,התורה הזו אינה משתנה,אף פעם!!!
- 16.גדי 13/08/2021 21:42הגב לתגובה זושלמה יש לכם ב usa מעט סובארו ?מה דעתך על החברה ? המניה עצמה זולה מאוד.. חלק בגלל המחסור בשבביםמכיר את סובארו ?תודה מגדי
- 15.רק מזומן 13/08/2021 20:11הגב לתגובה זואפל וסמסונג והואווי ייצרו לבד גם amd ימצאו מישהוא אחר לעיצובים שלהם
- רז 16/08/2021 14:07הגב לתגובה זומה שכתבת ?(שהוא לכשלעצמו הזייתי לגמרי)
- הייתי עונה אם הצהרתך הייתה רצינית (ל"ת)שלמה גרינברג 14/08/2021 10:22הגב לתגובה זו
- 14.הללויה שלמה 13/08/2021 19:58הגב לתגובה זונדמה שלמה שאתה נוטה להלל את המצליחן התורן
- אז נדמה (ל"ת)שלמה גרינברג 14/08/2021 10:23הגב לתגובה זו
- לרון 14/08/2021 08:08הגב לתגובה זוגרינברג נוהג ומבטו במראה האחורית,מהלל את כל מה שגאוני היסטורית אך בורסאית מתממש
- סמי 13/08/2021 21:45הגב לתגובה זוחובבני, אם אתה לא ממש מבין עדיף שלא טטקבק שטויות
- רז 16/08/2021 14:11.
- לרון 14/08/2021 08:17כשהשנה 2008/9 ולא 2021,"חובבן" הסתכל בבקשה אדון סמי במראה ,ראי,בביתך
- 13.שאלה לשלמה 13/08/2021 19:55הגב לתגובה זוטוענים מומחים אחרים שהסימנים מראים שהכלכלה ניצבת במצב בועתי חסר תקדים, בדיוק להיפך מהאופטימיות שאתה מציג
- וסרו 13/08/2021 21:46הגב לתגובה זוחוץ מזה ששלמה אומר כל כתבה שהשוק יקר..
- 12.לא הבנתי את המשפט 13/08/2021 19:49הגב לתגובה זולבנט...". טראמפ הניע דברים בהבל פה, ממש כמו BB. שניהם טובים בהפרחת ספינים ובלונים, ודווקא ביידן הרבה יותר רציני ומעמיק והחלטי (=ולא קפריזי)
- שלמה גרינברג 14/08/2021 15:27הגב לתגובה זונחיה ונראה.
- 11.רק מזומן 13/08/2021 16:36הגב לתגובה זומנהלים עם הכסף שלכם סיכונים ללא אחריות.עלית רבית ראשונה והבועה מתפוצצת.
- רז 16/08/2021 14:12הגב לתגובה זוהריבית שתפוצץ הכל. בפועל היו שתי פעימות של העלאות ריבית וכלום לא קרה. אפילו לא תיקון קטן.
- העובדות אינן מסכימות אתך (ל"ת)שלמה גרינברג 14/08/2021 15:27הגב לתגובה זו
- שלמה 14/08/2021 21:21עתה ,העובדות וג'ו
- 10.בן כנען 13/08/2021 15:37הגב לתגובה זושלמה האם נכשלה בלשונך או אמירה מכוונת. אנא האר את עני הקורא הוותיק. במה חטא בנט? ואיך הוא יכל לקלקל? בתודה מראש
- רז 16/08/2021 14:14הגב לתגובה זותוך שהוא מפזר הבטחות שאת כולן הפר אחת אחרי השניה למעט אחת שעוד עשויה להתממש - בחירות חמישיות. ואגב, כותב שורות אלו הצביע לו פעמיים. פעמיים יותר מדי.
- במה חטא בנט? תשאל את המצביעים שלו (ל"ת)שלמה גרינברג 14/08/2021 15:29הגב לתגובה זו
- קורא וותיק, גם אותך בנט בינטט?... (ל"ת)נחום 14/08/2021 21:18
- 9.שלמה 13/08/2021 13:47הגב לתגובה זוניפלאות הריבית
- באמת? (ל"ת)שלמה גרינברג 14/08/2021 15:29הגב לתגובה זו
- שלמה 14/08/2021 21:25בכל שנותי בבורסה לא היה כ"כ קל לעשות כסף,אך לכל תופעה שתי פנים,ונראה גרינברג אצלך יש רק פן אחת,כמו בד"כ בימים אלו,שחור לבן אין אפור,נראה פעם א ו ל י כתבה שלילית ספציפית??
- 8.נחום 13/08/2021 12:34הגב לתגובה זוא. אם אני לא טועה ב2009 עשית על שוורצמן כתבה שהוא משקיע בתחום השינוע היימי נגד כל מה שהיה נראה הגיוני בזמנו.... ב. מחכים למאמר על טאוואר.... תודה רבה מראש
- 7.גל 13/08/2021 10:48הגב לתגובה זוקשורה לתחום ומאפיינת את הדור הצעיר בווסטרייט, עלתה המניה המוןאבל... מה דעתך ?
- שלמה גרינברג 14/08/2021 10:33הגב לתגובה זוהיא בכלל לא קשורה לתחום
- לא ibkr אלה IAC אינטרקטיב (ל"ת)גל 14/08/2021 23:36
- 6.מאשה 13/08/2021 10:47הגב לתגובה זולאחרונה כותבים עליה לא מעט משקיעים "מוכשרים" אשמח אם אתה מכיר את החברה לדעתך...תודה
- 5.יובל 13/08/2021 10:45הגב לתגובה זושלמה האם מכיר ? אשמח כמה מיליםהן ישראליות במקור. טיקר tbla obThanks
- מכיר (ל"ת)שלמה גרינברג 14/08/2021 10:34הגב לתגובה זו
- 4.ריטה 13/08/2021 10:44הגב לתגובה זושלמה תודה רבה. בהחלט מעניין.האם יצא לך לעבור עד הדוח שהוציאה Talk ? ירדה 18% למתחת 5$ מה דעתך עליו ? תודה גבה
- עברתי (ל"ת)שלמה גרינברג 14/08/2021 10:34הגב לתגובה זו
- 3.סתיו 13/08/2021 10:42הגב לתגובה זוכתבת לא מזמן על סופטבנק sftbyלהבדיל מהמוזכרות פה (bx,kkr) ירדה לא מעט וכבר מתחת 30$ האם מיושי סאן "מחליד" ?תודהה על הכתהה
- המייל שלו באתר, תשאל (ל"ת)שלמה גרינברג 14/08/2021 10:35הגב לתגובה זו
- לרון 14/08/2021 08:24הגב לתגובה זוובנוסף סופטבנק ספקולטיב להחריד,"אדם נוימן WEWORK" כבר אמרנו???
- 2.מעניין מאוד. תודה שלמה (ל"ת)עמית 13/08/2021 10:40הגב לתגובה זו
- 1.מוטי 13/08/2021 10:17הגב לתגובה זושאלה להבנת הכתבה: לא ברור לי מדוע וכיצד ניתן לומר שיש מגמה הולכת ומתחזקת להשקיע בסלים עוקבים כי אין טעם לנסות לאתר מניה בודדת ("המשקיעים, שעוברים בהמוניהם לקרנות הנאמנות ולסלי ההשקעה בגלל הקושי בבחירת "מניות מנצחות" וחוסר היכולת לצפות את השינויים שמובילה מהפכת הטכנולוגיה") ומצד שני לומר שתחום ניהול ההשקעות ילך ויגבר כי הוא מרכיב "אנשים בעלי כשרון לבחור, הרבה קודם למרוץ את הסוס המנצח מתוך 100 הסוסים המובחרים"?
- תקרא את שכתבת, זו התשובה לשאלתך (ל"ת)שלמה גרינברג 14/08/2021 10:36הגב לתגובה זו
- מוטי 14/08/2021 21:10מדוע אין כאן סתירה בין גישה פסיבית שהולכת ונהית יותר פופולרית לגישה אקטיבית שקרנה יורד, ובכל זאת הינך ממליץ עליה.
- לרון 14/08/2021 08:28הגב לתגובה זובדרך אגב מילוי דו"ח שנתי מתחייב לדעתי למשקיע שוק ההון
- לרון 14/08/2021 08:26הגב לתגובה זוקנה ,קבע מחיר מכירה ,ממש והמשך להשקיע בבחירה הבאה,ובסוף השנה שתף את מס הכנסה,זו דרכי