אחרי ההייטק, הנדל"ן והחינוך: המוסדיים בסין על הכוונת הרגולטורית
אחרי שכבר גרמו לבריחה של 1.2 טריליון דולר משוק המניות, הרגולטורים בסין, שכיוונו את חציהם לענקיות הטק במדינה, לחברות הלימוד וסקטור הנדל"ן הממונף, עכשיו גם המוסדיים בסין חטפו מנחת זרועם של השלטונות.
בסופ"ש האחרון, הרשות לני"ע בסין, ה-SAC – כן מאוד דומה ל-SEC האמריקאי – הודיעה כי בבדיקה שנערכה סביב הנפקות במדד STAR, שממוקד במניות הטק במדינה, נמצא כי 19 גופים מוסדיים וקרנות השקעה עברו על סדרה של עבירות בהנפקות למדד שהושק ב-2019 בבורסת שנגחאי, כשחלקן הוענשו בצורה די דרמטית.
לפי הודעת ה-SAC, ועדה שבדקה את הנושא מצאה כי בחלק מהמקרים לגופי הענק היו בקרות פנימיות לקויות, תמחורי ההנפקה נופחו ללא הצדקה, אי עמידה מכוונת בהליכים מחייבים וגם אי אחסון של ניירת בצורה נאותה.
מבטח אחד נחסם באופן זמני מלקיחת חלק בהנפקות ראשוניות (IPO), כש-8 קרנות ומנהל נכסים נחסמו מהשווקים למשך חודש שלם.
במקביל הודיעו ב-SAC שהליך הרגולציה המוגברת יימשך, כשגם העונשים המוגדלים נגד התנהגות שאינה הולמת ימשיכו, כדי לייצר סדר בתחום ה-IPO ולהגן על משקיעים.
במקביל, בבנק השוויצרי יוליוס בר, אומרים להתרחק מהשווקים הסיניים, כשאין בכוונת הבנק לעשות ריבאלנאס לפורטפוליו המניות הסיניות של החברה, אלא לתת לו להצטמק לאור ירידת הערך.
"המפלגה הקומוניסטית נחושה לשלוט את השווקים הפיננסיים בדרכים שאינן תואמות להחזרים חזקים, כשמבחינה אסטרטגית, סדרי העדיפויות של המשקיעים נדחקים לשוליים לזמן הנראה לעין", כתב מנהל ההשקעות של הבנק, איב בונזון.
"גם במצב הטקטי המניות בסין לא נראות אטרקטיביות. אין סימן לירידה בהתערבות הממשלתית והתמחורים בשוק עדיין נמצאים עמל הממוצעים ההיסטוריים וייתכן שמה שאנחנו רואים בשווקים עדיין לא תומחר פנימה", הוסיף.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.תבינו את הרמז סין לא רוצה משקיעים מבחוץ.אזרח 16/08/2021 09:07הגב לתגובה זו0 0מי שלא מבין ישלם דרך הכיס וזה כואבסגור
-
1.הסינים בונים כלכלה חזקה לדורותאמיר 16/08/2021 09:05הגב לתגובה זו0 0לדוגמא, לחברות מותר להנפיק רק אם הן רווחיות, מה זה אומר שחברות החלום צריכות לעמוד מול משקיעים אמיתיים ולא מול הציבור. ולכן המחיר שפויסגור