כולם מחכים להצהרה מג'קסון הול - זה יכול להיות רע לשווקים

מי אמר - "המניות בסין ישברו שיאים"; מה הבעיה עם נתוני המאקרו בארה"ב ואיזה רמז עבה סיפק בנק ישראל בהצהרה שלו אתמול?
 | 
telegram
(6)

אם הפד אכן ינצל את סימפוזיון ג'קסון הול בסוף השבוע כדי להכריז ניצחון על משבר הקורונה הכלכלי ועל יציאה מסודרת מתכנית רכישות האג"ח, הסוף עלול להיות דומה לזה של ההכרזה של ביידן על יציאה מסודרת מאפגניסטן. זה אפילו אירוני שהסימפוזיון בו הפד קיווה להכריז ניצחון הועבר לפורמט וירטואלי בשל ההתדרדרות המחודשת בתחלואה.
 
ברקע, הנתונים הכלכליים בארה"ב נסוגים
- מדד הפתעות המאקרו בארה"ב של סיטי מתדרדר  לרמה השלילית העמוקה ביותר מאז יוני 2020, כשאתמול בלטו לרעה הפתעות לרעה בסקרי מרקיט למנהלי הרכש בענפי התעשייה והשירותים. בשבוע שעבר בלטה כזכור התדרדרות חדה גם בסקר ביטחון הצרכנים, קבוצת האינדיקטורים של "חוזי פני עתיד". סקר העסקים של מרקיט מאתמול לימד על צניחה בקצב ההתרחבות ולפי תשובות הנסקרים הקושי מתגבר בשלוש חזיתות: עיכובים בשרשרת האספקה, קושי במציאת עובדים והיחלשות הגידול בביקוש. האם הפד יסתכן השבוע בהוספת חזית רביעית, של הידוק התנאים הפיננסים? סביר שלא, הערכה שתומכת בשוקי המניות. בולט לטובה שוק המניות בסין:

"המניות בסין ישברו שיאים" - יו"ר ומנכ"ל חברת המדדים MSCI, הנרי פרננדז, אמר בראיון לבלומברג כי כל שלוש/ארבע שנים הרגולטורים בסין יוצאים עם איזה תקנות חדשות ובסוף החברות שם מוצאות דרכים להתנער מהן ולשבור שיאים חדשים. זוהי טענה די אוניברסאלית ונכונה להרבה מהצרות שהשווקים נכנסים אליהן מדי פעם.

נראה שבנק ישראל מאבד מהאופטימיות - בכל החלטות הריבית מאז ינואר בנק ישראל חזר וציין בסיכום ההודעה כי תהליך ההתאוששות "תומך בצמיחה מהירה השנה". אתמול היתה הפעם הראשונה שהמשפט הזה הושמט, ובמקביל הוא העלה את משקל הסיכונים לדרגת "מתגברים". לראשונה גם בנק ישראל ניסה לקרר את ההתלהבות מהשיפור בשוק העבודה, ובמיוחד ממספרו הגבוה של נתון המשרות הפנויות, כשציין שקיימת בהם "שונות ניכרת בין איזורי הארץ". והוא הרי הבנק של כווווווולם... בשורה התחתונה הבנק מכין להערכתנו את הקרקע לאפשרות שיאריך את תכנית רכישות האג"ח, במקום לצמצם אותה.
 
הנתונים במראה האחורית בישראל נראים טוב -
אתמול הלמ"ס פרסמה על המשך שיפור בשוק העבודה, כששיעור האבטלה הקלאסי ירד בחודש יולי מ-5.4% ל-5.2%, היצור התעשייתי ברבעון השני התרחב ב-3% והפדיון בסך ענפי המשק התרחב ברבעון השני בקצב שנתי מהיר של 11.5% (פחות מהקצב השנתי של 18.4% ברבעון הראשון). בנק ישראל העריך אתמול כי החוזק ברבעון השני מתאר בעיקר חזרה למגמות של הטווח הארוך ולא להתחממות יתר. למעשה להערכתו התוצר בישראל עדיין נמוך ב-3% ממה שהמשק היה צריך להיות בו אלמלא המשבר. רק נזכיר מה היתה ריבית ה"שגרה" בישראל בשנים האחרונות:  0.1%-

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אם משהו מצפה לשמוע את האמת שישכח מזה הכל פייק (ל"ת)
    משקיע 24/08/2021 18:12
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • 1.
    עאלק, כלכלן ראשי...
    אודי 24/08/2021 13:42
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אומר, לכאורה, שהפונזי ימשך לעולם !! אם יעזו להפסיק/להקטין את ההדפסה - הכל יתמוטט. בלתי נסבל. אבסורד. ולצערי, לא אומר את זה איזה משקיע זוטר ברובין הוד, אלא כלכלן ראשי !! בושה.
    סגור
  • שכחת
    אבי 24/08/2021 14:40
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שהוא כלכלן ראשי מ"טעם"?.מה רצית שיגיד?שאנחנו לפני מפולת?
    סגור
  • כנראה שחייבים להצטרף לפונזי
    צודק 24/08/2021 14:35
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא עוזר להיות חכם וצודק פה. צריך לשים ממונף מדדים כי אם השוק יפול נהיה באותה סירה עם כולם ואם הוא יעלה נישאר מאחורה.
    סגור
  • תגובה לאבי ולצודק
    אודי 24/08/2021 16:49
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הכל ברור והכל ידוע, אבל זאת לא "הכלכלה המשוכללת" ולא "שוק חופשי" שעליו למד "הכלכלן הראשי באקדמיה. האם פספסתי שיעור או שניים כשדיברו על הדפסה אינסופית ?? אינפלציה של נכסים ?? מה זה ?? פשוט בושה.
    סגור
  • טען עוד
  • כלכלנים כמו פוליטקאים , אחריהם המבול רק שלא יתרסק בתקופ
    מחכים שיתרסק אחריהם 25/08/2021 16:09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה לא כלכלה חופשית!! זה כלכלה של מעורבות 100% של המדינה! הקומוניזים במיטבו. מוכרים את העתיד לטובת ההוהה אחרינו המבול
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות