הודו: הבורסה בשיא; המדינה תגייס 81 מיליארד ד' להתמודד עם הגרעון
בעוד הודו ממשיכה את ההתאוששות מהגל הקודם של הקורונה במאי – למרות שהממוצע היומי בשבוע האחרון עומד על 33 אלף נדבקים ביום – שהיכה בתת היבשת והביא בשיאו ללמעלה מ-400 אלף נדבקים ביום, הבורסות בהודו בשיא.
מדד ניפטי 50 בבורסת ניו דלהי בשיא היסטורי של 16,667 נקודות, לאחר שבמסחר התוך יומי כבר חצה את ה-16,700 נקודות אבל נגרע מעט בסיום. גם מדד בומביי 30 בשיא כשחצה את ה-56 אלף נקודות.
אגב כך, הודו היא המדינה הראשונה שאישרה חיסון גנטי לקורונה שפותח במדינה על ידי חברת הפארמה קאדילה (CADILAHC.NS). מדובר בחיסון משולש, שלאחר ניסוי עם 28 אלף בני אדם, הראה יעילות של 66% במניעת סימפטומים בקרב חולים מאומתים.
במקביל, קורים כמה דברים מעניינים בכלכלה ההודית, כשאחת המטרות המרכזיות של הממשלה בהודו ושל ראש הממשלה, נרנדרה מודי, היא להפוך את כלכלת הודו לכלכלה בהיקף של 5 טריליון דולר. לאחר שהממשלה הודיעה על צעדי הפרטה, היא תנסה לגייס בדרך מעניינת: בכוונתה להחכיר תשתיות ממשלתיות ל-4 שנים וכך לגייס 81 מיליארד דולר.
התשתיות כוללות דרכים, פסי רכבת, שדות תעופה, אצטדיונים, תחנות ממסר חשמליות וצינורות גז, כשכולם יעברו לתפעול על ידי חברות פרטיות – כשהמהלך אמור לשחרר לממשלה כסף להשקעה נוספת בתשתיות במדינה השנייה הכי מאוכלסת בעולם. כרגע המטרה היא לסיים את השנה הפיסקלית עם גירעון של 6.8% ביחס לתמ"ג, אך הצפי בשוק הוא שהמדינה לא תעמוד ביעד זה, בשל נזקי גל התחלואה המסיבי הקודם.
בדומה להתליכים שמתרחשים גם בארץ, הודו הולכת להנפיק חלק מהחברות הממשלתיות, חברת הביטוח הרפואי, לייף, חברת האנרגיה בהראט פטרוליום וחברת התעופה אייר אינדיה.
בתוך כך, במחקר שפרסמה סוכנות דלויט, היא קובעת שהודו יכולה להגיע ב-2070 לכלכלה בהיקף של 70 טריליון דולר, אם תעשה מעבר מסיבי בעשור הקרוב לכיוון אנרגיות מתחדשות והתמודדות עם שינויי האקלים.
לטענת דלויט, המדינה יכולה להוסיף לתוצר שלה 11 טריליון דולר, אם תהפוך למובילה עולמית בתהליך של הפחתה פחמנית. מאידך, אם לא תיקח עליה את הצעדים הכלכליים הנדרשים ליצירת המעבר, היא מסתכנת באובדן של 35 טריליון דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.יאללה איקופיהפעם בעשור 25/08/2021 20:15הגב לתגובה זו3 0לנקות כמה שיותר פאנלים סולרים ללא מים ובתוצרת מקומית , לעבודהסגור