ה-SEC: האיסור על השיטה בה רובינהוד עושה כסף "נמצא על השולחן"
יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC), גארי גנסלר, אמר כי האפשרות לפיה יוציאו איסור על שיטת ההכנסה מ"הזרמת הזמנות" (Order Flow), שנמצאת בלב המודל הכלכלי של ROBINHOOD MARKETS +0.31% ROBINHOOD... 32.32 +0.31% סגירה:0 פתיחה:31.89 גבוה:32.36 נמוך:31.26 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (סימול: HOOD) אי-טורו הישראלית.
עם הדיווח על כך מניית רובינהוד ירדה בכאחוז בוול סטריט ואולם בשעה זו כבר מחקה את הירידה ובעוד השוק יורד, היא מתחזקת בכ-1.3%. 80% מהכנסותיה של רובינהוד ברבעון השני של השנה הגיעו מפעילות זאת.
למעשה, רובינהוד עצמה אינה זו שרוכשת את ניירות הערך עבור משתמשיה. תפקידה בשרשרת הערך הוא יצירת הממשק הפשוט, ממכר שיגידו, שנשען על אלמנטים של גיימיפיקציה, שיעודד את המשתמשים לבצע פקודות בניירות ערך - מכירה וקנייה. את כל אותן פקודות היא מזרימה לעושי שוק, שהם סוגרים עבור המשתמשים את העסקה. רובינהוד מהווה אם כן מעין "משפך".
הבעייתיות במודל הזה היא שרובינהוד סופרת תנועות - לא תשואות. היא מעוניינת שהמשתמשים יקנו כמה שיותר וימכרו כמה שיותר, ומשמעות הדבר היא שינויים תכופים בתיק שלא מותירים מקום לסבלנות ולצבירת תשואות.
ג'ארט סייברג מהפירמה Cowen סבור כי "לגנסלר יש סדר עדיפויות ולא סביר שיוטה כעת באופן ישיר כנגד פרטיקת 'הזרמת ההזמנות', זאת בהינתן מורכבות הסוגיה והפוליטיקה שמסביב". בבלומברג גם כן סקפטיים לגבי הדבר ומעלים אפשרות לפיה יתכנו התאמות לשיטה זו שיציעו ב-SEC החל מסוף השנה. עוד אומרים בבלומברג כי תולדה חיובית של השיטה, לפי מחקרים, הייתה שמשקיעי הקצה קיבלו מחירים נוחים, כך שרגולציה שתחדד את מצב העניינים סבירה יותר מאשר איסור על הפרקטיקה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה