אלו הסקטורים הטכנולוגיים שהכי יצמחו עד 2030

זהאריד אוסמני, ראש אסטרטגיית השקעות לטווח ארוך בפרנקלין טמפלטון, לא ממליץ על מניות ה-FAANG - "אנחנו לא משקיעים בהן", ממליץ לנסות להיחשף למניות שתומכות בטכנולוגיות בצורה עקיפה וממפה אילו סקטורים יצמחו בצורה משמעותית עד סוף העשור
 | 
telegram
(1)

למילה "Unconstrained" בעברית יש כמה הגדרות, בהן שלוח רסן או חסר מעצורים. בישראל בחרו לתרגם את שם החטיבה בפרנקלין טמפלטון שבוחנת השקעות צמיחה משמעותיות ל"בלתי מוגבל", אבל כשמדברים עם זהאריד אוסמני – ראש אסטרטגיית הון בלתי מוגבל ארוך-טווח בחברת מרטי קרי (Martin Currie), חברת ניהול נכסים של בית ההשקעות פרנקלין טמפלטון – הרבה יותר מתאימה ההגדרה לחסר רסן, בדיוק כמו עולמות ההשקעה שאחריהם הוא עוקב. עולמות שמתמקדים בטכנולוגיות שצפויות להרוויח, ללא התייחסות לבנצ'מארק, רק לפוטנציאל הצמיחה.

הפעם האחרונה שבה אוסמני היה בישראל היתה בסוף כהונתו של הנגיד האגדי סטנלי פישר, בדיוק לפני שעבר לכהן כסגן יו"ר הבנק המרכזי האמריקאי, הפד'. הוא נפגש עם פישר לפגישה אישית והוא זוכר את ישראל מאוד לטובה. כיום הוא מומחה לקרנות בעולם שמוביל צוות של 9 אנליסטים במכון המחקר של פרנקלין טמפלטון.

האסטרטגיה שלו להשקעה מבוססת על שלושה פרמטרים מרכזיים, שלהם הוא קורא מגה-טרנדים ושכוללים שינויים דמוגרפיים, טכנולוגיה ומחסור במשאבים. אלה להערכתו יהיו ועודם הקטליזטורים המרכזיים של העולם עצמו, ומשכך, גם עולם ההשקעות. בראיון לביזפורטל, הוא מסביר לאן הרוח נושבת להערכתו ונותן טיפים היכן לכסף יש את הפוטנציאל לצמוח.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"אנחנו לא מודאגים מהבנצ'מארקים, אלא ממוקדים בחברות עם פרופילים של צמיחה מתמשכת ואיכותית", אומר אוסמני בראיון לביזפורטל. "יש 3 מגה טרנדים שמניעים היום את עולם ההשקעות: שינויים דמוגרפיים, טכנולוגיה ומחסור במשאבים. כשאנחנו מדברים על משאבים, זה לא רק אנרגיה או מזון, אלא גם לדוגמה מחסור במשאב ההון האנושי בעולם מזדקן".

תוכל להסביר על המגה טרנדים?
כשחושבים על 3 מגה טרנדים הללו הם כולם בסוף מדברים על קיימות. אלה 3 מעגלים שחופפים אחד לשני, כי אי אפשר להפריד בין הטכנולוגיה למחסור למשאבים או לתהליכים הדמוגרפיים שמשנים את העולם.

"כשמסתכלים על תחום הבריאות למשל, יש מהפכה של ממש. כמו בפינטק שמנהלים את הפיננסים דרך הטלפון, אותו הדבר גם בתחום הבריאות, כי הטכנולוגיה מאפשרת את זה. גם תחום הרכבים החשמליים מדבר על טכנולוגיה, אבל בסוף מדובר במחסור במשאבים. הטכנולוגיה נכנסת לכל מקום ולמשקיעים יש דרך לרתום את השינויים המבניים וההזדמנויות ארוכות הטווח שמתעוררות מכך".

אילו עוד תחומים מעניינים אתכם?
"הרובוטיקה והאוטומציה מאוד מרגשות. אנחנו יוצאים ממגפה וחברות הבינו שהן צריכות להשקיע בייצור, בעקבות ההפרעות בשרשראות האספקה שנוצרו, אבל גם שיהיו פחות תלויות בעובדים ואנחנו חוזים על עלייה ממוצעת של 15% בשנה בסקטור עד 2030.

"בתוך הסקטור הזה יש את הקובוט, שאלה רובוטים שעובדים ביחד, ובתת סקטור זה אנחנו רואים צמיחה שנתית של 40% עד 2030.

איך הקורונה השפיעה על עולם ההשקעות?
"העולם אחרי המגפה הוביל להאצה של כמה טרנדים. יש עלייה במחשוב, כשהסייבר הוא תחום חשוב שם חברות צריכות להגן על עצמן והביקושים שם עולים משמעותית. יש 2 סוגים של חברות, כאלה שהותקפו וכאלה שלא יודעים שהותקפו. ראינו מה קרה בסולארווינדז שלא ידעו שהם נפרצו למשך זמן רב.

"פריצות מחשוב פוגעות במשקיעים, כי זה יכול לפגוע ברווחיות. להערכתנו, ההוצאות על סייבר יעלו ב-20% בשנה עד סוף העשור. תחום הבינה המלאכותית גם מעורב בזה, בגלל שרואים עלייה של הבינה המלאכותית במתקפות הסייבר, אז התחום מאוד מעניין.

מהו התחום המשמעותי ביותר להערכתכם?
"אחרי המגפה, כדי להתמודד עם הירידה בכלכלה, יש הוצאות ממשלתיות ענקיות. התחום המשמעותי ביותר כרגע הוא בתשתיות, שם יש לדוגמה את האנרגיה המתחדשת, כמו שראינו לאחרונה באיחוד האירופאי שרוצים להפחית משמעותית את השימוש במנועי בעירה פנימיים, כשגם הנשיא ביידן מוביל מהלך דומה בארה"ב.

"כנגזרת, יש עלייה משמעותית בהשקעות בתחבורה, במיוחד בתחום הרכבים החשמליים. יש מעבר חד יותר לכיוון הזה וזה חלק מההשקעות בתשתיות, כשחלק מזה זה גם לעשות תשתית הטענה. זה יאיץ בשנים קרובים ואנחנו צופים 38% צמיחה שנתית בסקטור הזה".

"גם בתחום השבבים והמוליכים למחצה יש המון הזדמנויות. אנחנו אוהבים את TSMC (TSM), אבל אפשר לגשת לתחום בצורה עקיפה דרך חברות שמספקות שירותים לסקטור כמו אטלס קופקו (ATLKY) שהיא חברה שוודים ואחת מהמובילות בטכנולוגיית ואקום, שהיא קריטית לחברות כמו TSMC, שצריכות סביבה נטולת אבק לייצר את המעבדים שלהן".

"גם תחום ה-5G מאוד מעניין. במיוחד לאור המאבק של סין נגד העולם. בסוף צריך גם לזכור את התשתית הבריאותית. בעולם של אחרי המגפה, קשה שלא לראות ממשלה בעולם שלא תשקיע בזה בצורה משמעותית".  

תן לי דוגמה לצורה עקיפה להשקעה בטכנולוגיה?
"יש את הקסגון (HPUR.OL) שמייצרת צילינדרים מימניים ומארזי סוללות מימניות לתעשיית הרכב. בכלל יש כל כך הרבה דרכים למצוא חברות שמעניקות חשיפה לתחומי הטכנולוגיה.

"אנחנו לא משקיעים כמעט במניות FAANG, אנחנו מחפשים הזדמנויות אחרות בשוק. לדוגמה, אנחנו לא חושבים שלפייסבוק (FB) יש הרבה לאן לצמוח, אז אנחנו מעדיפים את אנבידיה (NVDA), שמעניקים חשיפה טובה לתחום השבבים והגיימינג".

איזה תחום להערכתך יצמח באופן המשמעותי ביותר ב-5 השנים הקרובות?
"תחום טכנולוגיית הבריאות. בגלל המגפה, בגלל האוכלוסייה המזדקנת ובגלל שבסין הבינו שצריך לדאוג לבריאות האוכלוסייה ולהגדלת הילודה.
 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    נבידיה נסחרת במכפיל 80 לעומת פייסבוק ב27 ופייסבוק הגדילה את ההכנסות שלה ב40 אחוז כל שנה כבר 10 שנים
    אנונימי 02/09/2021 14:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם הפוטנציאל של פייסבוק הוא להגיע לכל אדם שיש לו חיבור לרשת שלא כמו אנבידיה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות