דגל סין
צילום: גיא בן סימון

"הרגולציה הופכת את השווקים של סין לבלתי ניתנים להשקעה"

בעוד בגולדמן זאקס מעריכים כי השוק הסיני מחק למעלה מ-3 טריליון דולר בשווי, אבל אומרים שיש הזדמנויות בשוק, בקרדיט סוויס כתבו למשקיעים להתרחק מהשווקים הסיניים לגמרי
ארז ליבנה | (2)

בנק ההשקעות גולדמן זאקס GOLDMAN SACHS (GS) העריך לאחרונה כי הרגולציה הסינית מחקה כבר למעלה מ-3 טריליון משווי החברות הסיניות, בעיקר בסקטור ההייטק. עם זאת, באותה הנשימה כתבו שם במכתב למשקיעים, כי "חוסר הוודאות באקלים המסחר, לא אמור לפגוע במניות סיניות שנסחרות במדינה עצמה", אבל הודו כי חברות הנסחרות בארה"ב צפויות "להמשיך ולהיפגע על רקע היחסים המתדרדרים בין המעצמות".   בקיצור, השוק הסיני הוא בלאגן אחד גדול בימים אלה, כשההערכות הן שהרגולציות יימשכו לפחות 5 שנים קדימה, מה שיכול להשפיע עמוקות על התפתחות הסקטור הטכנולוגי ואף לפגוע בחדשנות הסינית, מה שיוביל להמשך שליטתה של ארה"ב בזירה זו. מצד אחד ענקיות כמו בלקרוק BLACKROCK INC (BLK) עדיין קוראות להשקיע בסין, מצד שני בנק אוף אמריקה BANK OF AMERICA CORPORATION (P (BAC) וסופטבנק (SFTBY) אומרים להתרחק מהשווקים שם כמו מאש. אז למי להאמין?   בקרדיט סוויס CREDIT SUISSE GROUP (CS) למשל, שייכים לקבוצה השנייה. הבנק הגרמני פרסם מחקר השבוע שקבע כי למרות שעדיין יש הזדמנויות, הסיכונים הרגולטוריים למשקיעים יימשכו שנים רבות.

"בין השנים 2000 ל-2020 שחררה סין מהכלוב את מה שמכונה "הדרקון הגדול" - מעורבות גלובלית, השקעות זרות ויזמות מקומית העניקו תחושת ביטחון והפכו למקור המזון העיקרי של אותו "דרקון" שמנהיגי "סין החדשה" קיוו שיוביל וימצב את סין במילניום החדש. שני עשורים של התרחבות מהירה, רווחי הון משמעותיים והשפעה חסרת תקדים של משקיעים זרים על הכלכלה המקומית יצרו לא מעט השלכות פוליטיות, כלכליות וחברתיות אשר מטרידות את הרשויות", כתבו בקרדיט.   "עבור המשקיעים, המדיניות החדשה שמשפיעה על המניות וגיוסי ההון מבהירה כי האינטרסים של המפלגה חשובים יותר מאלו של השוק. לשינוי הזה במדיניות השלכות עמוקות. אם התערבות מדינית בלתי צפויה הופכת את השווקים של סין לבלתי ניתנים להשקעה, המשקיעים יברחו. מאז תחילת יולי, נרשמה מכירה של כ-1 טריליון דולר בנכסי הסיכון בסין", המשיכו.   "זה לא אומר שההזדמנויות בשוק כבר לא קיימות. אם מגזר מסויים יקדם את האינטרס הלאומי והיעדים החברתיים, יש סיכוי טוב שהוא יציג תוצאות טובות ברבעונים הקרובים ובשנים הבאות. למשל נושא ההשקעות בר קיימא בסין – שחווה עלייה של למעלה מ-60% מאז השקתו בנובמבר 2020 - הוא דוגמה טובה לכך. עם זאת, התערבות מדיניות וזעזועים בשוק שעתידים לבוא - עלולים להוות סיכון מתמשך להשקעה בסין לאורך שנים רבות", סיכמו את הנושא.   בנוגע ליחסי המעצמות, להערכת קרדיט סוויס עם הזמן, סביר שהצמדות כמו גיוס הון יפחתו והמדינות יפעלו באופן עצמאי יותר. "גם בחזיתות המוכרות שכוללים ביטחון אזורי, זכויות אדם, טכנולוגיה וגיוס הון, אבל גם בחזיתות המוכרות פחות, אפשר לצפות מתח בין ארה"ב לסין שילך ויסלים. משמע קיימת סבירות גדולה יותר להסלמה של היחסים מאשר שינוי אופטימי", כתבו.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    Gnux 01/09/2021 22:00
    הגב לתגובה זו
    כן רמת הסיכון עלתה לכן המחירים ירדו. מניות האינטרנט הסיניות ירדו יותר מ50%. מכאן שהסיכוי הוא גדול. ולכן למי שאין פוזיציה בסין כניסה זהירה לפוזיציה. יכולה להשתלם ובגדול.
  • מסכים, הסיכון ירד והסיכוי חי וקיים (ל"ת)
    איתן 01/09/2021 23:31
    הגב לתגובה זו