תעלול נוסף של בנקסי? פריט NFT מזויף של האמן נמכר תמורת 300 אלף דולר
שערעוריה נוספת מבית מדרשו של בנקסי או הונאת קריפטו שמלמדת על הסיכון הגלו ברכישת נכסים דיגיטליים? שאלה זו מסעירה את הרשת לאחר שאתר האינטרנט הרשמי של אמן הרחוב השנוי במחלוקת בנקסי, הפנה את המשתמשים למכירה פומבית של יצירת אמנות דיגיטלית, שנמכרה לבסוף ביותר מ-300 אלף דולר. הבעיה? הפריט לא היה אמיתי.
> הילד בן ה-12 מאנגליה שהרוויח 300 אלף דולר מ-NFT
> הפורמט הדיגיטלי NFT מטריף את שווקי האומנות בעולם על מה מדובר?
> NFT המדריך המלא: כל מה שחשוב לדעת על המטבע הדיגיטלי שמטריף את העולם
אתמול, גילו מעריצים של האומן כי בדף האינטרנט שלו התווספה תמונה עם אווטאר הדומה לאחד מחפצי האספנות הפופולריים של אסימונים חסרי תחליף או בשמם המוכר NFTs. אלו, הם אסימוני קריפטו ייחודיים, שנועדו לייצג בעלות על פריט דיגיטלי נדיר, כמו אמנות או אירוע ספורטיבי. מכירות נכסים דיגיטליים מעין אלו, זינקו במהלך השנה הודות לעליית העניין הן במטבעות קריפטוגרפיים והן בפריטים לאספנות.
ה-NFT משמש כסוג של קבלה דיגיטלית, שנועדה להעיד על בעלות של הרוכש על הנכס הדיגטלי. רוכשי האסימונים מחזיקים למעשה בתעודת אותנטיות, המעידות כי הם הבעלים של הפריט המקורי - אך אין זה מקנה להם זכויות יוצרים, ועדיין ניתן לצפות בנכס בחינם.
בחזרה לסיפור, כל מי שהגיע לאתר של אמן הרחוב האנונימי, הופנה לקישור למכירה פומבית של פריט אספנות בשם "ההפצה הגדולה של אסון שינוי האקלים". דף אשר נוסף לאתר בבוקר של אותו היום ומאוחר יותר נמחק, מה שהעלה ספקולציות כי האתר נפרץ. בכל אופן, הפריט שפורסם בשוק OpenSea, נמכר תמורת 100 אסימוני אתריום, בשווי כולל של כ-336 אלף דולר באותה תקופה.
אלא שמאוחר יותר התברר לרוכש האלמוני כי הפריט אינו אותנטי לאחר שהסוכנות של האמן הודתה כי ה-NFT לא נוצר על ידו. "האמן בנקסי לא יצר יצירות אמנות מסוג NFT", אמרה הדוברת. "כל המכירות הללו אינן קשורות לאמן בשום צורה או אופן".
באופן מפתיע כל הכסף הוחזר מאוחר יותר לקונה, אדם אנונימי שעונה לשם הבדוי "תעלול". דבר שהעלה תהיות בדבר העומד מאחורי המכירה, כשחלק מהגולשים העלו סברה כי מדובר בלא אחר מאשר האמן עצמו, שידוע בחיבתו ליצירת סקנדלים מתוקשרים. גולשים אחרים טענו כי מי שעומד מאחורי המכירה הוא דווקא הרוכש האלמוני, שקיבל באופן מתפיע את כספו בחזרה.
רוכשי NFT נדרשים לנקוט בזהירות
בכל אופן, המקרה חשף את הסכנה הטמונה ברכישת נכסים דיגיטליים והזהירות הנדרשת מצד הרוכשים. דבר שמתעצם לנוכח העובדה שבמקרים אלו לא מדובר במוצרים ממשיים או בשירותים.
ג'ייק מור, מומחה לאבטחת סייבר בחברת אבטחת האינטרנט ESET, אמר כי רשתות NFT עדיין נמצאות ב"שלב מוקדם שלהן, והן מושכות אליהן פושעי רשת ורמאים". רכישה מאתרים מאומתים היא חיונית, אך למרבה הצער העצה הזו פגומה ברגע שהאתר האותנטי נפרץ", אמר מור לרשת CNBC. "קונים פוטנציאליים צריכים להישאר ספקנים במידה רבה לגבי NFTs בזמן שהם נמצאים בשלבים מוקדמים אלה, כיוון שניתן לנצל אותם בקלות, ועליהם לנקוט בזהירות."
"הרמאים טובים מאוד במניפולציות על אנשים, וההרכב של NFTs מתאים להתעללות עוד יותר בשל היעדר מוצר פיזי או שירות", הוסיף מור.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.המשפט האחרון: abuse יש תרגם כאן כניצול לרעה... (ל"ת)מיחחחא 03/09/2021 08:19הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.בנקסיעידו 02/09/2021 09:25הגב לתגובה זו0 0אנו רואים שהעולם הולך ומשתגע איפשר גם לימכור את החול בשפת הים בתור זהב של בנקסי ממש ימות המשיח.סגור