למה סין הוציאה נפט מהמאגר האסטרטגי והאם היא לפני האטה מחזורית?
ביום חמישי האחרון, השלטונות בסין עשו משהו שהם כנראה לא דמיינו שיעשו אי פעם לפני המגפה. לראשונה בהיסטוריה שלה, המדינה הזרימה נפט לשווקים מהמאגרים האסטרטגיים שלה, בניסיון להקל קצת על הכלכלה הסובלת ממחירי הנפט המאמירים, שמקשים על הסקטור היצרני להתאושש. הסיבה היא שבשל חשיבותו לכלכלה העולמית, הנפט עדיין נחשב לסם חיים ועליית מחירו מקשה על החברות הסיניות להישאר רווחיות ומשכך פוגע בהתאוששות.
המחיר של הנפט הגולמי אולי נפל ב-10% משיא של למעלה מ-76 דולר לחוזה על חבית בחודש יוני לרמה של פחות מ-70 דולר בסוף השבוע, מנגד, האינפלציה "בשער המפעלים" הגיעה לשיא של 13 שנה. ההתערבות הסינית בשוקי הנפט, מתוך מטרה להוריד את המחיר, היא כנראה לא האחרונה ובשל חשיבותה של סין לשוק הנפט – שכן היא יבואנית וצרכנית הנפט הגדולה בעולם – ייתכן ומדינות קרטל הנפט אופ"ק ומדינות אופ"ק+ ינסו ליישר קו עימה מחשש שתציף את השווקים מה שיביא לירידה דרמטית בביקושים וכך גם למחירי הסחורה.
בכל מקרה, למרות חילוקי הדעות ביניהן בלא מעט נושאים, נראה שדווקא בנושא הנפט שתי המעצמות מסונכרנות ברצון להוריד את המחירים. ג'ו ביידן כבר קרא למדינות אופ"ק בחודש שעבר להגביר את הייצור. בסוף השבוע ביידן ונשיא סין שי ג'ינפינג שוחחו ביניהם במשך כשעה וחצי וסיכמו להמשיך לדבר על שורה של נושאים. השיחה עצמה הקפיצה את הנפט מסוג ברנט לרמה של 73 דולר, לאור אופטימיות בשווקים לשיתוף פעולה משמעותי יותר בין המעצמות, שיוביל גם לסחר משמעותי יותר.
"השוק חוזר להתמקד בהיצע נמוך יותר בעולם וזה העלה את המחיר", אמר לרויטרס פיל פלין, אנליסט של פרייס פיוצ'רס בשיקגו והוסיף כי "הסינים מזרימים נפט מהמאגרים האסטרטגיים שלה, שאמור להוות משקל נגד להורדת הייצור במפרץ מקסיקו בשל הוריקן אידה".
"סין בהאטה מחזורית"
אבל לסין יש עוד לא מעט בעיות מעבר לנפט. בבית ההשקעות האנגלי שרודרס, מורידים את תחזית הצמיחה של סין ל-8.5% השנה ובכך מיישרים קו עם הבנק העולמי. להערכת שרודרס הכלכלה הסינית ברובה תיכנס לסייקל שלילי בשל מגוון סיבות, בהן העובדה כי חלקים מהמדינה סבלו מהצפות, צווארי בקבוק בשרשראות האספקה העולמיות וצמצום תפוקת הייצור, בעוד הרשויות בבייג'ינג הודיעו על מגוון רחב של שינויים רגולטוריים והטילו מחדש כמה מגבלות פעילות בעקבות התפרצות זן הדלתא.
"התמונה הגדולה יותר היא שהשיבושים הללו הם כולם רעש סביב מגמות מקרו-כלכליות רחבות יותר אשר צפויות להניע האטה מחזורית בצמיחה בחודשים הקרובים. כפי שהדגשנו כבר באביב, האינדיקטורים המובילים למחזוריות כגון דחף האשראי האמיתי הגיעו לשיא בסתיו בשנה שעברה לאחר שהרשויות החמירו את המדיניות, בעיקר בנוגע לאספקת אשראי לכלכלה ולענף הנדל"ן", כתב דיוויד ריס, כלכלן שווקים מתעוררים בכיר בשרודרס.
"בהתחשב בעובדה שהירידות במדדים המובילים הללו, שנמשכו בחודש יולי, בדרך כלל מופיעות לפעילות בפיגור של כ-9 חודשים, ההאטה בצמיחה הסינית רק מתחילה ותסתיים באמצע 2022. כתוצאה מכך, אנו ממשיכים לצפות שהשיעור הרשמי של צמיחת התוצר יואט לכ-5.5% בשנה הבא", הוסיף.
להערכת שרודרס הרגולציות החדשות על מגוון סקטורים היא ש"מנקודת מבט מאקרו כלכלית, נראה כי המוטיבציה לפחות לחלק מהצעדים היא מאמץ להתמודד עם ההאטה המבנית לטווח הארוך בכלכלת סין, כאשר מניעי הצמיחה הישנים מתפרצים. כפי שציינו מוקדם יותר השנה, אין מנוס מכך שהצמיחה תואט משיעורי ההתרחבות החד ספרות הגבוהות שנראו בעבר האחרון, כעת כאשר התיעוש והעיור המהיר הלכו במידה רבה והדמוגרפיה הופכת פחות תומכת. אף על פי כן, הממשלה יכולה להשפיע על חומרת ההאטה על ידי נקיטת צעדים לתמיכה בפריון וגידול בהכנסה, שהם למעשה מטרות מדיניות "התפוצה הכפולה", סיכם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.ישלמו גם 100 וגם 120 (ל"ת)שמוליק 13/09/2021 09:13הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.איפה כל הפתאים ששילמו מכפילים של 500 לחברותמגיב שפוי 12/09/2021 20:07הגב לתגובה זו2 0אנרגיה ירוקהסגור