
האם זה הזמן להשקיע בגילת לווינים?
לפני מספר שבועות כתבנו על הערכת חברות בוול סטריט והסברנו שפלטפורמות ההערכה של המאה ה-20, במיוחד של חברות טכנולוגיות, אינן מתאימות להערכת חברות במאה ה-21 ומסיבות שונות.
בשורה התחתונה, גודל החלום החליף בחשיבותו את המצב בדוחות הרווח וההפסד ובמאזן. אין הוכחה טובה לכך מצ'ק פוינט (סימול:CHKP) שהשבוע קבלה המלצת מכירה מגולדמן סאקס (שנייה אחרי המלצת מכירה של מורגן סטנלי ביולי), וזאת למרות שהחברה הכתה את הקונסנזוס בתוצאות הרבעון האחרון ומבחינת המאזן היא מציגה, כרגיל, את אחד החזקים בוול סטריט. באותה הנשימה נתן גולדמן המלצת מכירה גם לטוויטר (סימול:TWTR) ול-Airbnb (סימול:ABNB) שגם הן היכו הקונסנזוס רק שהסיבה כאן במחיר גבוה מידי (בטח יחסית ל-CHKP אם משתמשים בהערכות המאה ה-20).
בגולדמן לא אוהבים את צ'קפוינט בגלל צמיחה אנמית, מאזן חזק מידי ובמיוחד בגלל גיל שווייד שנראה להם שאינו עושה מספיק מיזוגים ורכישות ואינו מעוניין למכור את החברה. אלו הסיבות בגללן אהבו את CHKP במאה ה-20. האמת? לא נתפלא אם מר באפט יתחיל להתעניין בחברה, בהתאם לגישדתו להערכת חברות.
5G יוצא לדרך, מי המרוויחות הגדולות ומה הפוטנציאל שנפתח לגילת תקשורת? "ה-5G", כותב דן ג'ונס, הכתב הוותיק לענייני תקשורת של אתר eetimes.com, "מתחיל בהמראתו לכוכבים וכאשר יכנס למסלול לא נצטרך יותר לרדת מהרשת בכלל", מומלץ לקרוא את הכתבה אליבא מומחים רבים, המעבר ל-5G, שהתחיל ב 2019 ובמהלך 2023 יתבסס כתקן שיוביל את התקשורת הסלולרית, עומד ליצר יותר שווי למשקיעים משיצרו בעבר מעברים כמו מהכרכרה למכונית או מהטלפון הקווי לאלחוטי וממנו לחכם ותרומתו לכלכלה הגלובלית תהיה אדירה.
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
אבל הבעיה, בדיוק כפי שהיתה עם הביוטכנולוגיה בתחילת ה-80 או ה-IT ביציאה ממשבר 2008, היא במה להשקיע שהרי הסיכוי לבחור ב"מנצחת" אינו גדול מהסיכוי לבחור ב"מפסידה" וראינו אין ספור מקרים כאלו.
המעבר ל-5G מתבצע באמצעות אינספור חברות ובתחומים רבים ותוך שיבוש רציני של סקטורים שונים כך שלבחור "מנצחת" קשה יותר מאי פעם בעבר. יש הטוענים (בצדק לדעתנו) שהמעבר לא יכול להתבצע ללא סקטור המוליכים למחצה ולכן הם ממליצים לרכוש סלים בתחום אבל גם שם המגוון גדול ועצום, אפילו בין הסלים והקרנות הממוקדים. ננסה להגיע למסקנות בהמשך אבל קודם נראה במה המדובר.
התקשורת האלחוטית, שאותה התחילה ליישם AT&T, כבר ב-1947, הגיעה לצרכן האזרחי רק ב-1979 ודווקא ביפן שם הצליחה ענקית התקשורת היפנית NTT (Nippon Telegraph and Telephone) לרשת את טוקיו באמצעות דור התקשורת הסלולרית הראשון רשת/תקן ה-G1.
- אינטל וטאיוואן סמיקונדקטור מתקרבות להסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי
- מניות הבריאות - מקלט בטוח או אשליה בעידן המכסים החדשים?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
דורות התקשורת מתקדמים לצד התקדמות מהפכת הטכנולוגיה וה-5G (5th Generation) זה הדור החמישי לתקשורת הסלולרית שאמור לשפר משמעותית את הוויית הצרכן. ה-G5 משדרג את התקשורת לרמה שהמשתמש למעשה יקבל את כל מאווייו מבלי שיצטרך להתנתק מרשת האינטרנט ובעיקר מדובר על רוחב פס גדול יותר, קצב נתונים שיסופק ברמות גבוהות בהרבה, זמני השהייה קצרים בהרבה ושימוש במגוון גדול בהרבה של מכשירים.
פריסת רשת ה-G5 התחילה ברחבי העולם ב-2019 אבל המערכת הגלובלית כולה, מה שמכונה 3GPP Release 17 אמורה להיכנס לפעילות רק במהלך הרבעון השני של 2022 אז המערכת "תוקפא" כלומר מאפיינים חדשים לא יוכלו להצטרף למערכת.
הרשתות החדשות ישמשו כספקי שירותי אינטרנט כלליים ויתחרו עם ספקי התקשורת הקווית, כגון אינטרנט בכבלים ואינטרנט במערכת הטלפון 5G. פעילות מסחרית מלאה (שכנראה תושלם רק במהלך 2023 בגלל ההאטה שגרמה הקורונה) תממש למעשה את חלום התקשורת הגלובלית הגדול כאשר הצרכנים יוכלו להשתמש בטכנולוגיות המתקדמות של ה- IOT (Internet of Things) שמכסה ערים ובתים חכמים, רכבים אוטונומיים ויכולות שימוש גובר בעוזרים החכמים ופיתוחים מבוססי בינה מלאכותית.
לדור החמישי תהיה השפעה על עולם המציאות המדומה והרבודה, והוא יאפשר פיתוח תכנים באיכות גבוהה יותר, והעברת וידאו ברזולוציה גבוהה של 4K. במלים אחרות, חוויית משתמש מושלמת. לבסוף ומה שלדעתנו הוא "היהלום שבכתר" מהבחינה המסחרית הוא הגדלת השימוש ברשתות החלל (או "רשתות לא ארציות-non-terrestrial networks) מה שיאפשר למשתמשים להתחבר ישירות ללוויינים תואמי הרשת ללא צורך בחיבור רשת סלולרית קרקעית וחשוב לציין שזו הפעם הראשונה שכול טלפון אלחוטי חכם יוכל להתחבר לנתונים מכול סוגי החלליות.
כאן נעצור לרגע ונצרף לכתבה את גילת תקשורת לוויינים (סימול:GILT). "תעשיית הלוויינים", מסביר Lluc Palerm, האנליסט הראשי של חברת NSR (Northern Sky Research) שנחשבת מובילה במחקרים עסקיים בנושאי חלל, חלליות ולוויינים, "מקבלת (מה-G5) מתנה ענקית בדמות פוטנציאל שוק גדול וחדש". אם זה אכן כך (לדעתנו בהחלט) נפתח כאן שוב פוטנציאל גדול ענק עבור החברה הישראלית שאם הנהלתה תדע לנצל (אחרי עשרות שנים של פוטנציאל שלא נוצל) תקבל המניה מוול סטריט את הכבוד שיגיע לה כי וול סטריט, ללא ספק, תנסה לאתר "להיטים" חדשים בתחום ותשכח את אכזבות העבר מהמניות.
ותנסו תחילה לקרוא את הכתבה, "Satellite Communications: Driving the Real Promise of IoT" של דניאל איציקסון, האחראי בגילת על נושא ה G5. לגילת יש יותר ניסיון ויותר ידע בנושא הלוויינים ותקשורת לוויינים מאשר לרוב החברות בתחום שהרי היא פועלת בתחום מזה 35 שנים ויושבת על מצבור ידע וניסיון תפעולי שמעטים כמותו. ב-1994, כאשר רכשה את חברת ספייסנט (מ-GE למעשה) ב-250 מיליון דולרים ובתמורה למניות מה שהפך את GE לבעלת המניות הגדולה ב-GILT, נראה היה (לפחות למשקיעים) שגילת תתבסס בראש.
המהלך הזה, לצד החלום, העלו את המניה, בין 1994 ל-2000 פי 10.5 מכ-230 ל- 2427 דולרים (אז אגב מכרה GE את המניות ברווח עצום). הייתם מצפים שחברה כמו גילת, שבסוף המאה נחשבה כאמור כאחת המובילות בתחום, תנצל מעמדה והידע שנצבר ותשתלב בצמיחה בתחום שירותי הלוויין הגלובליים אבל כמו חלומות טכנולוגיים ישראלים רבים אחרים כך גם GILT לא הצליחה להתרומם עסקית לאורך השנים וכיוון שהחולשה במכירות נמשכת כ"כ הרבה זמן אבד עניין המשקיעים והאנליסטים בחברה (בעיה ישראלית שכיחה).
שאלנו באחד מבתי ההשקעה המובילים בניו יורק (שמכסה חברות ישראליות רבות) למה, לאור ההתפתחויות עם 5G אינם סוקרים את גילת ולמעשה מכרו את כל אחזקתם במניה במהלך הרבעון השני של השנה ולדבריהם הפסיקו לעקוב אחריה כי "להנהלה אין רצח בעיניים". לפי הביצועים של 20 השנים האחרונות קשה להאשים אותם, אפילו לא נשארו אנליסטים שמכסים את החברה עבור השוק האמריקאי. אנחנו מודעים כמובן לכל הבעיות, ניהול במיוחד, שהחברה עברה מאז תחילת המאה (כולל העסקה הכושלת עם האמריקאים לרכישת החברה) אבל נוצר, לדעתנו, עם כניסת ה-5G וההתפתחויות כתוצאה, מצב עסקי שלאור תחומי המומחיות של החברה מאפשר לפוטנציאל לחזור ובגדול. הכול כמובן תלוי במועצת המנהלים ובהנהלה.
שלושת בעלי המניות הגדולים (ע"פ הפרוקסי של אפריל 2021) הם פימי, מבטח שמיר וילין לפידות עם 26.4, 7.6 ו-5.3 אחוזים בהתאמה ונציגיהם במועצת המנהלים, ישי דווידי, יצחק אנגל, אליעזר שקדי, מאיר שמיר ואחרים הם כולם אנשים שלבטח רואים את ההתפתחויות והפוטנציאל. בהכירנו את הפעילות של גופים כמו פימי או ילין לפידות אין לנו ספק ששם זיהו הפוטנציאל שמתפתח ולכן נכנסו. מנכ"ל החברה, עדי ספדיה, איש כספים בהכשרתו, בעל רזומה מרשים רואה את "חלון ההזדמנויות" שנפתח עם כניסת ה- G5 והשאלה הגדולה למשקיע, היא אם האיש הזה יוכל לממש את הפוטנציאל. העובדה שהרבעון האחרון היה "חזק" אינה מרשימה את השוק כי כבר היו רבעונים כאלו לא מעט מאז ההנפקה לפני 28 שנים אבל ראינו שלמרות שבעלי מניות רבים (יותר משקנו) מכרו אחזקותיהם במניה נכנסו, במהלך הרבעון השני, בעלי מניות חדשים ומעניינים כמו O Shaughnessy LLC, First Trust Advisors LP, Wellington Management , Thrivent Financial ועוד שלבטח מבינים את הפוטנציאל.
אז כל מה שאנחנו אומרים זה, "הדלת למימוש הפוטנציאל נפתחה, עכשיו הכל בידי ההנהלה". נכון, פימי מכרה השנה חלק מהמניות שבבעלותה וזה, לצד העובדה שאין אנליסטים שמכסים אותה הם שתי עננות דאגה למשקיע. אבל אין ספק שלמי שבוחן את התחום מצד אחד ואת הידע שצבור בחברה מהצד השני הצד החיובי גדול בהרבה מהשלילי.
אז כיצד משקיעים? כאשר מערכת טכנולוגית חדשנית מחליפה/משבשת מערכת טכנולוגית קיימת חייב המשקיע להפריד בין "מניה מנצחת" מבין החברות שייהנו מבניית התשתית שתפעיל את ה-G5 (צד ההיצע) ו"מניה מנצחת" מבין החברות שתעמודנה מול הצרכן (צד הביקוש הצרכני). מצד ההיצע המובילות הן סיסקו (סימול:CSCO) ומניית ה- G5 הפופולרית ביותר של צד ההיצע כרגע, קוואלקום (סימול:QCOM). החיבור בין CSCO ל QCOM אמור, לדעת מומחים, להגיע לרשת מותנעת G5 מושלמת. אבל ככל שטכנולוגית ה-G5 חודרת לעולם העסקים והצריכה כך גם "מתגלות" עוד מנצחות פוטנציאליות כמו מארוול (סימול:MRVL) שפעילותה בישראל גדולה.
מארוול, שבין 2010 ל-2016 עברה בהצלחה רה-ארגון מקיף, שכתבנו עליו בזמנו, קבלה לאחרונה תואר של "חברת ה- G5 המומלצת להשקעה במהלך 2021" משני אתרים מובילים, ה-FOOLS וה-US News &World Report, וכמובן ישנן נבידיה (סימול:NVDA), NXP (סימול:NXPI), נוקיה (סימול:NOK) שחוזרת לימי הזוהר, אינטל ואחרות. מי החברות שיובילו בצד הצריכה? ממיקרוסופט, גוגל אפל וסאמסונג ועד DIS ונטפליקס וכמובן ענקיות התקשורת מ-AT&T ועד וודאפון ואסור לשכוח את חברות "היציקה" בראשות טאיוואן סמי (סימול:TSM) ואפילו טאוואר (TSEM). המסקנה שלנו פשוטה לפיכך, עדיפה ההשקעה בקרנות וסלים!
ישנה קבוצת הסלים שמתמקדת יותר בצד הביקוש כמו VOX של וואנגארד והקבוצה שמייצגת יותר את צד ההיצע כמו NXTG של First Trust וכן סלים שמייצגים את 2 הצדדים כמו IYZ.
מעבר לכך יש הסלים הממוקדים סקטוריאלית שזה תחום מעניין מאוד להשקעה אבל שדורש מהמשקיע הבנה ולימוד החומר, הסל SNSR (Global X Internet of Things ETF) כדוגמה אחת מתמקד בחברות שאמורות ליהנות מאימוץ טכנולוגיית ה-IOT והשפעתה על טכנולוגיות כמו ה- WiFi, על תשתיות ה-G5, על סיבים אופטיים וכל מה שדרוש להפעלת בתים חכמים, רשת חשמל חכמה, המכוניות האוטונומיות, אינטרנט תעשייתי ועוד. ה- SNSR כולל חברות כמו ST.MICROELECTRONICS (סימול:STM) השווייצרית, DEXCOM (סימול:DXCM), GARMIN (סימול:GRMN), CSCO, IBM, QCOM ועוד וכמובן ישנם שיעדיפו אחת מקרנות ה-AREK של ווד כמו ARKQ.
דעתנו שפינה בתיק שכוללת 3 סלים כמו ה-VOX, ה-NXTG וה-SNSR "תכסה היטב את תרומת ה G5.
*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. העושה במידע הנ"ל שימוש, עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו. הכותב מחזיק ו/או עלול להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 27.הנריק 19/09/2021 12:36הגב לתגובה זו.
- 26.צביקה 19/09/2021 10:49הגב לתגובה זואם החברה נרכשה והמנייה הגיבה בעלייה ל 60 שח. מתי שהוא זה יגיע .מה גם שהסיבה לביטול הסכם הרכישה לא התקיימה. החברה ממשיכה לייצר הכנסות
- 25.אחדד 18/09/2021 19:45הגב לתגובה זוקניתי את המניה לפני פחות משנה ב 18.10.21 בשער 1,855. מכרתי את המניה כעבור 3 חודשים בתאריך 26.01.21. מישהו רוצה לנחש לאיזה שער המניה עלתה ומהי התשואה? זה לא יהיה קל. היא עלתה ל 3,800 – תשואה של 105%ב 3 חודשים. פרט לעליה הסוערת היה לי עוד מזל – השקעתי סכום הגון שהוכפל. שער המניה כיום הוא 3,040, עדין רחוק משער המכירה שלי. למי שתוהה למה המניה לא עולה עם כל הודעותיה על חוזים כמעט בכל שבוע ובהיקפים משמעותיים הוא שעדיין נסחרת בשער גבוה. בשער סביב 2,500 אשמח לרכוש שוב
- בועז 18/09/2021 20:50הגב לתגובה זוגילת נסחרת במכפיל רווח 11.3 , ממש נמוך ונתון שמראה שהיא קרובה יותר להיקרא זולה, לא קובעים מחיר מנייה לפי שער או לפי כמה עלתה או ירדה במהלך השנה.
- אחדד 18/09/2021 21:53שווי שוק עדכני הוא 1,718M. רווח בשנת 20 היה 112M מכפיל הרווח הוא 15. מניה זולה? ממש לא.
- 24.אישי 18/09/2021 16:41הגב לתגובה זוה5G זה פלפא אנשים מתלננים שאין להם קילטה
- 23.ישי 17/09/2021 23:36הגב לתגובה זואין קשר אם פימי מוכרת או לא, גם חברות טובות כמו סודה סטרים וקורנית מכרו בעלי מניות והיא עלתה כי להנהלה היה חזון. כמו ששלמה כתב, אין להנהלה רצח בעיניים. שיביאו מישהו נורמלי לנהל
- 22.א 17/09/2021 22:08הגב לתגובה זולאן לעלות?
- 21.היא תתרומם, כמו שאמר לפני שבועיים שהתיקון כבר החל (ל"ת)יובי 17/09/2021 20:21הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 18/09/2021 10:26הגב לתגובה זוהראשון שלא כתבתי שהתיקון מתחיל אלא שנוצרו תנאים לתיקון והשני שצדקתי
- 20.משה 17/09/2021 18:15הגב לתגובה זושךמה תשקול בבקשה לעשות כתבה על ראדא מתוך תיק החלומות שלך.
- 19.דן 17/09/2021 17:41הגב לתגובה זוניצלו את העליות ומכרו חלק ברווח נאה אז תפסיק להטעות קוראים כאילו הם קנו את גילת לאחרונה הם משקיעים בגילת שנים רבות וכאמור מכרו חלק מהאחזקות שלהם לאחרונה. מעבר לזה תנתח גם את חברת CRNT הישראלית גם היא חזק בתחום ה 5G
- שלמה גרינברג 18/09/2021 10:17הגב לתגובה זוואת CRNT נתחתי יותר מפעם אחת
- מכרו בהנחה 18/09/2021 07:44הגב לתגובה זומרסקים פה מניות ואז שוב מריצים אותם. זאת השיטה שביבי וועדת בכר איפשרו למנהלי קרנות פנסיה להשיג יותר עמלות לקופה ולעצמם. כמו שביבי מכר את תושבי ישראל לפייזר ככה מכר את כספם למנהלי קרנות עם ועדת בכר מעניין שהצבור כל כך טיפש שהכל עובר פה בשקט אפילו מס הבורסה ההזוי עבר לממשלת הזדון הזאת בשקט
- גולי 17/09/2021 22:26הגב לתגובה זושלמה בפירוש כתב שהם מכרו לאחרונה
- 18.שמואל 17/09/2021 17:22הגב לתגובה זוגילת אולי תצליח בעתיד להשתלב ברשת 5g אבל זה יקח זמן.לכן אין טעם כרגע לרוץ למניה.הניהול בגילת תמיד היה מאכזב.
- שלמה גרינברג 18/09/2021 10:19הגב לתגובה זומדוע שלא תקרא לפני שאתה מגיב?
- 17.המניה חייבת לעלות (ל"ת)גילת 17/09/2021 16:57הגב לתגובה זו
- לרון 18/09/2021 08:27הגב לתגובה זומנייה????טעית קצת הלא כן??
- 16.יוסי 17/09/2021 16:42הגב לתגובה זומגילת מבחינת התימחור, תראה מכירות, רווחיות וכו". זאת החברה שרצתה לרכוש את גילת והעסקה התבטלה
- מכיר היטב (ל"ת)שלמה גרינברג 18/09/2021 10:19הגב לתגובה זו
- 15.אפשר סקירה על תחום הרובוטיקה. תודה. (ל"ת)שוש 17/09/2021 16:40הגב לתגובה זו
- 14.ש.ק. 17/09/2021 16:07הגב לתגובה זומכרתי ב3400 מחכה להיכנס ב2560 8דולר
- 13.לרון 17/09/2021 14:40הגב לתגובה זוממש לא!! ההנהלה לא תמיד,ראה את שמיים "של"האלוף מפקד חיה"א שקדי ש"יודעת" רק לצלול ,לא שלאירודרום הכוון שונה,אולי הונפקו ב"שמיים"
- 12.ווארן באפט 17/09/2021 14:38הגב לתגובה זוהקריטריון היחיד שלא עונה על הפילוסופיה של וורן באפט בהשקעה במניה שהניהול של החבר תלוי בבן אחד והיא לא נבנתה לשרוד בלעדיו
- 11.ירון 17/09/2021 14:37הגב לתגובה זואיך אתה מסביר מה קורה למניה? הדוח היה סביר יש משהו שלוחץ?
- 10.ישראל 17/09/2021 14:11הגב לתגובה זושלמה שלום תודה על הכתבות המעניינות אם אני לא טועה כתבת שתכתוב על טאואר לאחר הדוח האחרון... האם יש לצפות לכתבה?
- תמיד (ל"ת)שלמה גרינברג 18/09/2021 10:20הגב לתגובה זו
- 9.למרות שזכתה במכרזים רבים היא יורדת גם אתמול ירדה בחול (ל"ת)גילת 17/09/2021 13:57הגב לתגובה זו
- 8.אני עוד מנסה להתאושש מההמלצה על el (ל"ת)דני 17/09/2021 13:40הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 18/09/2021 10:27הגב לתגובה זואבל כיוון שהמלצה לא הייתה אז שיבושם לך
- לרון 19/09/2021 10:46EL ביתר דיוק כי חוש הריח שלו מפותח יותר,למרות זאת אני מעדיף את OR.PA ,לא כדאי יותר מידי לבחור בכללי מניות משפחתיות
- 7.משקיע 17/09/2021 12:30הגב לתגובה זואין לחברה הזו שום דבר מה להציע ב-5G. קראתי בעיון את כל הכתבה וגם את מה שהם כותבים באתר שלהם, הכל מתייחס לטכנולוגיות ישנות שהן אולי מתאימות לטכנולוגיה המיושנת של תקשורת לווינים, אבל בטכנולוגיות החדשות של ננו-לווינים של אלון מאסק ושאר המיזמים של מובילי הטכנולוגיה, אין לגילת הישנה שום דבר להציע, בטח ובטח לא ב- 5G.
- רז 22/09/2021 21:16הגב לתגובה זואת טכנ' הלוויין שלה לטובת כיסוי g5 והיא מתכננת את זה כבר כמה שנים. יש על זה המון כתבות. לא ברור איפה חלמת שזה לא עומד לקרות. זה פשוט מתבקש.
- באמת 23/09/2021 11:35תסביר איך טכנולוגיה של גילת יכולה להירתם לטובת 5G? אין לזה שום היתכנות!
- רק אל תכנה עצמך משקיע כי אתה לא (ל"ת)סוסיה 17/09/2021 22:28הגב לתגובה זו
- משקיע 19/09/2021 08:12אני משקיע במניות הגיוניות, ולא בכאלה שהכותבים עליהם אין להם חצי מושג על מה הם מדברים. 5G וטכנולוגית לווינות מיושנת של גילת לא מתחברים ולא יתחברו לעולם, אין ללויינות המסורתית, בה עוסקת גילת, שום דבר להציע ל- 5G, רק אולי לטכנולוגיה חדשנית של ספייסאקס ששם גילת בכלל לא פועלת, וגם לא יכולה לפעול, כי שם המיזמים הללו עושים הכל, אבל הכל, בעצמם מבלי להיעזר באחרים, ובטח לא בגילת.
- 6.תזכורת קטנה 17/09/2021 11:04הגב לתגובה זווהשאלה היא האם הממשל עצר את פעילותה, ומה קורה איתה באירופה
- 5.כשהכסף הגדול ייעצר 17/09/2021 11:02הגב לתגובה זואם יגיע משבר כשהפד יחליט לעצור את הזרמת הכסף הזול לשוק, אז הרבה מניות כוכבות תכבנה בגלל חוסר מזומנים, ואז צ'ק פוינט תגיע ותרכוש בחצי מחיר
- הנריק 21/09/2021 21:02הגב לתגובה זואת מה שעשה הפיירוול של צ'קפוינט בניינטיז. רק אומר.
- 4.אסי 17/09/2021 10:33הגב לתגובה זותודה על הסקירה המפורטת
- 3.תום 17/09/2021 10:33הגב לתגובה זוARKW - קרן שמתמקדת בחבקות שיהנו מG5 ARKQ - מתמקדת בחברות רובוטיקה .
- 2.אמיר 17/09/2021 09:48הגב לתגובה זושלמה למה לא הזכרת soxx שיא כל הזמנים. ETF של ציפים
- 1.יוסי 17/09/2021 09:39הגב לתגובה זוקרן פימי מבצעת מימוש חד בחברה, לכן החברה לא תתרומם, ולא מעניינת אף אחד באצות הברית.להיפך החברה בירידה מאז שקרן פימי מממשת, ולמרות החוזים הרבים בכל עלייה קטנה היא מוכרת חבילת מניות עצומה. עד שהיא לא תסיים מכירת כ-30 אחוז המנייה לא תתרומם ללא קשר לתחום הפעילות החם. צריך להמתין ולראות מי הרוכש, מה שאיפותיו כמו שרושם הכתב, ורק אחר כך להחליט אם אפשר לצאת איתה לדרך חדשה. בשלב הנוכחי יש לחשוב פעמיים.
- צודק 19/09/2021 10:38הגב לתגובה זואתה ממש צודק. אין לחברה הזו שום דבר למכור בשוק, והמתחרים שלה הרבה לפניה. ומדובר בשוק מת, דומה לפקס. אולי הם יישארו עם מכירות שדומות לאלה שמוכרים פקסים. אז במצב כזה איך המניה תמריא? הכיוון הוא למטה בלבד, אחרת פימי היו מחזיקים במניה.
- כרגיל יוסי מגיב מבלי שקרא הכתבה (ל"ת)שלמה גרינברג 18/09/2021 10:29הגב לתגובה זו
- דורון 17/09/2021 23:41הגב לתגובה זופורטיסימו מכרו יפה מאד את קורנית וסודהסטרים. ההבדל ששם יש מנכלים תותחים
- קרן פיפי 17/09/2021 16:44הגב לתגובה זוולכל חבילה יש קונה כנראה.